用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港靈糧堂幼稚園 銅鑼灣靈糧堂難唔難入?
go

銅鑼灣靈糧堂難唔難入? [複製鏈接]

想問下呢間幼稚園好唔好?
難唔難入?
小學派位理唔理想?
謝謝!
   1    0    0    0

醒目開學勳章

現在有邊間易?間間都難...

yes, not easy

醒目開學勳章 王國長老

靈糧堂個網已經有晒小一結果, 可以上去睇 (溫馨提示, 津小同官小係經政府派位, 同讀邊間幼稚園無關)

回覆 1# irene_the_pooh 的文章

聽講都唔易, 因為好多人IN呀!

醒目開學勳章

原帖由 daydayma 於 11-8-13 03:22 發表
聽講都唔易, 因為好多人IN呀!

don't think so.
朋友個女是年尾細b, 都call wating 收佢喎.  係咪真係咁難入呀 ?

靈糧冇話收大b定細b,十二月細b都收,只要面試ok...
有個響銅鑼灣讀o既家長話俾我知,佢話當年佢打去教育局請教d官,應該點同囝囝選校,讀邊間香港島幼稚園好,前後傾左兩次,果官就推薦左銅鑼灣靈糧俾佢,於是就考左入去...

原帖由 monkey05 於 11-8-13 23:17 發表

don't think so.
朋友個女是年尾細b, 都call wating 收佢喎.  係咪真係咁難入呀 ?
我家有三寶

喺教育界來講呢間係好好的學校,我大老闆喺教育界好多年,佢個HB喺教育局做,佢一聽到我小朋友入咗LLC都大讚話呢間學校好好。

之不過,而家好多家長look for的係第二d,有些又寧可選龍校。所以樓主可多做research,了解教學理念,面試時再睇埋間學校。

想補充,今個學期已搬回正校校址,學校設計非常靚,連個design都feel到佢係著重啟發性,我同老公直頭覺得去咗外國的kg。
‹ 上一主題|下一主題