用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 【 2007-2008 年度 P.2 家長交流區 】
go

【 2007-2008 年度 P.2 家長交流區 】 [複製鏈接]

Dear All :

為來年升讀小三既家長,提供教子心得,學習上的難題,在過往一年的李宗德學習生涯中,遇上種種的趣事、怪事難忘事 等…

2007-2008 年度 P.2 編班表

【2 A 班】

家熹媽咪      ※ 朱家熹
CarolMack  ※ 麥雅晴
830mama  ※ 馬柏熙
CY.Carol     ※ 周曉昕
APPLE媽      ※ 梁安彤

【2 B 班】

煒良媽咪         ※ 陸煒良
Bigpig            ※ 容悅童
Kiu36            ※ 莫凌
jj13e             ※ 吳澤銘
swiss_2046   ※ 溫焯欣

【2 C 班】

Janice              ※ 李依霖
Sammi_Mami   ※ 王茜美
Laupuiming       ※ 葉巧嵐

【2 D 班】

BrianMami        ※ 陳日謙
connie3803      ※ 高熙彤
patee               ※ 李柏誼
Miclp                ※ 葉悠然
Ceila                ※ 陳紀晴
SumSum媽咪    ※ 肅韻心
Jacky               ※ 曾悅廷

【2 E 班】

Janis&Jimmy ※ 賴綽穎
May              ※ 趙   萱

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 07-8-31 16:09 編輯 ]
   0    0    0    0
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Hello 各位,

我第一個報到先
家熹媽咪恭喜您成為本版版主
多謝您抽空為學校服務之餘, 亦係BK幫我哋update資料. 此令我哋所有既新生/在職家長可以係另一個平台上繼續得知更多/最新關於學校既事情

[ 本文章最後由 煒良媽咪 於 07-8-6 13:41 編輯 ]

原文章由 煒良媽咪 於 07-8-6 13:36 發表
Hello 各位,

我第一個報到先
家熹媽咪恭喜您成為本版版主
多謝您抽空為學校服務之餘, 亦係BK幫我哋update資料. 此令我哋所有既新生/在職家長可以係另一個平台上繼續得知更多/最新 ...

唔好咁講啦 ! 我都係得閒 , 分好類大家睇都睇得舒服D嘛 ! ^^
希望編班表快D出啦 ! 好心急呀 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

家熹媽咪 :
Thank you and suport !

原文章由 CY.Carol 於 07-8-6 23:35 發表
家熹媽咪 :
Thank you and suport !

^^ 唔駛客氣 !

唔該想請問吓各位李宗德既家長.....

1)可唔可以喺後門接放學架?
2)小一新生9月頭兩個星期係一點鐘放學,係咪無午餐時間?
3)開學日要準備�帶d咩呢?

唔該晒:loveliness:

原文章由 Kubi 於 07-8-14 22:15 發表
唔該想請問吓各位李宗德既家長.....

1)可唔可以喺後門接放學架?
2)小一新生9月頭兩個星期係一點鐘放學,係咪無午餐時間?
3)開學日要準備�帶d咩呢?

唔該晒:loveliness:

1. 好似係得架 !

2. 冇錯 , 頭兩星期小朋友會返屋企先食Lunch , 所以要準備好 d 茶點比佢地食 !

3. 問得好 , 我打緊 , 請耐心等候 ....

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-15 06:42 發表

1. 好似係得架 !

2. 冇錯 , 頭兩星期小朋友會返屋企先食Lunch , 所以要準備好 d 茶點比佢地食 !

3. 問得好 , 我打緊 , 請耐心等候 ....

嘩~咁快就有回覆
真係唔該晒

哈哈 ~ 因為太趕時間 , 下半部份 , 有代今晚先再打 ! 千其唔好等我呀 ! 因為多數都係零晨先有時間打 ! ^^

各位! 編咗班啦! 呀仔2B班

家熹報到 , 今年2 A 班 !

Hello!悅童報到,今年編咗2B班呀!

冇人 ? 唔通重未去完旅行 !??

aiya.....e+先見到lee個topic

阿仔編左2A呀

我今年暑假無去旅行呀:cry: :cry:
不過係聽日就帶darren去disney度玩&住1晚(因佢聽日就7歲生日, 等佢happy 下 )

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-28 22:19 硐表
冇人 ? 唔通重未去完旅行 !??

原文章由 830mama 於 07-8-29 16:30 硐表
不過係聽日就帶darren去disney度玩&住1晚(因佢聽日就7歲生日, 等佢happy 下 )

預祝DARREN生日快樂! 身體健康!
煒良今年既生日係開學日

原文章由 830mama 於 07-8-29 16:30 硐表

wooo ~ Darren 原來係8 月仔 , 話佢知 , 寶姨姨祝佢身體健康 , 聰明伶俐 , 越大越型仔添呀 !

原文章由 煒良媽咪 於 07-8-29 17:38 硐表

預祝DARREN生日快樂! 身體健康!
煒良今年既生日係開學日

開學日生日 , 一定好開心啦 ! ^^ 我都預祝煒良仔身體健康 , 聰慧過人 , 聽教聽話 !

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-30 01:42 硐表

開學日生日 , 一定好開心啦 ! ^^ 我都預祝煒良仔身體健康 , 聰慧過人 , 聽教聽話 !

多謝你, 寶姨姨!

原文章由 煒良媽咪 於 07-8-30 12:01 硐表

多謝你, 寶姨姨!

開生日會時 , 記得搵埋我地玩呀 ! ^^
‹ 上一主題|下一主題