用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲 ...
樓主: monkeybaby
go

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文? [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

唔該virgina,我都想要呀...唔該晒~~~     

各位媽咪~

我o係書展都買左hurray1同埋sbb1俾囡囡呀...
其實我自己就覺得唔算貴...因為佢既可用性真係好高..
我囡囡而家差唔多13個月..
我咁耐都只係俾囡囡睇過幾次dvd....
因為佢都無興趣..我都覺得好好好悶...
所以..無同佢睇,亦唔想佢成日睇電視...
但係hurray 1 好好...因為我囡囡好鍾意佢既poster,
同埋太空寶寶...而家如果我同佢玩完要唱goodbye song,
之後收埋太空寶寶,佢都會喊...
因為我唔係日日都同佢玩...始終都就快搬屋..
所以..好忙..無擺出黎俾佢自己玩住...
但係我都覺得哩set教材好吸引...
我都考慮緊會買埋hurray 2 俾囡囡...
但係都會係9月尾搬埋屋settle好晒之後既事..

cat_house,
Can you also give me the info of other toys which has similar effect as Baby Montessori at a cheaper price?

Thanks.

angelhair,

Can you also please PM me about this playgroup information to me, thanks.

Virginia

可否send份資料俾我呀?

Thanks a lot!

雪瑩媽咪:

你係咪會搬到油塘, 我前2天上網想佢o地介紹一下套器材, 昨日有個sales打比我, 約我下個tue 睇示範, 仲話佢有個客同我一樣會九月尾搬去油塘(宿舍), 第日可以介紹我o地識, 唔知o個媽咪係唔係你呢, 如果我認錯人就真係唔好意思

雪瑩媽咪 寫道:
各位媽咪~

我o係書展都買左hurray1同埋sbb1俾囡囡呀...
其實我自己就覺得唔算貴...因為佢既可用性真係好高..
我囡囡而家差唔多13個月..
我咁耐都只係俾囡囡睇過幾次dvd....
因為佢都無興趣..我都覺得好好好悶...
所以..無同佢睇,亦唔想佢成日睇電視...
但係hurray 1 好好...因為我囡囡好鍾意佢既poster,
同埋太空寶寶...而家如果我同佢玩完要唱goodbye song,
之後收埋太空寶寶,佢都會喊...
因為我唔係日日都同佢玩...始終都就快搬屋..
所以..好忙..無擺出黎俾佢自己玩住...
但係我都覺得哩set教材好吸引...
我都考慮緊會買埋hurray 2 俾囡囡...
但係都會係9月尾搬埋屋settle好晒之後既事..

iris佢好好...講得好到pt..唔係耍人買完就算...
其他booth既sales都幾nice既...^_^

cat_house,
U have the info of montessori toys ?> I really want to know can u tell me? thanx:))
謙謙豬係2003年10月25日出世架,希望同各位小朋友認識,多多指教 :-D

momo2004,

嘿嘿...我估都可能係我卦... :
不過...我都唔confirm佢講緊既係我..
因為你知啦..黎緊咁多人搬去...係咪?
你地幾時有key呀?
我叫左佢地唔好送sbb1俾我住...因為屋企無位放..
所以..而家都淨係用緊hurray1咋...
你係邊個sales呀?    

Hi cat_house,

Can you pm me the information about toys similar to Baby Montessori but at a cheaper price?

Many thanks.
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;107/st/20041123/n/Heng-heng/dt/-12/k/5c0f/age.png[/img]

DEAR

PLS LET ME KNOW IF I HAVE BROUGHT THE DISNEY, WHAT'S THE DIFFERENT, MY BOY IS 27 MONTHS, HE STILL DOES NOT SPEAK CANTONSE OR ENGLISH, SO PLS HELP IF THIS SET OF BOOKS COULD HELP HIM, AND ANY SECOND HAND, CAUSE I ALREADY PAID FOR THE DISNEY, IT'S OVER HK$2XXXX, THANKS A LOT
CY MA
monkeybaby 寫道:
急於發問, 我正在考慮是否在這間ED.UK.8Kids Ltd買那套以蒙特梭利理論而設計的一系列教具, 因為價錢都不便宜, 全套(5套)共4萬1千, 而"Hurray English 1 & 2"都要2萬3.

所以我好希望用緊或者知道多些這套教材的媽咪們, 可以給我一些意見參考, 多謝多謝!

以下是這間公司的網站: www.eduk8kids.com.hk

另一問題是: 是否只有這間公司買這套:Hurray English?

monkeybaby

雪瑩媽咪,

我估都係你啦, 我個SALES都係叫IRIS, 佢都係話個媽咪無攞晒D貨, 因為就搬, 我會8月尾攞KEY, 你用得好唔好呀, 我BB都係差唔多14個月大, 我都諗更賣唔賣好. 你有無咩意見呢!!!!

cy98ma,

我諗你需要請教專業人仕多D﹐你可以去“特殊教育”裡面既<稚言冶語>會比較專業D﹐另外唔好再晒錢買嚮教材先﹐揾出問題所在﹐然後作出適當冶療﹐先係對BB最好既決定。記住任可教材都只係輔助形式﹐成效與否﹐取決於好多其他因數﹐但絕對冇醫料作用﹐更加唔係靈丹妙藥﹐切勿浪費金錢。
IMG]http://cdnll.img1.imagechef.com/w/080509/anm8f892e0ba333e520.gif[/IMG]

momo2004

其實我自己就真係幾鍾意哩set教材.我就覺得哩個價錢係俾得值架囉...因為我都鍾意同囡囡玩...好過淨係俾佢睇dvd...而且我老公唔係好識點同囡囡玩遊戲.佢有本parents guide book俾埋...我覺得好好...哈哈!
同埋.佢成套野既概念我覺得岩我囡囡用(自理同埋常規)..佢一見到個太空寶寶:就係打佢;哈哈!之後,同佢玩多兩次,佢一見太空寶寶就係自己按佢既制,跟住d音樂跳舞...另外,囡囡都好鍾意佢既poster,佢而家會指住叫我讀俾佢聽係乜∼雖然佢唔識講番出黎,但係我都好期待佢會有一日讀番俾我聽∼其實我都唔係日日同佢玩..因為你都知啦..大家都就黎搬..唔想拎晒d野出黎..又執番入去...我又無工人..玩又係我.執都係我 嘿嘿..所以,懶左少少...不過..我搬左就會將佢地每一次既單元既野都show晒俾囡囡...等佢都識得自己玩...

總括而言,我好鼓勵你買哩套教材囉..(個人意見)      

雪瑩媽咪,

好多謝你o既寶貴意見, 我諗我都會買, 不過唔知買邊套教材好, 我本來想等搬完屋下個月尾先買, 但係睇睇下有d教材for 0-2 yrs, 好似太 late, 怕好快唔啱用, 始終好似由最基本教起好, 有d媽咪話sbb要成本$200一本書, 好貴, 不過聽你咁講, 應該都係物有所值, 但係HE1, 我應該一定會買, 我見仔仔都好鍾意睇書, 同埋難得我工人, 又肯陪佢讀, 依家仔仔成日都講 "A" "CAR", 我覺得用幾萬銀去裝修, 又用佐幾萬銀去買傢俬, 無理由唔捨得用兩萬銀去比仔仔買教材, 只要係好O既, 幾多錢都要買比佢, 但係我就好慘, 要好慳好慳     , 唔知有無分期付款呢!!!!

HOLONGMAMA

我已把資料傳送到您的pm.

一定要參加講座才可以報名。

雪瑩媽咪

我已把資料傳送到您的pm.

一定要參加講座才可以報名。

Hello 各位
嘩!咁耐冇嚟呢度八,原來多咗咁多member

audreylee

我已傳送有關資料到您的pm.

momo2004,
佢哋係可以分期付款的,我都係用呢個方法,因一次過俾真的好赤    
‹ 上一主題|下一主題