用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港靈糧堂幼稚園 2011年9月讀靈糧堂的朋友入黎交流吧!
go

2011年9月讀靈糧堂的朋友入黎交流吧! [複製鏈接]

我仔將會今年9 月份讀香港LLC既K1下午班.
我住東區...
   0    0    0    0

呢度終於有人講9月入K1,真好!我囡囡都係下午班,我們都係住東區!

咁巧...你邊度呀???會唔會參加義工保母???

Hi, 呢度真係冇咩人講呢間學校~~~ 我住柴灣,要搭校車,你呢?   

家長義工我都想去,但要睇請唔請到假呀......

我在西灣河....都打算搭校車...
我係全職媽媽...仲有一個細佬...
我都報左名參加家長義工...不過,唔知批那一日呢!
你都會可6月23日家長會的吧!
依家係咪唔興上呢度傾呢???得我地兩個讀LLC???

回覆 1# tulip_yip 的文章

hi,

我囡囡都係下午班

Hello, 又多個同學仔喇~~

原帖由 hellobaby888 於 11-6-7 16:15 發表
hi,

我囡囡都係下午班

會呀,會去6月23日個家長會呀~~
你係全職媽媽,可多D參與家長會,真係好呢,呢間學校的家長會做得唔錯架~~ 我諗可能學校家長有內聯網溝通,冇咩人喺度講野....聽朋友講,家長可以喺內聯網睇返小朋友返學的情形呢~~

原帖由 tulip_yip 於 11-6-7 13:52 發表
我在西灣河....都打算搭校車...
我係全職媽媽...仲有一個細佬...
我都報左名參加家長義工...不過,唔知批那一日呢!
你都會可6月23日家長會的吧!
依家係咪唔興上呢度傾呢???得我地兩個讀LLC??? ...

Hi, 我囡囡都係K1下午班! 唔知六月二十三日會唔會見到大家呢?

Hello, 我囡囡都係今年會讀K1 下午班, 想轉上午班, 但老師話機會好微, 唯有疊埋心水讀下午班啦!

另外, 唔知新校舍點呢? 我前幾日經過都重未裝修完, 你地有無諗過新裝修後釋放出黎既甲醛問題? 我而家擔心緊會唔會影響阿女健康架?

無上黎一排...歡迎兩位家長啊!我地大家都係下午班...家長
家長會...由我老公去...因為唔放心工人湊兩個仔食飯....同唔倒你地見面喇`
總有機會呢!

我都有擔心裝修味會影響健康架!
我個仔氣管好差....
不過都無法子!

靈糧堂幼兒園

有沒有家長知道讀九龍靈糧堂PN, 能否轉到香港靈糧堂讀K1?

九龍靈糧堂跟香港靈糧堂是不同辦學團體呀!

香港靈糧堂跟馬鞍山、鑽石山和藍田靈糧堂才是一家,當中只有藍田才有N1,而只可升鑽石山或藍田K1。

原帖由 MarcusMama_0227 於 11-7-26 10:49 AM 發表
有沒有家長知道讀九龍靈糧堂PN, 能否轉到香港靈糧堂讀K1?

你地有無人做義工保母呀? 我會做下午班呀~~

昨日去完新生家長會,見到新校舍,好開心,好滿意! 星期一我的小朋友去到肯定開心到彈起。
好慶幸小朋友可以喺咁好的環境成長,設計唔單止靚,而係給人感覺好互動,好具創意!!非一般KG可以媲美,背後所花的心思不少呢。

另外,校長亦主動請人向家長講解甲醛的處理方法,看得出校方同家長一樣,把小朋友放在第一位。

祝大家小朋友下星期開學偷快、健康快樂!

我仔仔讀下幼丙....
今日發燒無返學...佢氣管好差...學校真係仲好大陣裝修味...點算好...
返學第3日開始出事喇!唉!

連續兩日都係做下幼乙既保母...

原帖由 tulip_yip 於 11-9-9 13:15 發表
我仔仔讀下幼丙....
今日發燒無返學...佢氣管好差...學校真係仲好大陣裝修味...點算好...
返學第3日開始出事喇!唉!

你囝囝好啲未?
我上星期去嗰幾日都ok,比家長會少咗好多味(只去過地下和1樓),但我知上面幾層/禮堂未完工(見到裝修工人出入)。不如你同家教會了解吓,話晒個會長都係Architect!

今日返左學校, 留意到學校d老師真係好細心, 拖著小朋友對手, 一個個由校車送入學校, 真係好細心.

見到k1 有d小朋友哭, 老師安慰, 照顧, 滿有愛心和耐性.

老師謝謝您!  

原帖由 peachcreamy 於 11-9-13 13:16 發表

你囝囝好啲未?
我上星期去嗰幾日都ok,比家長會少咗好多味(只去過地下和1樓),但我知上面幾層/禮堂未完工(見到裝修工人出入)。不如你同家教會了解吓,話晒個會長都係Architect! ...
‹ 上一主題|下一主題