用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 part.16
樓主: HIN_bb
go

油塘小學家長站 part.16 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站 part.16

minnie,

good study & summary wow!      

雪文 寫道:
come,大多數都係中旅買長隆二日套票, 約 18xx,平日, 包來回船票二張+小童一張+酒店一晚, 自助餐咁.   坐早船去, 中午check in就去歡樂城 + 馬戲.  第二日去動物園, 搭4點船返.

但我諗住長 隆貴, 人哋介紹我住祈褔, 香港有直通巴士到.
咁我走時想返深圳, 問緊有冇車去深圳定係要轉去廣州走.

醒目開學勳章

龍舌蘭 , 係呀, 我想plan係 2000元, 一人500 , 唔知做唔做到.

fun, 問緊隻佬23是否放假, 係的話想 21去番禺, 唔去英語日了.

你諗住幾時去呀 ?
龍舌蘭 寫道:
我問左11月去長隆都要成800一個人, 一d都冇平到
o甘... 家下去旅行都貴左好多... 今年咩都貴呀...
[quote]
雪文 寫道:
come, 有時間去睇吓, 我而家去睇 :

長隆
[/quote]

各位,

星期一先傾啦!拿拿聲趕埋D野,收工!88

早兩日我問中旅, 佢地講長隆個動物園拆左做左機動遊戲?? 睇動物要去香江.. 係咪泥個行程呢 ?
雪文 寫道:
come,大多數都係中旅買長隆二日套票, 約 18xx,平日, 包來回船票二張+小童一張+酒店一晚, 自助餐咁.   坐早船去, 中午check in就去歡樂城 + 馬戲.  第二日去動物園, 搭4點船返.

但我諗住長 隆貴, 人哋介紹我住祈褔, 香港有直通巴士到.
咁我走時想返深圳, 問緊有冇車去深圳定係要轉去廣州走.
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

Don't lose confidence sin da gar  

cover the 肚 with beautiful clothes then we can be pretty gar lar.........  

KY2004 寫道:
come come,

我對成個人都冇自信! :cry: [quote]
come爸嘩 寫道:
見倒自己個肚就乜自信都無啦! :-x  :-x  :-x [quote]

醒目開學勳章

come, 係呀, 呢個係馬戲,  二年前我哋去睇過星空, 好好睇加.   你返屋企再睇吓有冇去歡樂世界同香江, 唔該.

[quote]
come爸嘩 寫道:
係嗎? 去長隆即係咪=睇森林密碼show? 我屋苑度攪2日一夜大人560, 小童440, 日期好似係20-21/12![quote]

我都好開心! 問佢英文錯左邊度, 佢話係句子同無比範圍果度!!!! 因佢上次英默得7x分, 今次成績算ok啦![quote]
KY2004 寫道:
come come,

你女女好叻呀! [quote]

come: 妳囡囡好叻呀.  

雪文:
我問的是11月尾價錢呀, 11月尾學校放假成個星期先返一日學咋.

雪文 寫道:
龍舌蘭 , 係呀, 我想plan係 2000元, 一人500 , 唔知做唔做到.

fun, 問緊隻佬23是否放假, 係的話想 21去番禺, 唔去英語日了.

你諗住幾時去呀 ?
[quote]
龍舌蘭 寫道:
[quote]
雪文 寫道:

長隆
[/quote][/quote]

醒目開學勳章

晚上的動物園是改成歡樂城, 香江是日間的, 不同地方, 二處我都去過, 分二年去的.  但我囡一次都無去過囉.

[quote]
龍舌蘭 寫道:
早兩日我問中旅, 佢地講長隆個動物園拆左做左機動遊戲?? 睇動物要去香江.. 係咪泥個行程呢 ?

Come,

Congratulation to you & your girl!  

come爸嘩 寫道:
我都好開心! 問佢英文錯左邊度, 佢話係句子同無比範圍果度!!!! 因佢上次英默得7x分, 今次成績算ok啦![quote]
KY2004 寫道:
come come,

醒目開學勳章

你地唔好唔開心啦...
KY2004 寫道:
come come,

come爸嘩 寫道:
見倒自己個肚就乜自信都無啦! :-x  :-x  :-x [quote]

醒目開學勳章

yeah   
come爸嘩 寫道:
KY2004 寫道:
come come,

醒目開學勳章

我都要出街 la....明天上班再繼續 (唔知係咪得我一個要返呢?)
KY2004 寫道:
各位,

星期一先傾啦!拿拿聲趕埋D野,收工!88

傻啦, 見到自已個囡, 就咩自信都返晒黎啦.
KY2004 寫道:
come come,

come爸嘩 寫道:

醒目開學勳章

龍舌蘭, 11月尾我哋學校無假放.

嘩, 唔係咁貴嘛

其實如果你有冇諗過參加團呀 ?  關鍵 2天全包 大人499, 小童399, 三天就699, 小童599, 不過去晒三個地方的, 好似要參加三日團.   

我一年只去香江, 深圳坐火車去, 即日返深圳, 10點玩到6點, 好好玩呀, 亞仔玩到成日無睡, 當時 3.5yr.

有一年參加關鍵, 去咗晚間動物園 + show, 鱷魚公園, 二日.  但去好多你唔想去的購物地點囉.
龍舌蘭 寫道:
come: 妳囡囡好叻呀.  

雪文:
我問的是11月尾價錢呀, 11月尾學校放假成個星期先返一日學咋.
   [quote]
雪文 寫道:

你諗住幾時去呀 ?
[quote]
龍舌蘭 寫道:
[quote]
雪文 寫道:

長隆
[/quote][/quote][/quote]

好的, 我返去睇清楚日期同包乜野景點! 價錢我都幾肯定![quote]
雪文 寫道:
come, 係呀, 呢個係馬戲,  二年前我哋去睇過星空, 好好睇加.   你返屋企再睇吓有冇去歡樂世界同香江, 唔該.

仲有我呀! :cry:  :cry: [quote]
funbabyhk 寫道:
我都要出街 la....明天上班再繼續 (唔知係咪得我一個要返呢?)[quote]

見倒lee個公仔, 真係開心好多:...
[quote]
你地唔好唔開心啦...[quote]

醒目開學勳章

fun, 明天記得叫姐姐帶我要的嘢, 你叫佢call我啦, 佢有手機掛 ?[quote]
我都要出街 la....明天上班再繼續 (唔知係咪得我一個要返呢?)[quote]

如果長隆夜晚冇咩睇就唔住嘍, O甘貴... (酒店仲靚唔靚呀?)
雪文 寫道:
晚上的動物園是改成歡樂城, 香江是日間的, 不同地方, 二處我都去過, 分二年去的.  但我囡一次都無去過囉.

[quote]
龍舌蘭 寫道:
‹ 上一主題|下一主題