用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部) 升 P.3 啦, 埋位啦~
樓主: ballball411
go

瑪利諾修院(小學部) 升 P.3 啦, 埋位啦~ [複製鏈接]

回覆:clarachel 的帖子

原來真係咁多人參加,佢好好彩抽到乒乓球,老師派紙時,都有講好多人參加,未必有,抽唔到就自動去老師攪個D免費活動,個D都好好玩架,成日玩唔同既野,本來我個都話想玩老師攪個D,不過佢聽到會有時中文,英文,普通話活動之後就唔制啦

回覆:ballball411 的帖子

原來老師攪個D都會full 架,我地班有人揀老師攪個個都入唔到⋯

回復 ballball411 的帖子

妳話有人選咗'老師攪的活動'都入唔到, 咁我個女仲可以玩d咩呢? 是否當天知道無抽中就要自動去報'老師攪的活動'呢? 不過我個女都係應我的要求,今日再去問清楚老師先知抽唔到,但又無話比佢知之後要點做/或有無其他安排, 所以而家都唔知可以做d咩!  

我估遲D會有安排卦我地抽中個D係上個星期已經有張通告通知入左 table tennis club ,都無話要交錢,不過揀老師活動個個,本身係學校跳芭蕾舞架,唔知會唔會因為佢已經有ECA, 所以唔比佢入卦,放心喎,開左學就一定有野比你玩

希望快d有通知啦! 千其唔好在一至四上課外活動呀! 我可能遲d搬,會遠咗, 所以唔想一至四出去接佢, 如果可以上到老師星期五攪d活動, 可能趕到搭第二輪校車咪唔駛自己接囉! 另外, 妳哋仲有無得搭校車呀? 因為我上次睇校車d站好似無咗妳哋同隔離村個站喎! 咁點好呀?!

我個站轉左隔離條線,會早左上車,所以9月唔再搭,隔離村不嬲都無站架,你暑假搬?搵左樓未?你想搵我個頭?如果學校安排比你既ECA 一定係星期五架

係星期五就放心了! 不過就趕唔切學琴, 要改時間.

我哋打算搬去大圍, 有兩個心水但未選定, 實用又清靜d就離火車站遠d, 要搭一程小巴, 而且要早15分鐘上校車, 近火車站就無咁實用又無車位, 但可以遲d上校車, 所以仲諗緊.

早15分鐘上車即係幾點?村屋?

6:55 a.m. (恆峰) 另一個7:10 a.m. (名城), 不過呢個係今年的時間, 唔知遲d會唔會改, 新學年d時間會有所改動.

另外, 知唔知P.3會唔會考中,英文作文呢? 即最後一日考試會考d咩科目?

P.3 係會考作文架,我地而家都有考writing 架,p.3 應該要寫長D⋯名城個club house 好正架喎!

咁中文作文會有考試嗎? 而家個分係咪平時作文d分嚟?

之前去過名城的兒童會所就無咩好玩, 其他設施未玩過. 但最唔好係有兩間學校喺隔離, 好近好近的.

今年暑假阿女想學劍擊, 妳哋有無玩過? 搵到間在旺角試下暑假班先, 如果鍾意先繼續學.   

而家個作文分係平時作文堂既分,三年級既作文考試聽講只係作50字,劍擊無玩過呀,邊度有暑假班?我都有興趣喎

我哋剛報了香港劍擊學校-旺角栢裕中心, 有幾個時間選擇. 另外近妳哋有火炭銀禧花園的i-fencing也有暑假班, 再唔係尖沙咀都有一間,如有興趣先搵番個名比妳. 這運動可增加專注力(廣告介紹), 所以試試看.

等我問下佢有無興趣先

我個女'B' 班, 妳哋呢?

我地係D呀

Oh, 又唔同班了!

係啦⋯

呀,我記錯左,我地係E班