用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無小朋友學西班牙語,有無好教材介紹
樓主: hoeve
go

有無小朋友學西班牙語,有無好教材介紹 [複製鏈接]

集體訂購教材

有興趣可以報名, 但最多只得10個名額, 因為我自己湊bb, 之後交收問題驚太麻煩, 希望見諒, 另外, 基本上交收地點會係金鐘, 銅鑼灣, 荃灣, 青衣站會最為方便本人!如其他地點另議, 我會盡量配合, 但希望唔好太遠

http://www.babyclassroom.com/spanish.html

郵費方面, 你可以自己係個cart下面揀international hongkong, 佢會有個約價出黎, 因為都要睇最後個order係幾錢先知, 但你可以心中有數最多都只會係佢個約價(suppose係一定會平d, 因為我試左揀6個items 係 us18蚊, 之後我將所有qty乘2, 個postage就變左27蚊), 而once order confirm我會再比多d information大家, 基本上會以個item黎pro-rata整個postage, dvd/cd會計一件, 但books/VHS會計二件 (如有更好意見可提出, 因為個人覺得書始終應會重d)

另外因為要用credit card payment, 所以希望大家唔好介意個rate係us乘7.84 (另加1.95%, bank 手續費)

order deadline: 5 August 2007
payment deadline: 12 august 2007
<<請自行留意上述日期, 逾期者或會被其他有興趣媽咪取代>>

今次係本人第一次做美國online集體訂購, 如果有做得唔好, 請多多包函~ 大家都係為bb好, 想佢學好外語, 又想慳下郵費, right?

1. ronni
2. wansammylothian (paid)
3. angelfish (paid)
4. scheong (paid)
5. ononbaby (paid)
6. hoeve
7. BearLittle (paid)
8. oliveoyl
9. sumsumbb
10. can_my
11. GHM

麻煩落左名既朋友pm聯絡電話及email address比我, 我再email order form

[ 本文章最後由 ronni 於 07-8-10 12:55 編輯 ]

希望大家明白所有order已定, 亦已計好郵資, 請體諒我未能新加order/改變現有order的原因.  已訂order的朋友請盡快付款, 因為希望可盡快由us訂番黎, 加埋空運的時間唔知要幾耐, 我好心急呢~

同埋黎緊9月後潼潼有好多pg要番, 時間要好好arrangement for 交收; 如果好彩係8月尾前到就會易d arrange (雖然未必得), 但都叫有個希望!!

[ 本文章最後由 ronni 於 07-8-12 09:33 編輯 ]

集體訂購教材

有興趣可以報名, 但最多只得10個名額, 因為我自己湊bb, 之後交收問題驚太麻煩, 希望見諒, 另外, 基本上交收地點會係金鐘, 銅鑼灣, 荃灣, 青衣站會最為方便本人!如其他地點另議, 我會盡量配合, 但希望唔好太遠

http://www.babyclassroom.com/spanish.html

郵費方面, 你可以自己係個cart下面揀international hongkong, 佢會有個約價出黎, 因為都要睇最後個order係幾錢先知, 但你可以心中有數最多都只會係佢個約價(suppose係一定會平d, 因為我試左揀6個items 係 us18蚊, 之後我將所有qty乘2, 個postage就變左27蚊), 而once order confirm我會再比多d information大家, 基本上會以個item黎pro-rata整個postage, dvd/cd會計一件, 但books/VHS會計二件 (如有更好意見可提出, 因為個人覺得書始終應會重d)

另外因為要用credit card payment, 所以希望大家唔好介意個rate係us乘7.84 (另加1.95%, bank 手續費)

payment deadline: 12 august 2007
<<請自行留意上述日期, 逾期者或會被其他有興趣媽咪取代>>

今次係本人第一次做美國online集體訂購, 如果有做得唔好, 請多多包函~ 大家都係為bb好, 想佢學好外語, 又想慳下郵費, right?

1. ronni (paid)
6. hoeve (paid)
8. oliveoyl (paid)
9. sumsumbb
10. can_my (paid)
11. GHM

麻煩落左名既朋友pm聯絡電話及email address比我, 我再email order form

[ 本文章最後由 ronni 於 07-8-13 19:29 編輯 ]

希望未付款的媽媽盡快付款, 唔想hold up其他人的order, 請體諒本人都係義務幫大家去arrange, 今日潼潼仲病左, 但我唔想大家誤會我收左錢後無任何follow up, 所以我都抽空上黎update info....另外, 希望唔好改order, 始終我已計好哂郵資, 雖然改動唔會令郵資有大變化, 但我亦認為無理由我本人多付, 多謝合作!

如15/8/2007, 還未收到款項, 我假設係cancel order, 我會proceed其他的order :-|

Thanks ronni.
Hope your girl will get well very soon

Dear Ronni,

Wish 潼潼 will get well soon,
u must be very tired,
take care of urself too~
try to get enough rest~
Beat wishes to both U & 潼潼~~

Sammy

Get Well Soon

Hi Ronni,

Thanks so much for your help!  Take good care of both 潼潼 and yourself.  Hope to see u and 潼潼 in our next Spanish class

多謝大家, 但今日仲有d燒, 都唔知friday番唔番到~ a good news to share, 睇左半個月"your bb can read", 潼潼今朝做到哂所有words既動作(唔計animals words), 係睇到字做instead of睇到圖片做, 所以我都好開心, 同埋...佢仲好生掹, 但我就眼訓到c~~

剛收到第一批beth manners' 既cd呀, yeah!

order update: 今日已經訂左brainy baby 系列啦!

收埋另外2位媽咪錢就會馬上proceed babyclassroom的order

[ 本文章最後由 ronni 於 07-8-14 17:39 編輯 ]

醒目開學勳章

Ronni,

我這幾天因為仔仔病了,忘記過數,sorry!

我今天已過數($174),請check。ops:" />

希望潼潼早日痊癒。

原文章由 SumSumBB 於 07-8-14 21:39 發表
Ronni,

我這幾天因為仔仔病了,忘記過數,sorry!

我今天已過數($174),請check。ops:" />

希望潼潼早日痊癒。

唔緊要, 但我有責任remind大家姐~  仔仔無咩丫嘛?
thx, 潼潼都仲有d燒, 但個人就好精靈, 今日教咩都肯做咁...

集體訂購教材

1. ronni (paid)
6. hoeve (paid)
8. oliveoyl (paid)
9. sumsumbb (paid)
10. can_my (paid)
11. GHM

醒目開學勳章

原文章由 ronni 於 07-8-14 23:30 發表

唔緊要, 但我有責任remind大家姐~  仔仔無咩丫嘛?
thx, 潼潼都仲有d燒, 但個人就好精靈, 今日教咩都肯做咁...

因為仔仔游完水,工人遲了去接佢,仔仔係個泠氣更衣室內等到不停地顛, 返來就開始唔掂了,昨日帶佢睇醫生,好彩醫生話佢無大礙,多謝關心。

我仔仔半個月前都試過淨燒左4日,無其他病徵,人又精神,醫生都找唔到原因,以為佢出疹,但結果又無喎,之後自己無哂事,不過就攪到屋企人好擔心了!

最後,要再次講聲多謝,謝謝你幫我地訂貨,和希望湩湩快些退哂燒!

原文章由 SumSumBB 於 07-8-15 07:19 發表

因為仔仔游完水,工人遲了去接佢,仔仔係個泠氣更衣室內等到不停地顛, 返來就開始唔掂了,昨日帶佢睇醫生,好彩醫生話佢無大礙,多謝關心。

我仔仔半個月前都試過淨燒左4日,無其他病 ...

噢..工人咁大意...
我剛剛落左order啦, 希望shipping快d到啦~ will keep u all updated!

Ronni,

Really the good news !!!

潼潼好叻呀 !!

請教 : 1.  妳是比潼潼看字咭(跟dvd的), 還是看dvd時, 她跟住做的? (因dvd中,出完字就即出圖片)
          2. 妳是如何安排潼潼用"your bb can read"?
          3.  潼潼是否正看'starter"? (我仔仔現在睇vol. 1,但就無潼潼這麼smart)
          4. 妳有沒有自制flash card ?

yuyucoming

原文章由 ronni 於 07-8-14 11:36 發表
多謝大家, 但今日仲有d燒, 都唔知friday番唔番到~ a good news to share, 睇左半個月"your bb can read", 潼潼今朝做到哂所有words既動作(唔計animals words), 係睇到字做instead of睇到圖片做, 所以我都好開心 ...

大家好,
錯過了你們今次的group order!
收到貨後,如有好dvd or vcd 的,推介一下

anniewmau
where to buy?

原文章由 anniewmau 於 07-7-23 22:50 發表
我買左隻 baby's first steps in spanish, 係for newborn to 2yrs, with book & cd, 有sounds, rhymes & songs

原文章由 yuyucoming 於 07-8-16 17:42 發表
Ronni,

Really the good news !!!

潼潼好叻呀 !!

請教 : 1.  妳是比潼潼看字咭(跟dvd的), 還是看dvd時, 她跟住做的? (因dvd中,出完字就即出圖片)
          2. 妳是 ...

對潼潼在看starter, 係dvd, 出完字即出圖片, 但看得到佢係出字就做(for example, arms up一出佢手向上舉, 舉到一半時圖亦出了) 同埋我都有比過字咭佢睇, 佢都會做mouth (open mouth or pt at), 其實都唔係叻, 佢不嬲學野都比同期bb慢dd...

我都有比flash card佢睇, 但就唔係好勤力個種, 因為之前九個月至11個月佢都唔肯睇, 會爬開; 13個月開始唔知做咩又好留心, 所以最近比埋中文字card佢睇, 但有時出左街, 都做唔足...我都係唔夠比心機的媽媽....

原文章由 luitaitai 於 07-8-17 12:35 發表
anniewmau
where to buy?

代答, kinderu
‹ 上一主題|下一主題