用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四(06-07年)精靈一族, 請進入..
樓主: siulisa
go

小四(06-07年)精靈一族, 請進入.. [複製鏈接]

Re: 小三升小四(06-07年)精靈一族..請進入

各位媽咪:

你們好,我個囡囡都喺升小四。自從考完試她就甚麼都不做,祇看電視、玩電腦和睇書,比佢激死。

佢最近好鐘意睇 "冒險小虎隊",見佢攞住本書就唔會放手。

jazzmama,joanneka,
我真係矇承承,無諗過呢個問題。 知唔知四年級常識會唔會出時事題?

joanneka 寫道:
jazzmama

無事嗎? 怪不得唔見左你啦!
亞女依幾日都仲寫緊學校本copy book, 每日兩頁, 每日都寫好耐, 佢都係未攪點呀.
我諗小四應該要全部都寫了草, 所以暑假比佢地操定都差不多.

早晨呀   

妳地收到書單未呀?阿女上星期收到喇,
升小四既書九折後盛惠 $943.80

InMaMa

早晨呀))))))))各位靚太:

我都收到書單呀...連書連簿 $1,210    
都唔知d 學校點, 成日轉書   

Good morning  

halala
小四常識應該有時事題, 不過佔的分數都唔會太多, 當然識就最好啦  

mansonwai:

$199 係抵架...不過要睇下咩 size law

令外 買 nestle 奶粉 都有 spi 書包換呀

換購辦法 click 入來睇下啦

我個囡前兩日都要做常識功課,係要揾時事題的問與答,用嚟玩搶答喎,我唸小四都應該走唔甩啦啩

mansonwai:
$199好抵呀, 有冇大size?

siulisa:

唔知有無大 size, 不過限量 30個 咋

醒目開學勳章

[quote]
mansonwai 寫道:
chanwnmama

重點係 ~~ 真係唔可以比小朋友樣樣都 ~~ 半途而廢

唔係到時影響日後既態度就麻煩

mandy[quote]

呢點我好應同!

我大仔書薄+雜費=$1,808   
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

Matthew&AshleyMom,
當初惗住樣樣比佢接觸吓,睇吓邊樣有興趣先學落去.點知芭蕾舞話腳痛,台拳道就話D男仔好粗魯...終於只有鋼琴係勉強可以維持到的

樂樂家,
你囡囡係咪玩打機,定係上網?我的電腦喺廳,因為老公同我都唔想D囡太沉迷玩電腦.

浩朗媽媽
咁我諗實比人地掃曬了 :cry:
浩朗媽媽 寫道:
siulisa:

唔知有無大 size, 不過限量 30個 咋

raccoon_dog
老鼠記者會刊個濕地公園, 亞仔好想參加, 但時間吾啱 :cry:

會展我地選佐23號星期日吾駛專登請假

浩朗媽媽

多謝妳話我聽
如果, 我比呢款書包比亞仔用
佢一定唔用
P.3 佢已經話唔要卡通筆盒.
因為佢已經唔係 BB / 細路仔

Mandy
浩朗媽媽 寫道:
mansonwai:

浩朗媽媽 寫道:
mansonwai:

有d學校會有展銷會,
有折扣價書包同鞋買ga,
我個女間學校都有spi書包買

angelnch, joanneka,

死啦! 我女一見電視賣新聞就彈開架啦!

Thank you Joanneka!

angelnch2001 寫道:
我個囡前兩日都要做常識功課,係要揾時事題的問與答,用嚟玩搶答喎,我唸小四都應該走唔甩啦啩

joanneka

你買左羽毛球板比你個囡未呀 ?

今日去左史丹福游水上第一堂啦
開頭亞仔好担心新環境, 又無 friend
又要學蝶泳....
上完後, 兩件都好開心   
仲見到有d friend tim... (不過係老豆老媽d friend)
比我預期好, 希望學得快, 又開心   

joanneka, halala,

尋日派哂d 卷返來啦.... 我自己覺得比以前淺
但亞仔 d 成績依然...     

你地點呀 ? keep 得住嗎 ?
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

各位, 請問妳地小朋友放假時朝早幾點起身架?
我仔放假嗰日朝早起身仲早過要返學嗰日, 我叫佢瞓晏d, 佢話瞓到幾點吾係佢話事, 自已醒冇得控制, 仲話因為第日吾駛返學, 成個人輕鬆曬冇壓力, 咁嗰晚瞓得好, 第日自然會早d醒, 真係比佢激c 我放假想瞓晏d都吾得

chanwnmama,

我囡囡玩電腦多數都是玩接龍、象棋、powerpoint。叫她練習吓打倉頡時她就會
其實平時都唔會比佢經常玩電腦,既然考完試就比佢放鬆一吓啦!
‹ 上一主題|下一主題