用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

笑c我!

cheungmp 寫道:
報到先
搬新屋, 拜下五角先

保佑大家安居樂業,順順利利,小朋友學業進步,聽教聽話....

mp,
咪咁啦... 個計分方法係你 "諗" 之麻, 又唔係marking scheme 寫左...

sw, Jenk
我仲傷心緊呀       

Wow, 我覺自己好"近"呀!2位呀姑 (紅牌)太比面啦[img align=left]http://emote.cocoatm.net/D13-086.gif[/img]
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

Jenk,

其實阿仔會講野比我地知係練番嚟

由細到大,我同佢去完街都會叫佢講番比爸爸知做左d咩, 爸爸同佢去完街又會叫佢講比我知做左d咩, 我同爸爸有時都會同佢講自己今日做左d咩或者見到d有趣嘅事,久而久之佢就習慣左會講野比我地知

我個仔話佢揀左---學校....

呀馬老師話最好唔好講返書本裏面關於學校ge句子啦~~~~

所以呀仔講左----我覺得學校裏面有很多功課做!!!

~~~搞笑嗎?????

sac.wen 寫道:
hi mp,

eason 仔真係好好野, 可以講咁多野你知~
我問阿囝野, 佢通常答 "唔知", "唔記得", "我唔係咁八卦架播"

吼~~~

[quote]
各位,我阿仔話左比我知"說話"係點搞作架啦

老師比3個詞語佢地選擇: 1. 天空   2. 小朋友   3. 學校
佢地要做句子然後讀出來,不可讀課文嘅句子
如果無叫"馬老師早安/午安"就會扣分

我問阿仔佢講左d咩
仔: (好似好醒咁)我識呀!我講左: 天空真大
我: 無啦  
仔: 係呀! 我識呀!無錯呀!
我又唔敢 佢, 心裡就       
4個字咁大把.....
我: 咁短, 點解唔講多d(心唸:平時又咁多野講 :evil: )
仔: ........
我: 講多d可能多d分, 例如: 一個句子有10個字就有100分
仔: 咁我講4個字咪得40分?
我: 可能係..
仔: (好驚咁) 咁我咪唔合格囉
我: (心唸: 而家先知驚          ) 可能啦, 或者唔會嘅.......

點解會咁架         
[/quote]

我都覺得你好勁 !!!   
麻煩今次幫我叫 "健康", "快樂" & "金銀" 丫~

nice1314 寫道:
Wow, 我覺自己好"近"呀!2位呀姑 (紅牌)太比面啦[img align=left]http://emote.cocoatm.net/D13-086.gif[/img]

Hi,hhkk,
I want a copy of  English test paper ,
Please check pm,thank you !

sw,
你都見啦,佢平時講到唔停,而家就得4個字咁大把     

sac.wen 寫道:
mp,
咪咁啦... 個計分方法係你 "諗" 之麻, 又唔係marking scheme 寫左...

[quote]
sw, Jenk
我仲傷心緊呀       
[/quote]

至真至誠的孩子心底話~  

Huisys 寫道:
~~~搞笑嗎?????

9s,

哇....你係大偶像黎吖麻~~~偶像落到黎個個紅牌都搶住黎服侍你啦.......

你一call我地邊敢唔黎呀????

親愛的-----使唔使咁夾時間呀?????

我都想要呀~~~~+埋六合彩number    [quote]
sac.wen 寫道:
我都覺得你好勁 !!!   
麻煩今次幫我叫 "健康", "快樂" & "金銀" 丫~
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

sw & 9s,
我喺第二版咪緊....咁我家老爺行入嚟就話:哇...咁入神...今日有咩大時發生...咁.....我就話....死...唔記得返去睇....然後我Click "BK-KTS" 個short cut.....然後我見都9s .....開晒咪call.....我匆口而出講句:[size=xx-large]死啦!....跟住我用咗5 秒覆咗句英文.....諗住快D睇吓咩事......(全程我只係用咗15-20 秒)...........然後...............我發覺.............只係妳哋有D悶    (攪到我家老爺"棟"係我格離望住)......我一發現玩嘢.....我用咗0.5秒同佢講....."唔關你事,今日新聞揾你"

比妳嚇C!!!
heiheikeikei 寫道:
[size=xx-large]係!!

give me 1 mins read all the message    [quote]
[size=xx-large]Calling 兩大睇場 ~hs & hhkk促促現身[img align=left]http://emote.cocoatm.net/D13-042.gif[/img]
[/quote]

mp,
第一次考咋...大家都未適應~
你講佢知 "可以" 盡量講, 下次佢實掂 !

sw,

mp,

如果小朋友可以字正腔圓嗊用普通話讀到"馬老師早安/午安"+" 天空真大",其實已經唔錯的了。

hs,
sorry! 我實在忍唔住笑左出嚟
不過好好呀!起碼佢肯試吓講多d呀!而且好有創意     

[quote]
Huisys 寫道:

~~~搞笑嗎?????

mp,

唔使傷心. 最少你知道發生了什麼事. 我地就......        傷心遲d就有份.

jenk

[quote]
sw, Jenk
我仲傷心緊呀       
[quote]
sac.wen 寫道:
hi mp,

eason 仔真係好好野, 可以講咁多野你知~
我問阿囝野, 佢通常答 "唔知", "唔記得", "我唔係咁八卦架播"

吼~~~

我都覺得你兩個有d 景轟

Huisys 寫道:
親愛的-----使唔使咁夾時間呀?????

我個仔都係揀左---學校....
學校裏有鉛筆[img align=left]http://emote.cocoatm.net/D13-064.gif[/img]

hs,
都係你個仔有深度......反映現今學生之苦
[quote]
Huisys 寫道:

~~~搞笑嗎?????

sw,
我知道同佢講 "可以" 盡量講係無用架, 所以我先至同佢講10分1個字,嚇吓佢

sac.wen 寫道:
mp,
第一次考咋...大家都未適應~
你講佢知 "可以" 盡量講, 下次佢實掂 !

[quote]
sw,
[/quote]

hi emmama99,
哪.....比妳都得.... 但妳都交少少入場費吖.....比如....妳嗰個係仔定女呀....邊班㗎....妳睇咗里版幾耐呀.....妳覺得睇得開唔開心呀?....妳最鍾意邊個呀(妳答HHKK得㗎啦).....知唔知我哋有註板e c 㗎.....(親愛的.......到妳問)
emmama99 寫道:
Hi,hhkk,
I want a copy of  English test paper ,
Please check pm,thank you !
‹ 上一主題|下一主題