用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 part.17
樓主: HIN_bb
go

油塘小學家長站 part.17 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站 part.17

龍舌蘭: 真係HAPPY!   

醒目開學勳章

smalle,我係 part16荅咗你問題, 你去温下書

醒目開學勳章

啊, 我好想去呀.

OSCAR爸爸真係唔話得, 排左成個鐘都仲好好耐性.>> 係我老公實發火

龍舌蘭 寫道:
午安, 各位!
HIN_BB: 妳真係快手呀, O甘快就有相睇.    

好彩, 個日去迪迪尼, 天氣小小涼, 好舒服. 唔算太多人.
食野唔洗等, 玩都唔洗點等, 唯一排隊時間長的就是 與米奇米妮 影相. OSCAR爸爸真係唔話得, 排左成個鐘都仲好好耐性.     

11:00am 到入去, 玩左馳車天地, 灰姑娘木馬, 小飛象, 米奇幻影 (?) 與米奇影相.
1:30pm  午餐 --都ok啦, 50蚊左右一個餐, 兒童餐就25蚊, 海洋公園個d都差唔多價. 味道都幾好喎.
食飽飽再玩, 飛越太空山, 巴斯光年, 睇巡游, 之後去坐船仔游河睇"野生動物" 火神! , 再睇獅子王慶典. 之後再玩巴斯光年,馳車天地.
7:00pm 睇煙花表演, 再行下飄雪的美國小街  
8:00pm 離開.

全日玩左:
巴斯光年-- 玩左4次
馳車天地-- 玩左2次

小朋友會覺得好好玩,    大人就......   好累呀~ 好過海洋公園係 全部平地, 好好行~~
    冬天好d, 夏天就熱c嘍~~

講得好啱, 我都要試下![quote]
柔美 寫道:
KY2004

世上唔會有絕對乖嘅小朋友,要唔同角度去睇佢地,我會欣賞佢嘅進步,例如咁講:如果你囡囡好激你,而下次佢又無咁激你,呢個都係一個進步,同埋你同講多d鼓勵說法,用同理心去溝通,小朋友就會覺得你好體諒佢,佢會覺得你好明白佢[quote]

我老公比我有耐性好多好多!!!!    [quote]
雪文 寫道:
啊, 我好想去呀.

OSCAR爸爸真係唔話得, 排左成個鐘都仲好好耐性.>> 係我老公實發火

雪文

全港最平$21.之前喺其他地方睇到買$35,你想買?
雪文 寫道:
up up [quote]
雪文 寫道:
美美, tamama電話, how much ??
[/quote]

龍舌蘭, 見到你地一切玩, 真係開心呀, 你地果日係咪陰天呀, d相個天好灰呵....其實你地有冇發覺,每次睇電視見到disneyland都係灰暗冇陽光ga??

美美:

你講得

排左成個鐘都仲好好耐性.>> 係我老公實發火》》》我老公都係 [quote]
雪文 寫道:
啊, 我好想去呀.

老闆....要溫書 ,我好耐冇做呢個動作lowo
雪文 寫道:
smalle,我係 part16荅咗你問題, 你去温下書

你女女真係有你心啦!    [quote]
KY2004 寫道:
美美:

你講得

污雲密佈
smalle 寫道:
龍舌蘭, 見到你地一切玩, 真係開心呀, 你地果日係咪陰天呀, d相個天好灰呵....其實你地有冇發覺,每次睇電視見到disneyland都係灰暗冇陽光ga??

醒目開學勳章

係呀, 我仔想要呀, 佢鍾意多囉囉, 你可否同我買個呀.

我仔有7次黙書100分, 仲欠3次, 我就送件禮物俾佢 [quote]
柔美 寫道:
雪文

全港最平$21.之前喺其他地方睇到買$35,你想買?[quote]

我上年去時晒到頭殼頂都"濃"!!!! :  :  :

所以到以家我都唔帶我女去disney,因為佢係勁冇耐性, 實會失禮人。

come come:

不過激你1千次,先有1次有你心呢!

不過那刻真係好感動!但有小少唔高興》》原來呀女覺得我笨手笨腳又論盡 [quote]
come爸嘩 寫道:
你女女真係有你心啦!    [quote]

minnie:

我仔有7次黙書100分》》你仔仔好叻呀!咁咪差唔多次次100分,係咪英文同中文都咁叻呀?你唔駛擔心啦,佢成績一定好好喇![quote]
雪文 寫道:
係呀, 我仔想要呀, 佢鍾意多囉囉, 你可否同我買個呀.

我仔有7次黙書100分, 仲欠3次, 我就送件禮物俾

醒目開學勳章

come,我老公都算有耐性, 平時.

但係講到去玩要排隊,佢就   

而我為咗我對仔女開心, 就會好有耐性的啦
come爸嘩 寫道:
我老公比我有耐性好多好多!!!!    [quote]
雪文 寫道:
啊, 我好想去呀.

咁你就要檢討下啦!!!      [quote]
KY2004 寫道:
但有小少唔高興》》原來呀女覺得我笨手笨腳又論盡 [quote]

smalle:

我個女同你女女一樣》》失禮人。
smalle 寫道:
所以到以家我都唔帶我女去disney,因為佢係勁冇耐性, 實會失禮人。
‹ 上一主題|下一主題