用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

Dear rubyngan,

已經叫左阿仔明早交比Oscar啦

[quote]
rubyngan 寫道:
MP,

唔好意思, 昨晚甘早閃左去睇 '肥田',
我仲未買 漿糊筆呀, 你帶比我啦, 幾$, 比返你
不過亞女話唔敢去找 Eason呀, 麻煩 Eason交比 Oscar, 由Oscar交比亞女

我明早會同 Oscar 講 架啦...        

唔該哂

9s,
我阿仔話係寫屋企個英文地址係本TB嘅前面(自己搵個空位寫)

nice1314 寫道:
[size=x-large]Calling 1F Mami

[size=large]又問功課呀!  請問"英文 : find English address (District)" 點解呀? 呀仔話聽得唔係好清楚    

Thanks    

mp,

哎也,我仲搵張白紙寫添!!請問你向TB邊版寫呀?好似冇空位寫por 寫落TB pg.8得唔得呀.....

[quote]
cheungmp 寫道:
9s,

Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

各位,我阿仔話左比我知"說話"係點搞作架啦

老師比3個詞語佢地選擇: 1. 天空   2. 小朋友   3. 學校
佢地要做句子然後讀出來,不可讀課文嘅句子
如果無叫"馬老師早安/午安"就會扣分

我問阿仔佢講左d咩
仔: (好似好醒咁)我識呀!我講左: 天空真大
我: 無啦  
仔: 係呀! 我識呀!無錯呀!
我又唔敢 佢, 心裡就       
4個字咁大把.....
我: 咁短, 點解唔講多d(心唸:平時又咁多野講 :evil: )
仔: ........
我: 講多d可能多d分, 例如: 一個句子有10個字就有100分
仔: 咁我講4個字咪得40分?
我: 可能係..
仔: (好驚咁) 咁我咪唔合格囉
我: (心唸: 而家先知驚          ) 可能啦, 或者唔會嘅.......

點解會咁架         

9s,
我都係見無位寫,所以係本書嘅書皮(內部)劃左幾條線比佢寫

mp,

哎也,我仲搵張白紙寫添!!請問你向TB邊版寫呀?好似冇空位寫por 寫落TB pg.8得唔得呀.....

[quote]
9s,

hi marisayg,
好多謝你貼出劉天賜寫九龍塘小學的文章    
想不到他在kts 短短的三年會有這麼深刻的印像 ^_^

另, marisayg & maychoi,
pls chk pm, thx !

K e c,
你咁大隻Hello Kitty 晌樹,你念咒語都見到你啦!仲有呀....你D發表又挑皮,又盞鬼..........我係你讀者Fans黎嗎...........至於你爆響口..........証明你有留意我ge發表............抵 *3*  

rubyngan ,
我都睇唔出你都有 2 個........ 係咪好辛苦呢  
[quote]
Cassey 寫道:
rubyngan,

原來 9s 都 2 個呀, 我都唔知tim<---------幣!!!! 爆響口tim........咮!!!!  唸兩下咒語先..........9s 妳睇我唔到, 妳睇我唔到..........   

Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

mp,

真係羡慕你. 你仔仔起碼可以話到比你知做左什麼. 我個仔連有無做過都好似唔記得.

忘記了, 那天家長會很高興能跟你見面.

jenk

老師比3個詞語佢地選擇: 1. 天空   2. 小朋友   3. 學校

我問阿仔佢講左d咩
我又唔敢 佢, 心裡就       
4個字咁大把.....
我: 咁短, 點解唔講多d(心唸:平時又咁多野講 :evil: )
我: 講多d可能多d分, 例如: 一個句子有10個字就有100分
我: (心唸: 而家先知驚          ) 可能啦, 或者唔會嘅.......

點解會咁架         

sw,
好耐冇晌樹撞到你 今晚好靜呀!

神婆mp,

你真係越黎越鬼馬   

報到先
搬新屋, 拜下五角先

保佑大家安居樂業,順順利利,小朋友學業進步,聽教聽話....

無左兩大睇場 (師父&hhkk) 響度, 係差減d ~

sw,
好耐冇晌樹撞到你 今晚好靜呀!

hi mp,

eason 仔真係好好野, 可以講咁多野你知~
我問阿囝野, 佢通常答 "唔知", "唔記得", "我唔係咁八卦架播"

吼~~~

我問阿仔佢講左d咩
我又唔敢 佢, 心裡就       
4個字咁大把.....

點解會咁架         

[size=xx-large]Calling 兩大睇場 ~hs & hhkk促促現身[img align=left]http://emote.cocoatm.net/D13-042.gif[/img]

sw, Jenk
我仲傷心緊呀       
sac.wen 寫道:
hi mp,

eason 仔真係好好野, 可以講咁多野你知~
我問阿囝野, 佢通常答 "唔知", "唔記得", "我唔係咁八卦架播"

吼~~~

[quote]

我問阿仔佢講左d咩
我又唔敢 佢, 心裡就       
4個字咁大把.....

點解會咁架         
[/quote]

[size=xx-large]係!!

give me 1 mins read all the message   
[size=xx-large]Calling 兩大睇場 ~hs & hhkk促促現身[img align=left]http://emote.cocoatm.net/D13-042.gif[/img]

我今晚難得可以做夜鬼 點知咁靜

[size=x-large]到!!

hi ruby-cheng

唔怪得亞仔同我講﹐你囝囝呢幾日冇返學﹐希望佢快d好番!

marisayg,

多謝分享!

[quote]
ruby-cheng 寫道:
MyJade, Leona01,

多謝你們關心,
希望囝囝快D好,唔想再sick leave,
Thur & Friday 有 Eng Speak test, 希望囝囝可以返到學
[quote]

ummm...... 唔知oscar 可唔可以收番少少速遞費呢 ?

rubyngan 寫道:
MP,
我仲未買 漿糊筆呀, 你帶比我啦, 幾$, 比返你
不過亞女話唔敢去找 Eason呀, 麻煩 Eason交比 Oscar, 由Oscar交比亞女
我明早會同 Oscar 講 架啦...        
唔該哂

我呀仔話寫喺TB頭一頁(即係介紹所有小朋友個名果頁)個頂度寫~~~~不過佢好似話寫district咋喎~~~好似我咁就寫左New Territories~~~~我冇寫到full address呀~~~

親愛的-------有冇補充????

9s,
我都係見無位寫,所以係本書嘅書皮(內部)劃左幾條線比佢寫

[quote]
mp,

[quote]
9s,
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題