用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集七) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集七) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集七)

我要去買餸+接仔啦
睇吓一陣仲有無機會傾過

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集七)

mp

我又係成日哦佢,話做班長要做好榜樣,要勤力過人先得
cheungmp 寫道:
osmm,
博士係咪做班長好開心呢, 以前我朝早返學, 見佢無所事事, 而家朝朝都好努力咁係老師本日誌度寫......   

osmm,

你唔好比咁大壓力佢啦

好開心, E仔今日有個好開始, 佢話冇比人責名喎

雖然仍然係大頭蝦, 連個水壺都唔知去左邊, 不過呢d野要慢慢黎, 唔急得
[quote]
oscarmama 寫道:
mp

我又係成日哦佢,話做班長要做好榜樣,要勤力過人先得

Dear 小桃, MyJade, ruby-cheng, 魚一丁,

Please check e-mail

leona,

我已收到了, 非常清楚, 謝謝!   至於那本圖書, 如果你同意我便和蘇老師講, 讓她安排書本給小朋友, 我們就遲些再商量演繹方式. 如你有什麼好提議隨時可以提出.      

Leona01 寫道:
Dear 小桃, MyJade, ruby-cheng, 魚一丁,

Please check e-mail

MJ, L01,
你地個讀書會在幾時?等我睇下可吾可以去捧場?     
[quote]
MyJade 寫道:
leona,

我已收到了, 非常清楚, 謝謝!   至於那本圖書, 如果你同意我便和蘇老師講, 讓她安排書本給小朋友, 我們就遲些再商量演繹方式. 如你有什麼好提議隨時可以提出.      

Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

hi 9s,
好耐冇撞過你

9s,

係響4月20日呀!  MyJade揀左個本地創作的兒童故事. 詳細點帶未傾.  我一輪無撞到你, 你點呀?? 今番輪到我喉嚨發炎, 成個星期都好唔到. 好彩呢排功課唔多, 又無默,測.      [quote]
nice1314 寫道:
MJ, L01,

MyJade,

個故事好有教育意義, 都貼合小朋友嘅日常生活.  但若加插手工等勞作又似有點離題. 讓我再想想     
[quote]
MyJade 寫道:
leona,

osmm,
我上黎, 你又走左啦 :cry:  :cry:

各位mami,
今日開始用新手冊, 一切從新開始.  大家努力!!     

mp,

呢排忙D
cheungmp 寫道:
hi 9s,
好耐冇撞過你
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

同學仔...  
你理排點呀....印印幫到手未呀? :idea:
好似好奈無"空中唱譚"呀~~~
MJ, L01,

L01,

快D沖D咸金桔飲下啦!你搵到樓未?係咪我果頭附近?[quote]
Leona01 寫道:
9s,

係響4月20日呀!  MyJade揀左個本地創作的兒童故事. 詳細點帶未傾.  我一輪無撞到你, 你點呀?? 今番輪到我喉嚨發炎, 成個星期都好唔到. 好彩呢排功課唔多, 又無默,測.      [quote]

同學仔,

係呀,呢排都吾知點解咁忙,印印可以做返8成啦!等我一陣,講個笑話比你聽,E+呀仔叫我[quote]
heiheikeikei 寫道:
同學仔...  
你理排點呀....印印幫到手未呀? :idea:
好似好奈無"空中唱譚"呀~~~ [quote]

9s,
印印仲未好番咩
[quote]
mp,

呢排忙D

leona,
我星期六見你唔係喉嚨發炎咁簡單喎, 今日有冇返工呀? Sick 番日抖吓啦, 你唔休息好難好架

等你~
同學仔,

係呀,呢排都吾知點解咁忙,印印可以做返8成啦!等我一陣,講個笑話比你聽,E+呀仔叫我

hhkk同學,
話說我同老爺而家追緊本"c亡不記"......於是老爺上星期等5切去買左隻DVD.....同呀仔s一齊睇.....佢地仲好中意......

今日我 我2個仔.......佢地細細聲傾左一陣 之後玀左本薄仔出來,問我: 媽咪,你個名點寫呀?

哇哈哈哈
我係你.....我會立刻拎一本簿出黎同佢地講...當兩本一齊寫同一個名但方法唔同....係無效架㗎仲要      咁對住佢地....

(我無諗過你家老爺會比佢地睇.......)

P.S. 我里兩日追緊24 season 6 woooooo.正~
hhkk同學,
話說我同老爺而家追緊本"c亡不記"......於是老爺上星期等5切去買左隻DVD.....同呀仔s一齊睇.....佢地仲好中意......

今日我 我2個仔.......佢地細細聲傾左一陣 之後玀左本薄仔出來,問我: 媽咪,你個名點寫呀?

因呀細見我拎住本漫畫,佢已問我乜黎?(佢好中意睇書)但我次次都吾話佢知,同5比佢睇........之後佢就"哎”老爺比佢睇......佢仲叫埋哥哥一齊睇.........不個DVD電影板太簡單,同漫畫板有出入........做頭4集only ?

24 season 6 >>>係乜類型?不過我睇漫畫睇得太慢lu.....[quote]
heiheikeikei 寫道:
哇哈哈哈
我係你.....我會立刻拎一本簿出黎同佢地講...當兩本一齊寫同一個名但方法唔同....係無效架㗎仲要      咁對住佢地....

(我無諗過你家老爺會比佢地睇.......)

P.S. 我里兩日追緊24 season 6 woooooo.正~[quote]

‹ 上一主題|下一主題