用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09-10祟幼K2主流班請進
樓主: chingching2005
go

09-10祟幼K2主流班請進 [複製鏈接]

hi all mom,
我仔係低愛呀,真係要多多指教,因我仔仲係好bb,好似仲響nursery咁, 我今晚唔帶小朋友呀,自己d時間都好pack,滾水6腳...

2009年K2班有

低信班 = choychoy1204

低愛班 = silvia
             Jenny媽媽
             Xenc

低望班 = 小吱
              chingching2005
              lala1125
             jj782005
             brendalam97
             bobo620

原帖由 Xenc 於 09-8-26 10:01 發表
hi all mom,
我仔係低愛呀,真係要多多指教,因我仔仲係好bb,好似仲響nursery咁, 我今晚唔帶小朋友呀,自己d時間都好pack,滾水6腳...

2009年K2班有

低信班 = choychoy1204

低愛班 = silvia
             Jenn ...

ENC呀....好開心呀...終於有識人一班啦... 今晚我會帶妹妹返...(希望趕到)

原帖由 silvia_ng 於 09-8-26 12:17 發表

ENC呀....好開心呀...終於有識人一班啦... 今晚我會帶妹妹返...(希望趕到)

要請你家妹妹多多關照,多d報料,我家二叔不學無術,唔知點死

原帖由 Xenc 於 09-8-26 13:31 發表

要請你家妹妹多多關照,多d報料,我家二叔不學無術,唔知點死

唔好咁講呀>.< 我家肥妹都係返學唔知做過d乜, 要帶野都係last mins先講我知, 唔同佢準備佢係唔肯出門口返學...迫佢返係喊哂口....

又唔肯早d講...

今晚見啦 唔知會唔會係埋一組呢...

原帖由 silvia_ng 於 09-8-26 16:40 發表

唔好咁講呀>.< 我家肥妹都係返學唔知做過d乜, 要帶野都係last mins先講我知, 唔同佢準備佢係唔肯出門口返學...迫佢返係喊哂口....

又唔肯早d講...

今晚見啦 唔知會唔會係埋一組呢... ...

尋晚好多突發野發生,8點幾先收得工,根本返唔到學校,個心響度急,但都冇用.....尋晚有咩重要野講呀﹖邊個係班主呀﹖

原帖由 Xenc 於 09-8-27 11:41 發表

尋晚好多突發野發生,8點幾先收得工,根本返唔到學校,個心響度急,但都冇用.....尋晚有咩重要野講呀﹖邊個係班主呀﹖

丘老師 (上年幼愛班班主任), 助教好似係新老師, 姓江既。普通話係周青老師, 英文係MR. FORD。

你仔仔係太陽組, 我妹妹係月亮組。

老師尋日要我地填埋個生活習慣果張紙先比走, SO...你開學第二日就好交比佢啦。

報告完畢!

Hi 小吱,
琴晚好開心見到你,原來你同囡囡幾似樣

lala1125
須然我地冇正式交談,但都叫做識得大家啦!

你地咁快知道咩組,我琴日都唔記得問老師邊一組添

不過我地班有成28人咁多,其他班有幾多人啊?

原帖由 chingching2005 於 09-8-27 13:12 發表
不過我地班有成28人咁多,其他班有幾多人啊?

CHINGCHING ,
aiya !  尋日分身都唔掂 ,
好在我先生趕到 , 先可以各走半場 .
我地個班房好多人 ,  
原來有成 28人咁多 ......
太好啦 !  你仲可以同其他 mama相認 .

小吱 ,
你小朋友係 ......
見到遲大到的我嗎 ?

silvia ,
你果然收足料 .    我尋好有野想問 .... 但唔記得左問  .
唔緊要啦 !   ttk 好在就係留電話到校務處 .  
老師一有時間就要係有回覆 . 絕不欺場 !

我都係睇到門口張List先知有28人

不過你地收唔收到風我地班個周老師教成怎假

我地班27人。

原帖由 silvia_ng 於 09-8-27 11:45 發表

丘老師 (上年幼愛班班主任), 助教好似係新老師, 姓江既。普通話係周青老師, 英文係MR. FORD。

你仔仔係太陽組, 我妹妹係月亮組。

老師尋日要我地填埋個生活習慣果張紙先比走, SO...你開學第二日就好交比佢啦。

...

唔該晒,丘老師called左我呀都,但我associate唔到邊個係佢,把聲就好溫柔...ford同周青就已熟能詳...

各位,開學係咪剩係交周記就得la﹖

原帖由 Xenc 於 09-8-28 15:17 發表

唔該晒,丘老師called左我呀都,但我associate唔到邊個係佢,把聲就好溫柔...ford同周青就已熟能詳...

各位,開學係咪剩係交周記就得la﹖

陳傳道的太太, 之前教開下午班, 上年教幼愛班。樣子甜美, 不過都夠大聲架。

開學仲有暑期作業要交。

原帖由 silvia_ng 於 09-8-28 16:24 發表

陳傳道的太太, 之前教開下午班, 上年教幼愛班。樣子甜美, 不過都夠大聲架。

開學仲有暑期作業要交。

死火啦!周記亦要交嗎?唔記得要做晒添.

仲有本假期功課部係咪一定要交,因為放假時我冇看住佢做功課,成本假期功課俾佢撕爛佐底同面,而d貼紙又唔知飛晒去邊度貼晒.

原帖由 silvia_ng 於 09-8-28 16:24 發表

開學仲有暑期作業要交。

我都冇買暑期作業,上年學期尾爛尾ma,我miss左果次家長會,無買到書呀

原帖由 Xenc 於 09-8-28 18:47 發表

我都冇買暑期作業,上年學期尾爛尾ma,我miss左果次家長會,無買到書呀

咁...只好"友"佢啦.....囧

原帖由 chingching2005 於 09-8-28 18:04 發表

死火啦!周記亦要交嗎?唔記得要做晒添.

仲有本假期功課部係咪一定要交,因為放假時我冇看住佢做功課,成本假期功課俾佢撕爛佐底同面,而d貼紙又唔知飛晒去邊度貼晒. ...

咁...你都"友"佢啦....囧'

聽日終於開學啦....yeah!!!!! 放左咁耐暑假, 妹妹已經攪到訓到黃朝白晏....聽日佢返學應該都會喊....因為唔願起身呢..

開佐學第二日,阿女都仲未肯起床返學
琴日學校一大堆通告要看.亦都報埋興趣班啦!

想問果份閱讀國樂係咩黎﹖報同唔報有咩分別﹖
以前大仔有填過,但填左都好似無咩發生過﹖
同週末派果份閱讀國樂有冇關係ga﹖唔報係咪唔使做

課外活動我未報呀,有冇人報過英語樂園﹖好唔好呀﹖
我想用呢個墊底,另加1-2樣其它興趣野

sil,我仔話老師話以後都唔使帶英文書,你囡有冇咁講﹖我照比佢帶呀,就算上堂唔使用,at least都要chop la,係ma﹖

‹ 上一主題|下一主題