用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

Huisys,
唔好嬲,因為老師話D 用品可以唔洗帶返屋企,所以佢哋(自己)選摘性帶返屋企,  因為個list有寫, 所以我比條舊小巾,用好平D食物袋(park'n shop 裝生果嗰D) 袋條巾....
Huisys 寫道:
我帶左濕紙巾咋(諗住方便d咋,費時洗).........但我問過佢佢又話冇用到喎 (提左佢好多次架啦...都冇耳性ge)....物有帶返雞皮紙返黎咩???冇喎.....淨係帶多左盒蠟筆返黎咋  

[quote]
cheungmp 寫道:
其實我都唔知洗唔洗帶架,不過見本作業咁薄,咪叫仔仔帶埋囉!

噚日視藝課有無帶齊用具呀?仔仔話如果帶齊就有得加分。我仔仔話佢欠抹手巾(其實我放左係書包 ),佢知自己大頭蝦就話:唔緊要啦,加分幾時都有得加架啦!
[/quote]

Hi, cheungmp,

How to make an appointment to 派飯?

marisayg

cheungmp,

好,reply埋你呢段先去新場啦.............
同意你的講法,唔同班d程序同做野手法真係會唔同....

哇,你就好啦,今日去派飯呀.....仲幫我留意個仔添...真係唔該哂你呀...... ,若果冇記錯的話佢應該

Huisys,
記住加(part II) 呀
Huisys 寫道:
係ge,我都有諗過呢個問題架...但次次上親黎都忙住追msg同要reply....所以唔理佢住咋........

好啦..........師父/版主而家出手喇...............

[quote]
sac.wen 寫道:
屎火, 版主huisys 要出手o勒...
最近bk 耐唔耐都cc 下, 我驚係呢條thread 累事 :p

[quote]
heiheikeikei 寫道:
Sac.Wen,
超晒好耐喇
(over 2000要set new topic)
[/quote][/quote]

吓........我真係講唔出喎
尾2位,4眼,眶(幼)邊係深藍色
cheungmp 寫道:
Huisys,
sac.wen 係1C班,可能會唔同,我都無雞皮紙,easy.. easy...

Huisys & heiheikeikei,
唔記得你地仔仔坐邊?我今日會去派飯,或者可以同佢地say Hi

各位靚mami,

因為我地ge回應已經過哂BK所訂ge 2000上限喇....

所以我開左個續集比大家一齊再傾....

[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=740420&forum=7&3]2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

Hello, Sac.wen.

My son is "禮" 社.  But he is 1B class.
sac.wen 寫道:
hi all,
1. 好開心見有媽咪都打算放襪入櫃筒, 有人陪, 我諗個傻仔會放心d. 一於明天幫佢準備番對...
2. lunch 時間去左永安睇書包套, 本來諗住抄低個size 先, 但原來packing 無寫, (one-sized only). 見 $49個都ok, 就照買一個番黎試下... 若你地有興趣, 今晚再同你地報料
另外, 都搵到A 字型雨褸, 好似係 $119-139 一件, 好輕身, 背脊有車虛位預小朋友 "咩" 書包, 但略嫌衫身較短, 我無買.
3. 點解無人係 "禮" 社架 ???

hi pooh_fant,
咁o岩 大家同一班, 真係好 ! 原來你仲識desmond, 呢個世界幾細~
今朝我有見到一個我地班的小朋友著水鞋 (黃色的), 但無留心細節, 連小朋友係男定女都醒唔起 :p
因為今朝落大雨, 又要教個仔抹身, 又要幫手抹檯, 書包... 連地都抹埋 (地方淺窄, 跌親邊個細路都唔好),
另外, 又答應去看desmond... 又要麻煩洋子交收書.... 簡直亂哂大籠 !!!

btw, 我地有個 "kts-k1-媽媽會資料表" 由 "yaumama" 義務upd 緊, 詳情我一陣pm 你

hi desmondmami,
唔好意思, 不能完成任務放desmond 雨褸入書包 !
但今朝落車時, 我有遮desmond 同另一個同校車小朋友入學校... 算係肯定佢無乜濕身入班房o既~ (當小功補過得唔得 ?)

hi nice1314,
我有報名去旅行 & 做義工 (維持秩序).... 係咪有進一步消息 ?

hi 洋子,
maid 話個書套已配, 明天我帶比你試下.  
‹ 上一主題|下一主題