用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集二)

早晨osmm,

呢個係小問題------我呀仔到呢時呢日都週不時仲係唔識睇高八度C同個低八度C

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集二)

"咳".................睇黎我地連 "川貝枇杷膏" 都要搵批發~
係咪要整番個 "BK-藥箱" 以備不時之需 ?
否則下下睇 k_ec, 條數好 "庸"

[quote]
Huisys 寫道:
唔係講笑----我教完呢兩版紙之後成晚

sw

我都係得一張咋喎!

sac.wen 寫道:
點解我到而家都未見過你地之前提的數學工作紙    

osmm,

osmm,
我係一張都無... 尤其完全未見識過你地之前話做到嘔血果張... 你地好似係測驗前已派左黎做... 但我好似到而家都未見過~

其實係咪a4 紙果款參考習作 ?

oscarmama 寫道:
sw
我都係得一張咋喎!
[quote]
sac.wen 寫道:
[/quote]

hs

要拍丸仔嘅美好世界,吾預你個仔就算啦。 middle C係鋼琴老師成日都會提嫁麻.....

osmm,

至於鼻竇炎個問題-----以我呀仔之前睇果個c生所講---佢話若果唔e斷尾係會成日返發的~~~~所以佢話一係就唔食藥...若果要食就要一次過食哂成個療程----我果次都好似食足左成三個月......但touch wood講句---以後都再冇返發喇~~~~

[quote]
hhkk, all moms

早晨,hhkk 我囝囝同你一攬住個美好世界。學

osmm/hs,
點解會提middle c ? oscar 尋日要學琴 ?

hs

要拍丸仔嘅美好世界,吾預你個仔就算啦。 middle C係鋼琴老師成日都會提嫁麻.....

果張野叫做--思考習作紙(A4 size)~~~

sac.wen 寫道:
osmm,
我係一張都無... 尤其完全未見識過你地之前話做到嘔血果張... 你地好似係測驗前已派左黎做... 但我好似到而家都未見過~

[quote]
sw
我都係得一張咋喎!
[quote]
sac.wen 寫道:
[/quote][/quote]

sw

會吾會你嗰班未派,定係吾見咗?我仔間中都吾見工作紙,有時揾得返,但有時就無喇

[quote]
sac.wen 寫道:
osmm,

[quote]

sw

middle C
[quote]
hhkk, all moms

早晨,hhkk 我囝囝同你一攬住個美好世界。學

osmm,

你係咪好夜先練琴呀??咁你呀仔仔會唔會真係已經魂遊緊所以真係咩都唔記得喇~~~

[quote]
hs

要拍丸仔

sac.wen,

我send咗比你啦!Please check email.

[quote]
sac.wen 寫道:

你又係謎文藝小說呀??我轉唔到落手帳...可能係mac嘅chinese font 嘅問題.....(我要用Note book)
我叫佢做精神食糧!
sac.wen 寫道:
我又係上網sir 落手帳睇... 夜晚未訓著時的良伴 :p

[quote]
heiheikeikei 寫道:
我以前係買!!(我已賣了6箱,仲有兩箱半喺門口) e+上網睇,面費
小說/漫畫租都有,但阿仔返小學就無喇
[/quote]

sw,

基本上若時間許可....仔仔係會每日練琴的...(但我近呢個月好似日日都係彈十至十五分鐘到咋...因為成日都係九點幾先開始彈....彈彈

hs

吾係,係佢食緊藥,個人吾清醒。我都驚佢食藥吾知食到幾時,下個月就測驗.....

[quote]
Huisys 寫道:
osmm,

你係咪好夜先練琴呀??咁你呀仔仔會唔會真係已經魂遊緊所以真係咩都唔記得喇~~~

[quote]

"果張野叫做--思考習作紙(A4 size)~~~"..............thx 師父 + OSMM

唔見左咁大鑊 ?!

[size=xx-large]Calling 1C 家長 ))))))))))))))))))  

請問你地有無見過 "思考習作紙(A4 size)" 呀 ?  

sw
會吾會你嗰班未派,定係吾見咗?我仔間中都吾見工作紙,有時揾得返,但有時就無喇

hs

我囝囝而家每星期都係練得4、5日咋,不過每次都盡量要佢練一個鐘。
[quote]
Huisys 寫道:
sw,

基本上若時間許可....仔仔係會每日練琴的...(但我近呢個月好似日日都係彈十至十五分鐘到咋...因為成日都係九點幾先開始彈....彈彈

hs,

我哋幾時搬屋呀?

osmm,
啲葯真係好"勁"
我食嗰D係夜晚多d葯,食完真係"要個世界幾美好得幾美好㗎" :cry:
hs

吾係,係佢食緊藥,個人吾清醒。我都驚佢食藥吾知食到幾時,下個月就測驗.....

[quote]
Huisys 寫道:
osmm,

[quote]
‹ 上一主題|下一主題