用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 - part 29
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站 - part 29 [複製鏈接]

我想佢學好多野ar, 普通話, Cambridge English, 跆拳, 樂器

existing學緊swimming, English Phonics, Kumon, 小童軍, 之前畫畫已經停左la

but too many, 分配唔到, 亞仔又話要學日文

比佢地學下lee d 都幾好. (亞女n年前話想學空手道, 但我覺得佢係貪套"服裝"靚囉)

原文章由 hoganmama 於 07-7-17 13:51 發表
長學gar, 佢話左學幾個月la, 我一直搵唔到邊度學之麻

真係無咁多時間囉!!

原文章由 hoganmama 於 07-7-17 13:55 發表
我想佢學好多野ar, 普通話, Cambridge English, 跆拳, 樂器

佢existing學緊swimming, English Phonics, Kumon數, 小童軍, 之前畫畫已經停左la

普通話 – 兆強2年級先有, 仲要唔係個個可以入到普通話班, 所以要學
Cambridge English – 試一定要考, 對將來升中有幫助
樂器 – concentration
跆拳 – 佢自己鍾意
Phonics – 對睇書串字有幫助
Kumon數 – 計數
Swimming – 強生健體
童軍 – 服從, 有紀律
樣樣都好有用, 好難選擇唔學邊樣
原文章由 come爸嘩 於 07-7-17 13:59 發表
真係無咁多時間囉!!

[ 本文章最後由 hoganmama 於 07-7-17 14:09 編輯 ]

醒目開學勳章

我又來捉錯處 :

係強健體

原文章由 hoganmama 於 07-7-17 14:07 發表
普通話 – 兆強2年級先有, 仲要唔係個個可以入到普通話班, 所以要學
Cambridge English – 試一定要考, 對將來升中有幫助
樂器 – concentration
跆拳 – 佢自己鍾意
Phonics – 對睇書串字有幫助
Kumon數 ...

醒目開學勳章

昨晚同我老公講, 我想二年級星期一至四都同亞仔排滿興趣班, 我老公問會否太辛苦.

我仔今日上完羽毛球, 話對腳好攰, 要坐車.  之後亞公咩咗佢行少少, 搞錯, 大少運動少少就話攰

油塘中心果度有1間可以上門收&送,
仲可以KEEP到6個月後先取架,
價錢都OK的

[quote]原文章由 雪文 於 07-7-17 13:09 發表
最好啦.  我屋企樓下有地方俾你曬, 但我無人去睇, 又怕俾人偷.

醒目開學勳章

可以keep六個月呀 ?  我唔知, 我攞咗返屋企啦, 叫佢收同送上屋企.

原文章由 iloveyoub4 於 07-7-17 14:28 發表
油塘中心果度有1間可以上門收&送,
仲可以KEEP到6個月後先取架,
價錢都OK的

[quote]原文章由 雪文 於 07-7-17 13:09 發表
最好啦.   ...

有,星期六,好似係區議員攪的,
另外小童群益會都有好似$300(唔知幾多堂)
我今晚抄個電話PM比你

原文章由 hoganmama 於 07-7-17 13:43 發表
Love,

可唔可以得閑幫我look look Lei Yue Mun運動場個度有無跆拳學, 亞仔又追問我ar, thanks!

上網都有好多架

原文章由 hoganmama 於 07-7-17 13:51 發表
長學gar, 佢話左學幾個月la, 我一直搵唔到邊度學之麻

鎖定幾樣要堅持長學 不可輕言放棄

原文章由 hoganmama 於 07-7-17 13:55 發表

佢existing學緊swimming, English Phonics, Kumon數, 小童軍, 之前畫畫已經停左la

醒目開學勳章

跆拳, 我都想仔學, 不過運動一下太多唔得.  我諗每次學一樣好啦, 明唔明我講咩, 呢期學游水, 下期學羽毛球咁囉.

原文章由 iloveyoub4 於 07-7-17 14:32 發表
有,星期六,好似係區議員攪的,
另外小童群益會都有好似$300(唔知幾多堂)
我今晚抄個電話PM比你

原文章由 雪文 於 07-7-17 14:18 發表
我又來捉錯處 :

係強身健體

lee個星期由亞公湊嗎??

原文章由 雪文 於 07-7-17 14:24 發表
昨晚同我老公講, 我想二年級星期一至四都同亞仔排滿興趣班, 我老公問會否太辛苦.

我仔今日上完羽毛球, 話對腳好攰, 要坐車.  之後亞公咩咗佢行少少, 搞錯, 大少運動少少就話攰 :h ...

醒目開學勳章

原文章由 iloveyoub4 於 07-7-17 14:36 發表

YES,唔洗自己拿去佢上門的,
洗好之後會打比你送上府上
係呀KEEP住張單到要果時就CALL佢送番上來(被)

[quote]原文章由 雪文 於 07-7-17 14:30 發表
可以keep六個月呀 ?  我唔知, 我

醒目開學勳章

明天我媽過來二日, 換人.

原文章由 come爸嘩 於 07-7-17 14:39 發表
lee個星期由亞公湊嗎??

原文章由 雪文 於 07-7-17 14:37 發表
跆拳, 我都想仔學, 不過運動一下太多唔得.  我諗每次學一樣好啦, 明唔明我講咩, 呢期學游水, 下期學羽毛球咁囉.

我囡學既課外活動我一定要佢堅持落去,
無論幾辛苦幾難都好要堅持
我唔想比個錯覺佢一唔鐘意就停

原文章由 雪文 於 07-7-17 14:40 發表

醒目開學勳章

我以為我仔無恒心, 我囡都係的.  而家佢話學畫畫又好攰, 唔想畫啦.

原文章由 iloveyoub4 於 07-7-17 14:36 發表
‹ 上一主題|下一主題