用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請問有冇人收到祟真的取錄通知呀?
go

請問有冇人收到祟真的取錄通知呀? [複製鏈接]

我仲未收到呀,佢地話2個星期有通知,依家都1個多星期喇,有冇家長已經收到喇???
   0    0    0    0

原文章由 clip 於 07-10-17 16:57 硐表
我仲未收到呀,佢地話2個星期有通知,依家都1個多星期喇,有冇家長已經收到喇???

有人今天收到la. 但我都係未收到, 或者等明天.
其實係一家四口子

我收到啦, 下星期二/三交留位費550蚊

silvia_ng

恭喜哂你呀!! 我仲未收到, 都係唔得多......阿女interview個日都唔肯答問題

魚魚媽

原文章由 silvia_ng 於 07-10-17 19:56 硐表

原文章由 silvia_ng 於 07-10-17 19:56 硐表

請問你是國際班 or 主流班?

得左

我個囡都收左, 下星期交留位費, 因其他學校都未見, 其實祟真好唔好 ?

原文章由 魚魚媽 於 07-10-17 19:59 硐表
silvia_ng

恭喜哂你呀!! 我仲未收到, 都係唔得多......阿女interview個日都唔肯答問題

魚魚媽

都唔一定既, 唔好灰心住, 可能我住深水步, 快d收到信呢, 今晚返到屋企你都應該有架啦。

原文章由 VALERIEBB 於 07-10-17 20:57 硐表

請問你是國際班 or 主流班?

小女報主流班

原文章由 bobo620 於 07-10-17 23:20 硐表
我個囡都收左, 下星期交留位費, 因其他學校都未見, 其實祟真好唔好 ?

個人覺得好好, 平靚正!
因為我個大仔而家讀緊k2, 所以妹妹考埋入去讀。
如果其他學校未考, 不妨比左崇幼留位, 買個保障先啦。

尋晚, 收到信啦 !  好開心 ....... 好開心 .......  !

原文章由 silvia_ng 於 07-10-18 10:18 硐表
個人覺得好好, 平靚正!
因為我個大仔而家讀緊k2, 所以妹妹考埋入去讀。
如果其他學校未考, 不妨比左崇幼留位, 買個保障先啦。

我都仲未收到呀﹗ 會否取錄的會通知先架﹗

係咪round 1 有人give up d 位剩左出黎先比round 2 interview o個d 架  我見留位費deadline 剛好係round 2 interview 之前o個日, international section 又係唔係咁呢

又有冇人round 1 in左學校唔收架呢

收到啦(Oct 17)收我個囡讀k1,但唔一定會交留位費,因為仲有好多未in..
原文章由 clip 於 07-10-17 16:57 硐表

原文章由 Edgar媽 於 07-10-18 12:46 硐表
係咪round 1 有人give up d 位剩左出黎先比round 2 interview o個d 架  我見留位費deadline 剛好係round 2 interview 之前o個日, international section 又係唔係咁呢

又有冇人round 1 in左學校唔收架呢 ...

EDGERMA,
你IN國際班, 就會難D IN, 所以唔洗咁擔心, 可能第一輪D小朋友唔多適合, 就會有位多。
學校確實係收左留位, 知道有幾多人SO FAR BOOK左位, 佢都可以預下人數呀麻。有咩問題仲想知, 可以打比我架, 唔洗怕羞:loveliness:

silvia_ng

好多謝你既鼓勵, 我今晚會check. 希望有機會響崇真見到你同你既小朋友啦!!

原文章由 silvia_ng 於 07-10-18 10:16 硐表

都唔一定既, 唔好灰心住, 可能我住深水步, 快d收到信呢, 今晚返到屋企你都應該有架啦。

我諗我都會交左留位費, 先再in其他, 因為其他學校11 月先in

原文章由 魚魚媽 於 07-10-18 14:26 硐表
silvia_ng

好多謝你既鼓勵, 我今晚會check. 希望有機會響崇真見到你同你既小朋友啦!!

我都希望聽日/下星期一聽到你好消息!

原文章由 bobo620 於 07-10-18 14:41 硐表
我諗我都會交左留位費, 先再in其他, 因為其他學校11 月先in

係呀, 550蚊買個保障。萬一一個唔好彩間間唔收, 到時真係煩+兩頭唔到岸呀! 不過當然啦, 你女女考到崇真, 其他學校都冇難度既, 加油!:loveliness:

i got the confirmation letter for am session as well.  
I agreed with you
that the seats for second interview (Oct 25) depends on
the number of registeration on Oct 23/24.

Actually, i am quite surprised when i found that my
daughter was selected cos she had a really bad mood that
day and did not really understand & answere the
questions.

i found from the website that TTKG had enrolled 113
kids for am session.  not really know how many
applications they received this year.
‹ 上一主題|下一主題