用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 3
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 3 [複製鏈接]

你又減肥呀 ? 吃得是福呀 ...

剛才自由廣場睇野, 越睇就越傷心難過...

我中午真的是吃滿滿的一碗飯 , 其實吃飯是不會肥的 ,

肥的是菜 , 多飯少菜是沒問題的 , 我一餐沒肉都不行, 很快

就餓肚子啦 , 特別是晚上 ....   又早睡

最近都好像肥啦 :;pppp:

原帖由 雪文 於 10-8-24 12:37 發表
今朝食麥片, 我而家又好肚餓啦, 幾想食飯

我中午想去民政處簽X 唁冊. 裕民坊個政務處沒做此項
要到翠平村 ,唉 , 但愿死者 一路好走 ....   

原帖由 雪文 於 10-8-25 12:16 發表
梁太全家都咁英勇---十四歲少女替兄擋子彈

瘋狂殺戮 槍槍打頭

「佢槍槍打頭!根本係要置我哋於死地!」在馬尼拉槍手血洗康泰旅遊巴慘案中險死還生的人質陳國柱,昨接受本報專訪時將殺戮車廂的最真實一幕首次曝光。原來 ...

我直頭不能捐血 , 因我是乙肝帶菌者   , 有幾會 ,捐下血都好的 , 順便可以CHEAK 下

的血 ,又可以救人,一舉幾得 .....

你M 完飲的 紅棗水啦 ....冬天補下啦 ....

原帖由 雪文 於 10-8-25 14:17 發表
我而家去捐血, 次次都有事捐唔成, 希望今次可以.
係擔心自己捐完會暈, 你哋知我M到都頭暈.

我是細個時,得了一場甲定乙型的肝病 ,總之就是急性個種 ,之後就帶菌啦 , 那時我都不知 ,到有左BB ,驗血時驗到, 我當場哭左出來, 不知點算 , 後來醫生同我講 ,在BB

一出世 即打一支咩蛋球XXX針, BB 就會有抗體 ,就不會有

帶菌,所以我2件一出世 未開眼己比人打針啦, 那時我很心

痛, 很自責的 , 但有病都不是我可以控制到的 ,現在, 我己

將呢件事睇化了....  只是會傳給我老公 , 其實都沒咩 呀,

只是較常人容易肝硬化 ,到時不死都大半世啦, 由他啦

我都不想太長命 70歲我己足夠啦 ....

原帖由 雪文 於 10-8-25 16:04 發表
咁你都要保重身體, 唔好飲酒, 多D做身體檢查.

我細佬都係去捐血驗到係乙肝帶菌者, 佢當時係晴天霹靂的

今個冬天真係要補.

我呢二個月身子都好咗, 我食多種維它命, 唔使關唔關事

...

你有沒幫仔女驗下血 ,睇下有沒遺傅地中海貧血 ?

我知有嚴重地中海的 要成日輸血的 , 不過輕微就沒咩大碍
我馱女照超聲波時 , 一起照的一個婦人就是驗到嚴重地中海貧血, 當場哭晒出來, 很沒奈 ....

原帖由 雪文 於 10-8-25 16:00 發表
我返來啦.
都係捐唔到, 我血色素太低.
我都係打消捐血的念頭啦
捐錢算了.

PS : Sara, 我都係地中海貧血 , 但問咗超過三次以上, 佢哋話係可以捐血的.  有機會你可以問下.

...

希望你同新老闆合作愉快啦 !

我仲失暈過你 , 過完數連卡都不拿就走 .... ,所以1心不可以2用 ,    

原帖由 雪文 於 10-8-26 16:47 發表
放心. 我佬無地貧, 所以我對仔女都無事.

今日好忙. 我老細confirm做到下個月, 新老細今日一齊開會wor.

想去就去吧 ! 我們要即時行樂 ! 可惜我不能陪你去 ...

原帖由 雪文 於 10-8-27 09:38 發表
早晨 !

今日好想去hotpot呀, 大家記得德田彩明大人 88元, 小童係幾多 ?  星期六日 + 10元 ?

我2 個差5年 ,到時又是一個6年,一個小一
差6年應是一個中一, 一個小一
我完全沒想到讀書的問題 , 到時我就慘啦...
我今年完全由我女自己準備返學的野, 他之前同我講 ,不用我早上送他搭校車了, 睇來大個了, 可以放下手...
我仔衰 ,我起身不到5分鐘 ,他又會跟住起身, 我想比仔睡多陣 都不得 ....

原帖由 雪文 於 10-9-1 11:19 發表
嘩, 你亞仔咁細個.  差六年就麻麻哋, 亞囡升中一, 亞仔升小一, 都係要睇住的時候, 到時會煩D . 不過當時你都無諗到呢點, me too . 係成日听人係BK講我先知唔好相差六年.

...

節衰順便 !

所以講, 人是有感情的動物 , 都不明的人又點可以無啦啦剎人

原帖由 雪文 於 10-9-1 11:51 發表
我個心都好唔安樂

物他不是請左假返去了咩, 仲同你lunch , 呢的環境 千萬沒多安慰 , 真的會越講越傷心, 默默支持他就得啦 ...

原帖由 雪文 於 10-9-1 14:45 發表
Lunch同佢出街食飯, 佢心情都平靜咗d, me too.

我9點半己叫我女入房啦 , 成日掛住要睇 <公主嫁到>

今早我直頭不知醒 , 我99送他搭車 , 話架模車早到了

7:35 , 差一些送車尾   ,現在又要早的去等車啦 ....

原帖由 雪文 於 10-9-2 09:48 發表
昨晚10點瞓, 今朝6點起身.

沒錯  , 我女有時都會整估下我仔 , 特別爭野吃,

爭野玩 , 要大個個讓細個個時,家姐會吃醋 , 不過 大部份時

姐姐都會讓的 , 不過就是會哭得委屈的囉...

細佬就掉轉, 樣樣學家姐, 總之家姐有咩,他都要有 ,

家姐穿背心,他又要穿背心, 真的是頂不順 .....

原帖由 zoeywen 於 10-9-2 12:15 發表
我自己本身唔係教徒... 但一向都覺得 教會學校的老師... 會有愛心 d ...... 之前 interview 見 學校 好似好強調要我地 多參與.... 都有 d 擔心......

囡囡昨晚 9 : 00 訓 ... 今朝 6 : 30 叫佢自己聽到鐘響... 自己 ...

我今天又差的送車尾了, 我明明7點25分下樓的 , 又遲....
所以我一上樓,即將個鐘較快 5分鐘 .....

我都不明校車甘早做咩 ? 我送完女回,才遇到人地行路返學的人剛出發 .... ,我聽個保母話, 叫人7點20分要下來等校車 .... 都傻傻地, 成15分鍾在下面吃西北風.... 照計 車點都快過人呀....

我剛打去比校車投訴, 現在等复電話 ....

原帖由 雪文 於 10-9-2 15:53 發表
今日我忘記同二個小朋友量體温同埋簽手冊, 好彩無俾人閙.

我都收到 , 幾靚,  

我地真的要提義學校的興趣班 要有証書 ,記不記得
幼稚園我地又是不斷向老師要度要証書的....  

18日見家長, 請問幾點呀 ? 我又沒得出席啦,你去開完返來

話比我聽呀...

原帖由 sara11 於 10-9-3 10:22 發表
雪文,
我都收到,全靠你記得問學校拎返,我已經完全唔記得!mouth:" />mouth:" />

今晚又要度下的興趣班啦 ....

甘是不是會選游水呀.....

原帖由 雪文 於 10-9-3 11:33 發表
游水校隊和排球校隊撞期

雪文 女

生日快樂 !

身體健康 !   

原帖由 yw 於 10-9-6 10:41 發表

雪文囡囡 :
生日快樂
身體健康
快高長大
讀書進步
(最好自動波喇!!)

我女小一時, 我買了一部快譯通 , 到現在還沒怎樣用 , 3年啦.....,我都數叫他上YAHOO 查 ,不過上中學帶去學校 ,會

方便一點 , 我都後悔太早買啦...  

原帖由 雪文 於 10-9-8 12:10 發表
我無呀, 有一部好多年前的, 我細佬讀書時代, 無電了我又唔舍得扔, 成日諗唔知有無得換電.

我都心大心細唔知好唔好買返部. 不如返去問下老師的意見, 傳統來講係查字典最好的.

...
‹ 上一主題|下一主題