用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat K1 waiting list
樓主: globe_globe
go

St. Cat K1 waiting list   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+maylulu+於+15-12-01+發表可

原帖由 charger 於 15-12-01 發表
Good point!
St Cat 個優勢系多人報。大把人俾學校選,可以根據對保持自己學校名氣最有利的條件選人。唔一 ...
講得好啱!!

引用:何解要咁失望呢?除左名氣,其實其他所有野

原帖由 byanleung 於 15-12-02 發表
何解要咁失望呢?除左名氣,其實其他所有野都一定仲會有學校好過佢!返學目的係為乜?無非係想小朋友友開心 ...
無錯。真係唔使咁失望。我唔會因為小朋友無offer而認為佢差。香港咁多好學校。有時覺得係好多人神化左名校。如果我小朋友真係入左神校但唔開心,我絕對會俾佢轉校的。可能我係一個唔夠虎的媽媽。。個人觀點。不喜勿插。

引用:Quote:原帖由+Vickyblah+於+15-12-02+發表

原帖由 maomaofafa 於 15-12-02 發表
個人認為,少少失望就在所難免架啦,但唔好搞到個天要塌落黎咁樣!搞到自己同小朋友咁大壓力為乜?有書讀已 ...
無錯!!!

引用:睇左一排呢個post...見大家都好似有d好失落

原帖由 Yeahly_ly 於 15-12-03 發表
睇左一排呢個post...見大家都好似有d好失落同埋怨既感覺....想講講我覺得應該不少學校好過SC或差不多啦(只 ...
無錯。有用家都同我講過同一番說話。佢都話in下無壞。如最後唔收絕對不用失望。而且收生有太多暗裡計分的因素。小朋友面試表現可以話唔係最重分數個項。可能咁講又有好多粉絲出黎講解。但我只想話每個小朋友都係獨一無二。唔好因為佢讀名校或村校而標籤佢地。。。我相信大家都好愛自己小朋友。如果唔係都唔會上黎ek傾啦。

‹ 上一主題|下一主題