用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

醒目開學勳章

真係唔係講笑呢.  我都話上三年級, 我係feel到個個老師都唔多鐘意我仔, 你明點解啦. 上堂唔專心, 粗心, 作業唔認真, 成日漏功課或書本

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-14 17:21 發表

妳仔O甘樣仲係中等 ? O甘妳學校D人真係勁勁勁呀!!!

醒目開學勳章

間間學校水平唔同.  

閃啦, 各位明天傾.

原帖由 mandy_lee 於 09-1-14 17:30 發表

你仔真係好叻, 我SET 比我阿女平均分是 85 分但第一個學期都無.

醒目開學勳章

Morning !

今朝送走老公仔女返工返學, 我又返去瞓, 一瞓瞓到八點七

KY,係呀, 睇大圍分數, 我都話你哋個間超難加啦, 功課又多, 唔係常人可以應付到.

原帖由 mandy_lee 於 09-1-15 09:35 發表

成績是要看大圍分數, 可能其他人都係咁呢.  上次阿女d 成績都係咁原來老師出深咗份卷.

醒目開學勳章

呢個我唔懂呀.

原帖由 mandy_lee 於 09-1-15 09:20 發表

curtain 個度又話唔夠紗今晚又要再去選過, 我想問如果向西選紅紅地粉粉地花朵會不會有問題.

醒目開學勳章

昨晚我先同mandy講, 我仔如讀你女呢間, 我諗平均分 75分我都偷笑.  講真加.

我囡更加唔使諗啦.  真係差好多加. 呢二日指意我佬同佢哋温書, 昨晚一掂手, 好唔掂.  常識很唔熟. 數學 唔識, 如  9 + 8 = ?   16-9 = ?, 18-(  ) = ?,  8 + (  )  = ?

全部唔懂得用合十法來計算, 或者將=後的數加, 減 已知數, 我都同佬講咗加啦, 佢都無教佢.  昨日我教到 10點半到, 我都係無信心我女係明的.  如果佢昨日早上敎咗佢, 下午再俾大量綀習,效果點同呢

原帖由 lky2008 於 09-1-15 09:46 發表

雪雪:

我諗你仔女讀呢間係絕對可攞好成績的。

醒目開學勳章

唔係呀

我的意思係 - 係屋企眼睇住佢哋出門, 講bye bye

原帖由 mandy_lee 於 09-1-15 09:47 發表

你不用上班嗎 ? 老公都要送返工你 24 孝.

醒目開學勳章

今晚我仲要開會, 我要同老細講可否俾我早少少走或者改期.

醒目開學勳章

我有返工呀, 而家係公司.  唔使返工, 瞓到十點, 十一點都理得佢呀.

明天我都去causewaybay 天利行, 希望都揾到你講咁平的綀習啦.

原帖由 mandy_lee 於 09-1-15 10:00 發表

你今日唔返工就係同你女溫書啊,你老公都好肯同你小朋友溫書, 我個個物都唔理解單到叫佢幫阿女默書唔夠一陣2個就會又話讀得快, 慢... 等等黎罵戰, 到最後都係我同個女默番. 昨天補習社見阿女不懂除數又影了d 補育比 ...

醒目開學勳章

hoganma,旺角係先逹廣場呀.

http://www.chinamotion.com/eng/contact/CMCAddress08Feb07.pdf

醒目開學勳章

但今日係 15號了 wor  ???

come 你今日過來嗎 ?

原帖由 lky2008 於 09-1-15 10:27 發表

COME COME:

我隔鄰team的同事話佢12號(last day)去APITA換 coupon,但冇帶credit card slip,個APITA staff登記左佢D information, 13號先去換coupon 都得呀!

醒目開學勳章

KY, hoganma, ktma :

你哋仔女考咗咩課外常識題呀, 除咗蒸汽火車

醒目開學勳章

拎牛奶 ??  特侖蘇 ??

原帖由 funbabyhk 於 09-1-15 10:31 發表
我e+ 又要出發上皇崗幫老闆娘拎牛奶送去尖東俾個客人 wor

醒目開學勳章

多謝.

come : 咁又減 $20.-唔該.

原帖由 hoganmama 於 09-1-15 10:31 發表
come 我過左就話你知la

雪 童軍sponsor果$20, 我托come比你  

醒目開學勳章

蒸汽火車 >>  我仔都荅唔出正确名, 佢話 xx火車.
常識書無教呀 ?

醒目開學勳章

唔好咁啦, 慢慢教. 你哋學校係深D的, 咁諗心理平衡D.

記得留返P2 上電腦書俾我呀, 唔該.

原帖由 ktmami 於 09-1-15 10:40 發表
我唔記得, 我見到佢得62分, 我想燒左份paper.

醒目開學勳章

我唔明, 點解你哋學校要出咁深的題呢, 點解唔因材施"考" ??

原帖由 hoganmama 於 09-1-15 10:43 發表
我尋日同我仔講, 星期六派成績表, 我話佢咁gei成績, 考20左右la  

醒目開學勳章

你哋有無人用目標出版社的普通話加 ??

我同fun上學期買錯書呀, 如果你哋要買, 我送俾你哋啦.   (3下)

醒目開學勳章

要reboot電機, 等陣再上來.

醒目開學勳章

KT8001, 唔該.

咁各位,正确answer係 xx 火車呀, 當增加新知識.

原帖由 kt8001 於 09-1-15 10:46 發表
剛剛路過拾咀,

雪文,

你哋仔女考咗咩課外常識題呀, 除咗蒸汽火車 ,係咪問邊一種交通工具係最貴, 好多小朋友答係飛機, 但係錯. 是日本最新出的唔知咩火車.... 唔知係p.3定p.4
lky你個小朋友冇教呢題嗎? ...

醒目開學勳章

想問下你地知唔知NDS系咪有埋MP3功能
‹ 上一主題|下一主題