用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 49
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站-part 49 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我可以呀, 要唔要我幫手 ?

原文章由 lky2008 於 08-2-28 10:07 發表

咁仲有邊個可以湊女女走呀?

醒目開學勳章

咁多人病, 大家保重呀

原文章由 lky2008 於 08-2-28 09:08 發表

美人:

好靚呀!
你都係咁sweet 啦!

我今晚唔出來喇!我個頭痛到CC吓,好唔舒服呀!真係痛到想嘔,食左2粒panadol  都唔得。老闆話有野趕,唔睇得E生。 ...

醒目開學勳章

今日咩日子, 咁多事加.

原文章由 lky2008 於 08-2-28 10:48 發表
啱啱隔鄰team有位女同事,唔小心係樓梯仆到,個眼鏡碎哂,仲刮損鼻,而家成個鼻同左邊面腫哂,鼻樑個傷口留血,仲留緊鼻血呀!佢boss 即刻要佢出去睇醫生。 ...

醒目開學勳章

咁都得, 你又似我呀, 去巡鋪

原文章由 龍舌蘭 於 08-2-28 10:56 發表
公司好吵呀... 出街行下先...

醒目開學勳章

係呀, 今日你同becky二對開心D啦.

我今晚決定同二個小朋友hotpot, 打埋個時係BBQ攞返來的物資.

原文章由 come爸嘩 於 08-2-28 10:58 發表

大日子囉!!!

醒目開學勳章

我下線啦, 剛才在浴室同廚房放咗好多漂白水, 而家去擦擦擦.

下午煲碟, 有嘢你哋call我啦.

我仔返來做网上功課, 我都應該會上來温書的.

醒目開學勳章

美人, 怡妹點呀, 好返D未呀 ?

原文章由 ccbeauty 於 08-2-28 20:19 發表
你地d advice 幾時都咁啱聽ga la

醒目開學勳章

係呀, 你實掂加.

原文章由 龍舌蘭 於 08-2-28 16:56 發表
我要收工啦.
cc: 祝妳由明天起日日開開心心, 無論係咩結果都好, 都唔洗後悔. 支持妳呀!!

醒目開學勳章

揾我?  1,2元你哋都唔肯so我啦.  

原文章由 龍舌蘭 於 08-2-28 16:18 發表
come: 妳係咪想打雀呀 ?
幾時搵雪來場魚腩大戰 ?

[ 本文章最後由 雪文 於 08-2-28 20:54 編輯 ]

醒目開學勳章

Lanlan,仲係咁亂.  因新年前我唔舒服, 清潔都係C6做的. 好多地方都做唔到. ( 咁我又理解, 我屋企太dirty)  你下次要來通知下, 俾時間我.

原文章由 龍舌蘭 於 08-2-28 11:47 發表
雪雪, 妳係屋企擦足成星期啦, 靚晒啦~~
幾時請我去參觀下

醒目開學勳章

love: 俾"佩服"二個字你.  真係睇你唔出, 你思想咁成熟, 掂呀.

醒目開學勳章

fun, 多 :今晚我媽買咗六盒助助身茶加3個杯,咁我要咗4盒,我諗我飲得到. 

明天亞仔放假,我又會無咩時間入來啦, 因佢會好八掛我上网. 成日走來睇

醒目開學勳章

美人, 我女話要食你整的芝士cake or mango cake呀 ( 上星期講的), 昨晚你哋唔來, 佢係咁問點解 ?

醒目開學勳章

我都係傾二句, 要同仔對功課, 默英文.

今日我用HSBC抽咗一手, 今次唔使手續費呀.

原文章由 lky2008 於 08-2-29 11:12 發表

蘭蘭:

早晨!中鐵建,你點睇呀?

醒目開學勳章

咁今日玩不准糊或糊 就 1元囉, 咁實公平.

原文章由 ccbeauty 於 08-2-29 10:44 發表
yanma and 雪look look come come講muk, 你2個識做la

醒目開學勳章

come : 今日有去HSBC, 但無check 數, sorry.  應該有加啦.

用EIPO抽是不用手續費, 但是白表, 抽到不可即放.
但用HSBC抽係黄表, 抽到可即日放.

原文章由 come爸嘩 於 08-2-29 11:25 發表

雪: 你仲未答我hsbc~~check左入數未呀??

係網上抽唔係唔使手續費架咩??? 上2次我同iboc都唔使比喎!

醒目開學勳章

美人, 我今日病咗呀, 傷風.

我想問你對仔女唔鍾意食粥, 咁你呢 ??

我今晚想煲粥食, 如你唔like,你同我對仔女食M記好嗎 ?

你下午幾點到 ?

醒目開學勳章

可以咁, 亦可以糊人哋就收一家一元, 自摸就收三家二元, 咁先有D心機, 唔係動不動就糊.  明未 ?  今日下午傾啦, 規矩人定的.  如你哋愿意, 我可以教你哋打惠州牌, 咁 1, 2元清一色自摸都有十元.

我閃啦, 好攰呀, 食咗葯.

原文章由 ccbeauty 於 08-2-29 11:31 發表
唔明wor, 係咪即係要自摸先準食呀??

醒目開學勳章

LOVE,我其實唔係好明. 幾時同你傾計你再指教下我先得.

原文章由 iloveyoub4 於 08-2-29 11:36 發表
當年我都係諗唔通囉,但有一晚搭的士時同個師機傾計時一野比佢cake醒左~~~明白晒了

醒目開學勳章

你下午唔請假啦 ?  我對仔女實想食M記加, 不過睇你食唔食. 或者我搞掂佢二個先.

原文章由 ccbeauty 於 08-2-29 11:37 發表
咁你有冇see doctor呀??

我對仔女應該唔嚟wor, 除非c6出咗街, 我冇所謂ga, 食muk都得, if 你對寶貝想食m記, 我可以帶佢地去ga, 你話事la, 我同上次差不多時間到la
...
‹ 上一主題|下一主題