用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我仔女的口頭禪

原帖由 lky2008 於 09-1-19 15:26 發表

即係佢識啦!唔駛擔心啦!

醒目開學勳章

出咗部分成績, 逹不到我的部分要求,  亞仔最差中文寫作 只有 70分.

原帖由 雪文 於 09-1-19 15:35 發表
我仔女的口頭禪

醒目開學勳章

作文-其實預咗我仔差, 英作都唔知到時點, 未發返來成績

我要求高, 你哋成日都講加拉. 我想我囡有全班頭三名或全級頭十名嘛, 睇怕無行囉.  

對亞仔無咩期望

原帖由 lky2008 於 09-1-19 15:41 發表

你要求高???

我女中作都好差,作2篇覺120字的文,老師話寫唔出主題

醒目開學勳章

搬港島啦, 西區或灣仔

原帖由 lky2008 於 09-1-19 15:49 發表

我覺得啫!我搬出來3間屋,係第1間(美人過邊)冇乜特別,之後都冇好野發生過。

搬>>又要好多$,要諗得好清楚!

醒目開學勳章

, 不過我都話係我的要求, 大家唔好"車"我.

囡 -中文閱讀 89分
      寫作 95分

英文 拼音 100分
      主卷-95 分

仔中文閱讀 95分
    writing 70分

原帖由 lky2008 於 09-1-19 15:53 發表

你mind 唔mind話D分我聽??

醒目開學勳章

天后都唔錯, 我曾租過900呎大屋, 唐八樓, 5000銀.  

原帖由 雪文 於 09-1-19 15:58 發表
搬港島啦, 西區或灣仔

醒目開學勳章

我咁講意思轉埋校呀, 呢幾個區校网好. 學校的學生少, 機會多. 如我朋友個仔讀英皇同學會小學, 一年級只有二定三班
, 咩校隊都幾乎有佢份, 因人數少呀. 你睇我哋, 争C啦.

原帖由 lky2008 於 09-1-19 16:04 發表

我女咪要過海返學???

醒目開學勳章

一年級 89分都高分呀, 你哋唔好安慰我啦.

[quote]原帖由 hoganmama 於 09-1-19 16:06 發表
好高分wor

醒目開學勳章

講真我有錢, 我都會考慮搬返香港區, 起碼唔好觀塘區咁大競争.  不過無呢日啦

醒目開學勳章

係呀. 我記得我外公來香港, 上咗去唔肯再下樓

原帖由 stitch_katty 於 09-1-19 16:05 發表

無電梯??????????

醒目開學勳章

我都有同感.  

原帖由 lky2008 於 09-1-19 16:20 發表

但我好想大吃大喝來減壓呀!

醒目開學勳章

KY,唔使擔心wor,香港有綜援制度, 有公屋.  無錢唔係可憐事, 夾在中間做夾心才可憐

原帖由 lky2008 於 09-1-19 16:21 發表

我都唔知點養佢一世,而家仲多一個......

醒目開學勳章

點解唔使呀, 我日日愁仔女無人湊. 今日麻煩呢個, 明天又麻煩呢個

昨日選課外活動我不知幾愁, 之後都係選定咗星期六上午的興趣班, 仲要負責yanyan, 條件係每個月我開會個日, 佢媽咪要去補習社接我對仔女去佢屋企.  大家互相幫忙囉. 但有時星期六, 我同佬未必放假嘛.  到時再算拉.

原帖由 stitch_katty 於 09-1-19 16:25 發表

你又要減壓?????

醒目開學勳章

我真係唔同意你咁講.  你囡唔會咁的, 佢的病會好返的嘛.

原帖由 lky2008 於 09-1-19 16:37 發表

我諗我真係要啦!我女大個左搵唔到工,我點養佢一世丫!

醒目開學勳章

dog dog好D wor

原帖由 stitch_katty 於 09-1-19 16:40 發表

咁如果我真係養, 去拎d唔使$$果d算啦.....mouth:" />

醒目開學勳章

返屋企又大把嘢等我做

醒目開學勳章

早.......

今早我又遲......但六點半就起身啦....

煎蘿蔔糕俾仔女做早餐
陪仔讀英文oral, C仔未考到佢, 明知唔熟都唔去讀.
晒衫
煲湯 - 批粉葛皮好難同切開佢好辛苦, 劈柴咁, 我都唔知自己點解揾呢D來搞.
今日煲粉葛紅蘿蔔朱骨湯

醒目開學勳章

fun : 三本書我今日帶返來啦.  二本書 $80.80.

醒目開學勳章

昨日我返去睇我仔份卷, 原來係 69分, 70分都無,寫作有二篇文佢作得唔好我唔怪佢, 因呢D係考平時的功力. 但係睇返另外的 50%才勞氣, 大部分失分係唔小心, 如重組句子, 佢write少咗個 。, 咁就當全句錯.  但有好多題都係咁少咗標點符號, 佢次次考試都係咁

醒目開學勳章

lanlan,上周一考的中文, 昨晚發返來. 今日應該有英文啦.

我想贊下你為人好難得, 而家咁的世勢仲肯出聲為大家争取, good.

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 10:25 發表
雪:妳地幾時考完 ? o甘快有卷派回來啊.
‹ 上一主題|下一主題