用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘聖若望PN !
樓主: kumiso
go

九龍塘聖若望PN !   [複製鏈接]

回覆:Joanneho711 的帖子

我個囡係9月b!
問過有校車,但詳情要問校車公司!

引用:Quote:原帖由+Janetsanghk+於+13-04-27+發

原帖由 kumiso 於 13-04-27 發表
當日表現如何呀
我老公同阿囡入去in既!我個囡係9月b,當日面試表現覺得普通啦!
最初唔肯入班房,老師循例問佢叫咩名,佢唔識答,之後有d肯做有d唔肯,例:老師叫佢講hello/thank you佢唔肯,其中考生果時老師就攞個切開4份1的蘋果,佢唔認得,O晒嘴,爸爸咪攞個橙比佢講orange補鑊...
我好記得當日我坐晌出面等,櫈都未坐熱,倆父囡就行出嚟,我就話:「5分鐘比人KO咗?!」
所以一直唔會期望,但原來低處未算低!各位未收信的MaMa唔洗灰心!加油!

引用:唔知星期一去仲有無上午班呢?我今日趕唔切

原帖由 sig28 於 13-04-28 發表
唔知星期一去仲有無上午班呢?我今日趕唔切上午去交錢呢
我老公星期六10點幾去交學費,within 第10以內,老公話當前後得一人交,你星期一9點去交應該仲有位,快d喇!

引用:Quote:原帖由+Janetsanghk+於+13-04-28+發

原帖由 kumiso 於 13-04-28 發表
你揀上午定下午班呀?
有呀!我揀AM呀!

引用:回復+catcatbunb+的帖子 因為York+offer+

原帖由 mymelody999 於 13-04-28 發表
回復 catcatbunb 的帖子

因為York offer 係am班得2小時,而個人感覺覺得SJC嘅老師比較友善,由面試以及平 ...
我都因為朋友囝囝讀緊K1,佢囝囝超叻咩都識,佢媽媽話平時唔洗點教,囝囝自從返學後,老師教識好多野,佢超Like!
所以我都好想SJC收我囡囡^^

引用:回復+Janetsanghk+的帖子 咁你收到信未呀

原帖由 mymelody999 於 13-04-28 發表
回復 Janetsanghk 的帖子

咁你收到信未呀?希望你都有好消息啦!係咖!我都覺我朋友囝囝幾叻咖,又唔怕醜 ...
收到喇!交咗學費喇哈哈!揀咗AM

引用:我都係give+up+think+kln+tong+之後選明慧

原帖由 peggylau923 於 13-04-28 發表
我都係give up think kln tong 之後選明慧。現在再give up 明慧讀sjc。think give up 係因為學費還未能conf ...
嘩!你囝囝咁叻MF Think同MK明慧都唔收我個囡:;pppp:你囝囝係大b?
咁你依家放棄Think同明慧即係覺得SCJ適合多d?

引用:我想問SJC+k1-k3係咪都有上午,下午班或全

原帖由 冬菇 於 13-04-28 發表
我想問SJC k1-k3係咪都有上午,下午班或全日班?因為記得聽人講唔知邊一年係要讀全日?學費分別係幾多? ( ...
我打去學校問過K2、K3都係返全日,K1有得揀全日或半日,等我問下我朋友(佢囝囝讀緊K1)詳情先

引用:有無人知k2-k3全日班學費幾多呀?我仲諗緊

原帖由 冬菇 於 13-04-28 發表
有無人知k2-k3全日班學費幾多呀?我仲諗緊讀唔讀,而家PN未計校車已經5000一個月,(我地要交果49XX係每個 ...
冇雜費架!校服自己出去買

引用:回復+Janetsanghk+的帖子 恭喜你!可能大

原帖由 mymelody999 於 13-04-29 發表
回復 Janetsanghk 的帖子

恭喜你!可能大家的小朋友有機會做同學仔。
多謝
為咗幫個囡搵間好學校,已經忙大半年,申請咗15間以上,由於小囡係細b既關係,有得in既得幾間,所以好珍惜每次in既機會,但佢仲係細,好多野都未識!

心儀的唔收,唯有寫求位信、打去問,都冇回音!

依家終於有間心儀的收佢,好開心!可以放心喇!

引用:Quote:原帖由+Janetsanghk+於+13-04-29+發

原帖由 Joanneho711 於 13-04-29 發表
請問幾多月b ar?
9月b呀

回覆:Janetsanghk 的帖子

我星期六去交學費,都係口頭確認AM班

回覆:Janetsanghk 的帖子

唔知多唔多收到Offer既細b同學仔呢?

引用:我想問下sjc小朋友通常考到咩小學?thx +

原帖由 三眼怪 於 13-04-29 發表
我想問下sjc小朋友通常考到咩小學?thx
佢有直屬小學

引用:有冇mama知校服係咪要自己買 +

原帖由 eric0528 於 13-04-30 發表
有冇mama知校服係咪要自己買
係呀

‹ 上一主題|下一主題