用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
樓主: DL00
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

沙田啟思我本來都想報,但不見得口啤有多好,囡囡同學仔媽咪去過,話校舍細,而且全日既佢都叫貴,我最後都放棄無報 !
[

來來去去都係我地幾個傾,唔見再有聖三一派彩後d家長上黎既 ?
[

全日校已小,但要係咁小當中再搵間比好,好難,聖三一是其中一間,而佢係行內黎講一間好出名校,行內既人推崇,一間勁有愛心的校,我女個老師都係叫我去試下,同埋我女同學仔家長因係中大做,入面既中文大學教授recommened !

加上我好喜歡佢既活動教學,同埋欣賞老師好有心機自制書本同教具,而且佢地學既野唔係書本上,又唔係datebase式教學,我覺得咁樣細路仔學既野會更廣同真正明白,真正明白先會吸收,吸收到先會係腦入面,但database底enter入去只會果一刻記得就算當佢好記性記住,但唔代表佢明白,而project approach細路仔一齊參與學到既野比書本更多,呢樣好欣賞 !

再欣賞佢地煮既飯,哈哈,我女都係返全日,但學校都因為方便關係會煮有d腸仔呀,果d咁既食飯,但呢到見到佢既餐單好有心思,又有營養,又唔係食can,同埋又有合時令既糖水同湯 !
仲有又唔會成日比糖人食,我女校又多多,又糖,食到個人都癲 !

另外基督教服務處都係我d教育界入面做野既朋友和佢地的同事又係recommened,我都好埧意,係可惜坐車唔方便咋 !
[

其實聖三一等到既我覺得
[

救世軍我無問,因為我記得我係沙田間救世軍排左,我打電話去問,沙田果間話係有排到,好快會出信比我地去面試咋 !
[

原帖由 phyllislau 於 09-12-1 16:43 發表
My daughter only have waiting list.  I also like this school but i think no chance at the end.

k1? 排第幾 ?
[

咁應該都不會太後,可能有望呢 !
[

佢應該係講10個吉位出黎,哈哈
我反而過左幾日而加又無咩野喇,隨緣羅,初初真係down到幾日都無胃口,唸唸下,唉算啦,做咩咁呢,入唔入到又唔係我決定到,最開頭都有唸寫求位信,但都無寄出,唸唸下寫又點呢,唔通寫左比個第一我排,or即時比個位我咩,個個都係咁排架啦,我自己唸應該唔會得我一個寫去姐,如果個個寫去就有offer咁間學校讀黎都無咩用啦,再加上我唸,哈哈個個父母都寫去,都係咁上下架啦,如果曾特首寫去就話有用姐 !
anyway,祝大家有個意外驚喜 !
[

係呀,mui真係好人士,氹得我幾開心呀.如果係既大家d仔仔女女都可以做同學仔,如果唔得,做朋友仔都得 ^_^
[

pm左喇,yeah
原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-2 14:36 發表
好呀, 做住朋友仔先, 可能遲d 會做埋同學仔 :D...

babycoming, 妳有冇 MSN 呢 ?
Pls PM 我
[

PH, 大坑東都係非常好既在行內,我都好鐘意,係個位置真係難攪dd.....我反而希望佢唔收我,哈,我就唔洗為呢樣野頭痛!
[

原帖由 Prudencelamlam 於 09-12-2 15:13 發表
Hihi各位,

我個晚放工返屋企又係收到信waiting, (k1) 跟住立刻衝落街fax張form返去, (我屋企無fax機), 之後好快個主任就call 我, 我排第11呀..... 希望有11個waiting位多啦......

不過我覺得個主任都好ni ...

等到出年5月先知....頸都長埋呀陰公 ! 哈哈
[

原帖由 Bubusi 於 09-12-3 22:07 發表
如果 樂民救世軍 同 聖三一都收, 你們會選那間呢? 請比D意見!

聽說救世軍的英文拼音銖不錯的,佢地係學phonics開始先,我去睇過開放日,d學生識自己用拼音拼個英文字出黎 !
[

ctlmama ,phma咪就係轉聖三一羅,收左佢嘛
[

我排第9....咪好細機會,hehe
[

今年SUMMER時曾經來過睇樓都有心郁過,但真係太貴喇.....所以我都係做返鄉下人羅 !
[

ph....恭喜晒你呀 !
[

msg from my fd, 佢囡囡係到讀緊
$2550 + $700飯費  this year
交11個月
[

哈哈,kam,你真係好人 !
我今日打電話問過學校話無咁快知,起碼月底先知

你果樹太貴唷.....睇下好lu

[

原帖由 PHmami 於 09-12-15 18:00 發表
恭喜大家先!!

唔知 Babycoming 點呢?佢 K1 好似排第九唔知會否 call 到佢呢?

哈哈,thx remember me 唷....我收到電話confirm offer本來開心到爆,但係.....今早打電話去問校車,譚太話沙田線取消左呀.......好down喇又 >.< 點算....點返學 ???
[
‹ 上一主題|下一主題