用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 女兒在紹邦幼兒學校的分享
go

女兒在紹邦幼兒學校的分享 [複製鏈接]

女兒在紹邦幼兒學校的分享

我女兒在紹邦幼兒學校日記,會每天上學後更新,12月1日,一入學校哭不停,老師帶佢自己入課室,10min收聲無喊,一路上1.5小時課,極守規舉好乖,同日有一小朋友一起第一天上學,第一天無陪bb,校長問:佢得架,你咁放心,我答:費時佢以為我日日陪佢,有排哭,校長即去看bb,看完話佢好叻好乖無喊.       總括:這所學校給我感覺乾淨,環境好,老師細心有愛心,和家長溝通良好,11月30日老師致電提醒明天要上學同再提上學要帶的物件,返過幼稚園再返幼兒園,比較幼兒園自理好一d,而幼稚園學術較重,幼兒園乾淨d小朋友守紀律較好,我喜歡幼兒園多一些,因之前二所幼稚園不太合心意,所以在此分享   

Re: 女兒在紹邦幼兒學校的分享

今天bb上學上體操堂被高的哥哥推,我唔明點解要混在一起上早操,而唔係一班分界另一班分界一起做體操

CHOW_BB 做早操是在出面天井,我每天都在學校望住bb做完早操我先走,之後1hr回校接bb放學,我心中的學校其實紹邦幼兒學校都達到,上一天只是老師帶太多小朋友睇唔到咁多, CHOW_BB 好多謝你的回應,之前2間學校,1間是因為我見到bb比老師欺凌,向學校投訴但無用所以退學,另一間是因為見到日日有學生撞到,我見有小朋友整到流血向校工講佢唔理我走開左又有,d校工對小朋友無愛心,老師又唔理d學生,但此校收$3450學費,所以名校都退學,而紹邦校工老師校長都好good,起馬肯聽家長的意見,作出改善,對小朋友又ok,昨日bb病無返學,今日返學有進步,慢慢融入到,但都係哭住byebye,都好啦佢肯byebye.CHOW_BB原來我地的bb是同一班    我心目中的學校,是老師關愛小朋友及有愛心

今日bb可留至午飯才放學,原來看看餐單好健康,而且日日有湯飲,老師話d小朋友在家偏食,但係學校乜都食,chow-bb你好辛苦呀,我無返工每日帶bb連做家務都累死,佢地係學校重食得豐富過屋企,起碼定時定量又肯食先啦,所以我不會轉校直到小學,除非搬屋.

今日bb食飯時哭,但老師無向我交待他做乜哭     

冼校長辭職唔做拉,其實他很nice,但馮老師代校長都幾好,但新校長是怎樣就不知啦,校長走有d唔開心
‹ 上一主題|下一主題