用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

我個女仲厲害, 放完復活節+停課, 嗰個星期返四日學, 佢有三日有欠交!

啱啱個WEEKEND, 佢竟然做功課+執書包, 用咗8個鐘! 跟住溫埋Grammer Usage, 呢個weekend就咁過咗!

唉! 有冇方法可以令佢做功課做得快啲?

原文章由 berylberyl 於 08-4-15 12:26 發表

希望佢二年級無咁核突啦

今日派左卷啦! 唉! 英文退步到我都唔敢相信! 同上次測驗竟然可以相差15分!

記得保重呀! 我個friend個女讀緊天神二年級, 考試時lum左, 影響曬D分數, 佢個女病完, 仲要傳染比佢呀媽, 跟住佢細佬, 再傳染埋比工人姐姐, 仲要個個都發燒, 你話而家D菌幾厲害!

原文章由 claudi-mama 於 08-6-19 10:52 發表
我家小姐終於lum左 ,好彩考完試咋  
要黎既始終都要黎,仲發燒,外感,氣管一齊黎

各位保重身體呀

你地知唔知邊間補習社出名補天神學生? 我唔再想每日放工返黎, 仲要係咁鬧女, 傷害大家感情.

翰林叫我今日去交留名費, 等我去做呢隻白老鼠先!

我星期一去左翰林, 佢地幫我留左位, 又無叫我即時比錢, 話可以九月開課先比錢.

竹葉青,我想問下你, 如果天神最初開學兩個禮拜放早, 你又點安排呢? 翰林話可以幫我叫埋外賣, 我而家都十五十六, 都唔知點好!?

另外我想問下今個星期五(7/4), 除左六年級畢業生同埋領獎學生, 其餘學生係咪唔駛返學?

咩黎嫁? 聽都未聽過!

原帖由 berylberyl 於 08-10-22 12:50 發表
我都唔知, 起佢家課冊無提及, 但就有張單行紙寫住Dict Rev. , 嚇到我夜一夜都做囉

你就好啦! 個女咁細個已經對你咁豪!   我個女淨係猴住我D野, 成日話我D野靚, 大個留番比佢!

我地2C班出左Reading Level評估啦! 你個女點呀? 我個女舊年差到要去家長會, 今年竟然由Level 1 升到 Level 9! 阿女尋晚同我講, 我都唔信, 我仲問佢有無聽錯,點知比個女問番係咪唔信佢! 今年老師係咪手鬆左呢?

仲有, 你有無覺得今年好小工課? 咁2A同2B班又係咪咁呢?

原帖由 栗子媽媽 於 08-10-30 10:35 發表
係呀, 我仲話大個女送間豪宅比亞媽tim

所以我咪覺得個女聽錯囉!

原帖由 berylberyl 於 08-10-30 12:17 發表
嘩, 你囡囡好勁呀!

我個女舊年帶左$80去旅行, 點知番到黎, 一毫子都無得淨, 佢話買左吹泡泡同埋飛碟, 咁我以為D吹泡泡同飛碟好貴, 點知原來吹泡泡係$3/支, 飛碟$2/個! 到最後我再問佢先知原來佢借左錢比D同學一齊買, 最攪笑係借錢D同學仔係隔離班, 仲要唔知佢叫咩名! 唉! 到最後梗係無人還錢啦! 呢個敗家女!

聽日放幾點呀? 係咪穿運動衫呀?

原帖由 berylberyl 於 08-10-30 12:15 發表
高班啲姐姐去旅行會去邊到? 我地一年班去西貢北潭涌, 二年班又係去西頁北潭涌, 我見網頁六年班同學仔又有去嗰到, 仲有無去其他地方呢?

好勁呀! 我呢d無mug大志, 但求唔駛再去家長會就得嫁啦!

原帖由 栗子媽媽 於 08-10-30 12:34 發表
咁派返黎本書仔係level幾呀
唉, 亞女話亞某某同學仔level17啦, 我幾自卑呀

就係無發過功, 先更加覺得阿女聽錯!

原帖由 claudi-mama 於 08-10-31 11:30 發表
我地2B平日功課量正常D,通常臨測考前功課會特多,不過依家都係正常量。  但以我所知都比2C多D。

嘩!!!! 你點發功, 你個女咁勁跳8級 , 分享吓

栗子媽媽, 介唔介意話比我知你個女叫咩名呀? 等我個女可以同佢相認下! 我個女叫Jasmine。

收到pm啦! 等我今晚問下Jasmine同你個女friend唔friend先。

原帖由 栗子媽媽 於 08-11-5 14:02 發表
唸個問題要pm答你
你收到pm嗎

今晚check下, 遲D話你知!

原帖由 berylberyl 於 08-11-6 09:44 發表
知道測驗時間表未呢? 依家只係知13號好似係中文, 18號常識?

已pm阿女中文名比你。我尋晚問左個女, 佢知你個女係邊個, 不過同你個女唔friend.  

原帖由 栗子媽媽 於 08-11-5 17:20 發表
你可唔可以pm你個女既中文名比我
栗子唔g我up緊兵個同學仔,比佢激死

我個女派曬卷喇! 除左數學, 其它科都okay。你地D女數學係咪都比其它科低分呢? 我聽個女講有一個同學數學得三十幾分, 有一個同學四十幾分, 駛唔駛出到咁深呀!?

你個女一定收錯料喇! 2C班英文至叻個同學仔一定唔止89分, 我個女好好彩咁高過呢個分數少少。

原帖由 栗子媽媽 於 08-11-20 09:47 發表
亞女有話過有人拎3X分,不過冇為意邊科
佢ONLY話英文至叻個同學仔都係89分咋,唔G真唔真呢
分數佢就UP哂比我G,不過,英文同數學卷未派返黎,真係唔G深成點

可能佢地未慣冇人讀卷JET,冇問題既,大家一齊努力LA

...

睇黎我地係數學方面要努力少少, 我個friend話比我聽, 佢個女舊年讀二年班, 數學考試全班竟然有9個小朋友唔合格!

原帖由 claudi-mama 於 08-11-20 11:21 發表
我地英.數都未派,唔知深唔深。

但亞女話仲有得讀卷。測常時仲有同學仔問老師"沉迷"點解天

"亞女有話過有人拎3X分,不過冇為意邊科" -- 我都係。

...
‹ 上一主題|下一主題