用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站
樓主: fling
go

聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站 [複製鏈接]

Re: 聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站

hi.fling:請看pm

hi.各位1A媽咪;下星期測驗温成點.我就盡力啦,範團太多,又不知是老師解題定小朋友自己解題. 如果老師解題就好好多 希望啦

HI.Fling:請check pm

HI.各位媽咪:
             三日假期,咁又完咗一天.
前晚,中文老師打俾我,說我囝囝今次中默進步咗,有65分 上兩次都

Hi,fling:有 pm 俾你.請check

Hi. LV77:  ok

Hi.LV77:
    呢兩日温習,d範團太大,好難捉,唯有温幾多得幾多.我只係諗:大不了................轉校
中文老師個電話,係不停逼你d家長,默書進步咗,好啦又話你d字核突,嘩,佢得6歲,你想佢寫字好似刁花咩.所以,我順其自然,我驚我個仔個樣越黎越似隻....填鴨.
可能上星期日去睇咗 黃子華楝篤笑,笑中有意思,人也開心好多     

Hi.各位1a媽咪:
             星期五 派了一張白圖畫紙和一小袋彩色不同形狀的紙仔,是用來做勞作,將不同形狀的紙仔砌成一個公仔,唉.我位公子今日.而家至講

各位1a媽咪:HI.HI.
               下星期五晚6:50開始嘅家長教師會,您們會去嗎?我已寫了回條會去.
           今日E.o,阿仔話好深,識一半咋
唯有餘下呢三日盡力.
         您們知唔知1a班有兩位小朋友退了學

Hi.fling/各位媽咪:
        其實我都冇入家•教會,只是果日得閒,咪去了解下佢哋做乜.
       讀到而家,我只是盡力啦,我本身英文唔掂,所以自己也俾自己好大壓力,不過 盡力啦,也當自己從新學習.所以之前真係好想轉校,有d為自己,伹而家諗通咗,唔俾自已咁大壓力,英文果d咪由老公及我妹妹教我個仔,中文科就我教.

HI HI 各位媽咪:
                重有一日 太好啦,拉緊的神經可放鬆啦
              無論今次成績點差,(我真係唔敢期望太高),我會昨事後檢討,再在假期時重温開学至今所教的一切,唯有再加把勁,真係真係追唔上甚至有留班嘅可能,才會轉校.

LV77:好多謝您的鼓厲
     各位媽咪,努力呀 不要灰心 好好享受這美好的秋天     

HI.各位媽咪:
        早晨,抗戰完畢!    大家好有放監feel.
     好好享受

HI.fling:
        請check pm

Hi.Hi. LV77媽咪:
                 報到!唔係俾您哋悶親.係大感冒加瞓 "黎'頸
   再休息.bye

hi.薜太:
       咁啱嘅,我個仔話睇唔清黑板,要帶佢去驗眼
我咋日也收到閱讀報告的功課,我諗每班唔同編排,只是1A遲了一d,
嗰日家長日我2:45就閃,你幾點走?本想同miss.poo單獨問d嘢,但家長都好多問題發問,所以唔,
同埋有d家長d問題幾 "出位",唉!而家做老師壓力真係好好大

Hi.各位早晨:
          明日3點海港城唱歌表演,您們去不去?我個仔有份表演,我會去.但尖沙咀勁多人,我最怕 無法啦.
          祝各位
                              冬至團圓快樂

Hi.LV77,fling:
                  今個假期真係要安排好d時間去温習,又要做專題研習,功課專心做的話,都好快完成嘅,可能已適應做功課嘅模式.玩就不會太多時間了,開課兩星期就考試
                今日我整了一盤啫喱糖,都有食剩. :wink:  

Hi.東東媽咪:
   您好,歡迎加入.校車/褓姆車真係要早d揾定,我住鑽石山果區,一心諗住係市區,又近学校,好易揾啫!咁我就到八月中才揾校車,點知;若果乘学校的校車原本要$580.但係............因我果站上年只得我小朋友一個上車,佢地(陽X巴士)要駛架車過來(其實是對面馬路咋.陰功)佢地話要加80至100元,即共$680. 嘩.我20日返学日乘的士,都係$400咋,真係唔抵,於是自己揾,巳9月初,卒之都係揾石哥哥再轉介到而家呢個司機,才有褓姆車.真係好險 :wink: 所以早d揾車呀

Hi東東媽咪:
           我嗰區囝囝上校車要6:20/30.而褓母車就7:15上車,所以最後揾了石哥哥,都想囝囝瞓晏少少,呢幾日咁凍真係好陰公,因為我囝囝幼稚園都係8時15分オ起床,頭一兩個月真係要適應,我同佢都係,連我老公原本8時才起床,佢都跟埋6:30�齊產個囝起身

Hi:wincokk,及各位媽咪:
               諗下方法相認................
    例如:貼個BB頭嘅貼紙在名牌上.可以的話在BB頭上加頂皇冠 ,(不過唔知家長有冇名牌就真),在貼紙附近清晰寫上綱名..............好不好
‹ 上一主題|下一主題