用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 有無2011年1D班同學入來傾下
go

有無2011年1D班同學入來傾下 [複製鏈接]

大家好我囡囡係1D班,我知好少人讀D班,所以開左個Topic,如果睇到既d班同學入來報度,大家日後可以交流下~~
   0    0    0    0

回復 1# carriechan 的帖子

Hi

好高興有人同班啦,我囡囡叫Rachel Wong,大家都系姓黃應該坐系附近,你話張IT Form系問你家中有無電腦,有無上網同Printer,你再留意下!

回復 1# jjwan 的帖子

你好呀,又多一個同學仔,張IT Form得半張A4紙大架乍,你囡囡叫咩名?

回覆 1# jjwan 的文章

我囡囡學號26,你應該係我前面,多謝來的加入!

回覆 2# ITETmom 的文章

歡迎你來到1D班,大家多多交流下!

回復 2# jjwan 的帖子

我係1號個日打番學校問先知,因為我以為印label要印埋學號,後來佢話唔洗印都得,同埋佢地座位係跟學號座架,你有無見到我覆左你pm呀!

提提大家,明天要帶書上課,星期五我打去學校問佢話帶全日課本 !同埋家長日校長提過單/雙週要留意執課本,我睇校曆表明天是雙週,所以明天第三堂應該上SCIENCE,第八九堂上LE,希望我理解無錯啦!

回覆 3# Lumpapa 的文章

多謝你來報到,我囡囡叫Rachel Wong,多多指教!

今日原來無上堂,仲提大家帶齊書真係唔好意思~~

你地今日有無收長河精練同愉快學寫字個兩本書?因為亞女唔知我張答案紙夾左係書最尾個頁,佢同老師講無帶答案紙,但係我見兩本書仲係書包無收到,所以想問下你地,THANKS!

回覆 1# jjwan 的文章

Thanks!我依為佢話無帶答案紙,所以老師唔收佢兩本書,maths & re 我都幫佢執埋作業,個書包好重呀

返左成個星期,亞女話好開心d老師好好人!今日亞女同我講,班裹面有四個同學仔係讀中文加一班,佢地上中文堂佢地四個會去第二度上,唔知點解會咁樣分開呢?有無你地囡囡份呀?

回覆 1# Lumpapa 的文章

我個女話佢地第一堂中文,果四個同學已經分開上啦,我都好想知點解~~

回覆 1# karen55407 的文章

Thanks Karen!原來係咁,我見佢地下星期已經要默書啦!

回覆 19# Lumpapa 的文章

我想問你今日係咪有返主曰學呢?因為亞女話今日有個同學仔著校服掛住1D班個名有個彤字,不過係新同學上年無返架!

回復 1# Lumpapa 的帖子

佢地好開心架!頭一個鐘係課室,有時玩下遊戲,講下故事做下手工,之後果一個鐘多數都係操場玩,一個月先一次感恩祭,所以你最好帶定毛巾比佢,着得輕便d同波鞋!

回復 1# Lumpapa 的帖子

佢地好開心架!頭一個鐘係課室,有時玩下遊戲,講下故事做下手工,之後果一個鐘多數都係操場玩,一個月先一次感恩祭,所以你最好帶定毛巾比佢,着得輕便d同波鞋,遲d會有本手冊派比佢地添!

之前報左小提琴同中國舞,亞女話今日有人同佢地度手,今日收到小提琴通告要交學費,但中國舞就無通知,你地有無呀?

回覆 1# ITETmom 的文章

我其實第一係中國舞第二先係小提琴,我上星期三2:50你上幾點呀?之前話一班8個人,唔知佢地你咪加開左班呢?因為我朋友個女讀1B都收到回條,不佢佢報星期四,點解好似咁易收既!

回覆 3# ITETmom 的文章

我再睇番回條都係蔡嘉琪老師3A班課室,你會唔會陪囡囡一齊上呀?我會陪佢上,唔知有無機會見面呢?
‹ 上一主題|下一主題