用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 4 hours rapid test in Heathrow Airport
樓主: Jennie
go

[英國] 4 hours rapid test in Heathrow Airport   [複製鏈接]

Jennie 發表於 22-4-22 15:49
有冇人知響機場 Express Test 做4小時快測會唔會提供hard copy ?
ExpressTest同Randox 都做過,不過唔係Heathrow做,兩間都係要求先會print,果張Accreditation 兩間都冇,要自己Print。

wwtsy 發表於 22-4-22 16:52
返香港可以嗎?

兩間都得,Randox 須然唔係ISO15189。但係Ukas accredited ,所以都可以。

bb1225 發表於 22-4-22 17:54
回覆 bb1225 的帖子

我明啦! 見到ExpressTest網頁話Express Test is a DHSC (Department of Health & Soci ...

ExpressTest係用呢間lab (Cignpost Diagnostics Ltd)
留下有個post Heathrow airports 回港的PCR 檢测有幾間公司嘅accreditation cert。

排骨媽媽 發表於 22-4-24 22:20
回覆 foxli 的帖子

請問自己可能在那裡Print?

睇你諗住做邊間咪搵定果間公司嘅accreditation cert叫小朋友喺學校print定先,report就做完test,佢email咗results 比你,你就可以番去叫佢print番hard copy比你。

Logos 發表於 22-4-24 22:29
Email 問過Expresstest, 佢話沒有printing 服務, 要自己解決, 請問隨了message 29# 的朋友提供的地方外, 還 ...

ExpressTest同Randox我做test都問過可唔可以攞hard copy,兩間都話可以番去搵佢print,Report睇手機我試過都得嘅,不過最好梗係hard copy啦,我覺得用手機check文件慢好多。

Jennie 發表於 22-4-24 23:07
我女就話早1日做test 會安心啲,in case 個result 係不確定,都可以早啲去機場做。confirmed 咪upload 上cx ...
英國個ct set到30,如果英國係陽性,咁一定係中咗招,可以安心休養,至於個QR同上機冇關,不過最好上機前搞掂,如果去到香港先慢慢做,人又多,自己又慢咗。

katrinafu 發表於 22-4-25 00:05
好多國家都取消入境限制, 所以D PCR test 都只會越來越少人做 。
見步行步 ,  冇4小時 快測 , 唯有Sam ...
其實依家好多國家lateral flow test都得嫁啦,香港之前都得,反正返到香港都會做pcr,外國個ct又低過香港咁多,喺外國做好似有啲多餘。
‹ 上一主題|下一主題