用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

等我又送鼠迎牛拜個年先:

祝大家大吉大利, 身體健康, 個個小朋友聽教聽話!!每天個個都開開心心!!

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

又要開始收拾心情返學啦.....呢個假期真係乜都無做過都過晒.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-3 00:47 發表
琪琪今日開始咗下學期, 但佢仲好似放假咁心散......

我都未想返工, 仲何況d 細想玩耐d.....

查實你地d 細有冇打流感針?? 有時想, 我地都會覺得個細少少病都好似無問題, 照去旅行. 結果e家...........我真係唔知.

SAVE>>chloe 今日仲未返學, 叫佐99 同佢, 2個一齊去打流感針. 叫安心d 掛. 報紙仲要寫住: 3童離奇病逝.

我女都仲未曉跳繩.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-5 17:20 發表
琪琪 d spelling 非常差, 串 bread 就串咗 braed, 串 am 就串咗 ma, 有冇乜嘢 course 提議吓, thanks.  佢如果死背應付默書都 okay, 默完書佢會全部唔記得哂.

你有冇同佢睇返tt d phonics 書呀?? 會好d 喎...由phonics 著手, 佢知咩音就易拼d. chloe 都係咁學串: straw-ber-ry, com-pu-ter.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-6 14:05 發表
Thanks, 即摷番 d 書同碟出嚟先.  

今晚我去基福聽 talk 喎, 係琪琪間小學俾入塲卷家長.

咁我地今晚咪見面o羅....如果你有帶印花......

原帖由 yy13 於 09-2-6 10:56 發表
我仔班有個女同學發燒燒到105.5度
入左院都燒左幾日
依家d 菌真係好惡 mouth:" />

嘩....105.5 好驚喎!! 之前阿女發燒都係喉嚨發炎引至, 今次要睇2次至搞得掂, 仲要食藥食到口腔爛晒, 乜都食唔到.  聽完馬來西亞單野, 真係仲驚. 咪拉臨同阿女打流感, 但e生話呢支針都係for feb & mar. 呀咋, 因為呢2個月高峰期. 真係要打至好9 月份打好d 喎.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-6 14:54 發表
Yes, 暫有 74 個, 今晚見.

咁多.....你媽好勁喎!

原帖由 mamamui 於 09-2-6 15:34 發表
Jennie - check pm pls.

收到,到你check啦....

今日雞鴨店開始3折啦.

原帖由 Mrs.Yellow 於 09-2-6 17:23 發表

想8下今晚有咩聽?一定要有入塲卷先得?

哎呀! e家至見到你個post, 總之叫埋你一齊聽啦.

今晚個講座好有意思, 叫"七十二變: 協助有困難學生提昇語文學習方法研討會", 講員都題目就有少少出入.  反而教我地檢討自己, 管教和協助學習取向問題.  遲d 我scan d 資料過你睇呀! 你先做o左一張問卷後, 睇清楚自己係邊類家長後再睇notes 會了解多d.

本來想學校可能會計分, 所以叫埋c 6 去, 聽聽o下走人, 但c6 聽到都唔願走, 仲叫我聽埋先去食飯, 又估唔到佢又咁有興趣聽, 聽完我又覺得響輔助同guide 小朋友學習重要, 同點樣去guide. 都唔錯.

唔知owl 覺得點呢??

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-6 17:02 發表
唔關婆婆喎, 佢多數去 market, 我多數去 supermarket.

多謝晒你....下次叫chloe 咀你一啖先.  今晚chloe 見到d 印花好開心.

原帖由 Mrs.Yellow 於 09-2-7 17:24 發表
好似話最多果日小一70幾人有18人請病假.

嘩!! 7x+18人真係唔少喎, 但點解校方話要同家長相討停課事宜, 你地少班教學, 真係唔係少數目.  聽到有少少驚.

jade>>無記錯全部 p.4-6 響tko o個邊上課.

原帖由 Mrs.Yellow 於 09-2-7 16:43 發表

Jennie >下次單聲,我行過來好近嫁.
等你 d 資料呀 Thank you!  

無問題, 要返公司至可以搞.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-9 02:06 發表
唔知有冇幫助, 不過買過保險囉.

ME2.....流感高峰係2-3月o羅. 打唔打都好爭扎, 因為都係打d 細菌入身體, 等你有呢種抵抗力.

上次我女燒到巴巴(104.4), 我都係覺得佢係因為舟車勞動, 少休息少飲水引至d 菌惡過佢.

MAMAMUI>>我原來無你e-mail 呀! 比我呀!

OWL>>其實無乜特別, 都係1年驗眼1次.

另外, 我貓o左評分比你, 你收貓, 不過我懶惰豬, 連埋notes 都比埋你.

原帖由 yy13 於 09-2-13 17:46 發表
all

想問下你地小朋友學緊游水o既要幾$$
1:x  

1:1=$200

1:2=$300

1:3=$330

原帖由 save 於 09-2-13 12:45 發表
亞囡本來36磅, 經過腸胃炎後得34磅, 但我相信開胃番幾日又會去番36磅.

36LBS又真係少o左d 喎, chloe 都有50lbs, 121 cm 高.
‹ 上一主題|下一主題