用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園N 班有功課嗎?
go

學之園N 班有功課嗎? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+monkitkit+於+14-03-26+發表

原帖由 sbux 於 14-03-26 發表
我完全放手給學校的,連字咭都無温,但亞囡跟到學校進度,連PN.認過嘅字K1仲記得

...
好深下喎。咁其實LH咪仲深過KV?

引用:Quote:edithseto+發表於+14-3-27+15:01+vic

原帖由 victoryu19 於 14-03-27 發表
Yes we will transfer to another school for K1 next year.
Changing to more international type school?

Hope you will find something you like.

引用:Quote:victoryu19+發表於+14-3-27+16:40+-+

原帖由 lyhv 於 14-03-28 發表
或許可唔可以講清楚少少pn每星期有咩功課令你咁勞氣?
LH係local school not international school,以pn程 ...
I agree with you that LH is local school and thats what local schools do.   that's normal. 家家有求。

如要得到學術成績。LH似乎做得幾好。

有媽媽覺得唔適合,轉走亦天公地道,正所謂勉強冇幸福!

現各家長都清楚,要學術型的KV以外,还有LH。

引用:This+is+K2+下學期閱讀理解,不同家長對深

原帖由 aandp 於 14-03-28 發表
This is K2 下學期閱讀理解,不同家長對深淺程度定義不一。
在於我,我覺得好深下。首先要分辩到書面語,然後好少重複的詞語。

是我細個時小二程度(估計)

‹ 上一主題|下一主題