用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖道迦南交流區
go

聖道迦南交流區   [複製鏈接]

回復 loklok0104 的帖子

你去番上面既留言揾下有個家長個仔成績band 1尾,佢話個仔向面試入面話比人知有過度活躍症,學校唔收。佢話間學校冇愛心,不過 ,我亦聽過呢間學校,校規好嚴,有學生行為有問題比學校投訴左三次,仲要見校長。但學校校風幾好。

回復 tungwai 的帖子

我想問呢間學校,校規昰否好嚴,好講求紀律?因為我都系聽人講,謝謝

loklok0104 發表於 13-8-28 12:50
我小兒讀小六, 明年選中學, 成績中等, 知道聖道迦南一直在升banding, 希望更了解是否適合小兒入讀

請教大 ...
請住升中派位果邊揾果個留言,果邊有貼左簡介會已出左

回復 進進媽 的帖子

想問下佢系一間英文中學, 英文難唔難追

回覆 phoebemm 的帖子

雖然我小朋友唔系今年升中學, 睇番你寫既野, 如果系我, 我會accept offer, 之前都向朋友收風, 有教書朋友話間學校既校風幾好,因為b2尾既選擇唔會好多, 除非, 你住好遠啦, 又或者個女唔鍾意啦
因為如果唔讀, pui ching唔收, 又唔知派左去邊度

其實每間學校總有好人壞人, 就算b1學校都好黑暗啦, 唔系點解有人升中七先轉校呢

關愛系冇形既,佢點sale唔緊要, 最緊要校風好唔好, 致於欺凌, 全世界既學校都有, 點避呀

出面既b2學校, 全部派位入去讀, 未仲品流覆雜, 系叻既讀任何一個band既學校都入到u啦, 讀書系靠自己既

回覆 sweetsweetbobo 的帖子

派位冇選擇學生既權利, 當然系咩野人都可以派左入去啦

回覆 maymee1g 的帖子

想問下你小朋友系band 幾成績被學校取錄,因為我都想幫個仔報呢間

回覆 maymee1g 的帖子

Thank you, 咁你打吾打算比佢讀,因為我聽人講校風幾好請放心,我小孩現在讀小五,成績開始向上爬,大約band 2頭至band 1尾。想今年年尾報呢間,你同你小孩鍾吾鍾意間學校

30 人,係老師答我,其實,你是否收到信

回覆 年年儀儀 的帖子

band2學校,之前有人話band2中都入到,去過簡介會,印象同校風都幾好,因為轉左校長,早2年有人band3都入到,現在收生要求高左,你小孩band幾,原本佢約左我個仔去面試,但因為佢已經有一間學校收左,所以吾打算去in。

最緊要英文好,就算操行拿B都有得in

回覆 年年儀儀 的帖子

band 2 收既機會好大, 因為band 2頭 band 1果班已經有學校收左, 一系就去派位, 同埋如果佢call 得你去見都好大機會收, 因有人收唔到電話

回覆 年年儀儀 的帖子

放心, 佢一定有個學位等緊你個仔, 因為我又系11月尾交表, 12月中先有小六上學期成表, 佢27/11 已經打電話比我C6叫我個仔6/12/14 去面試啦, 不過剛剛有個interview 撞期, 要求改期, 佢後來打比c6改左17/1
大前提系, 你個仔成績達標, 就可以, 唔好唔開心

回覆 年年儀儀 的帖子

我希望收到你既好消息

回覆 年年儀儀 的帖子

雖然我個仔同唔到你個仔一間學校, 但我覺得你個仔一定入到, 咁你個仔鍾唔鍾意間學校

回覆 au6822 的帖子

我去簡介會問老師,系個別見而吾糸group discussion, 我打左電話去聖道話取消17/1的面試,因為我的小孩已經有第二間收左,仲註左冊,我費事side 時間啦!讓番個學位比人,好多人想入都收吾到電話

年年儀儀    發表於 15-1-22 16:42
littlekid    發表於 15-1-21 16:42

佢call 過我但因撞期冇去見
‹ 上一主題|下一主題