用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英文好差的父母們.你地會否比子女讀國際班呢 ...
樓主: jjj213
go

英文好差的父母們.你地會否比子女讀國際班呢 [複製鏈接]

回覆:英文好差的父母們.你地會否比子女讀國際班呢

我都想學吖~pls pm me !!!!!

引用:咁in國際班時如果老師用英文問問題咁點算呢

原帖由 方二筒 於 12-11-26 發表
咁in國際班時如果老師用英文問問題咁點算呢?
國際一定是外國老師in,首先會考小朋友先~很簡單例如顏色,形狀~禮貌。之後再有份問卷,都會問你一d關小朋友的日常生活問題,我都是簡單短答,老師都會明白的,只要肯講,試聽,試講,其實不難的~加油!

不過讀國際有好多回條,手冊都是用英語寫的,校內情況,有時老師也會致電俾家長,我都有點擔心溝通不好,~我英語水平,都會聽得明,但就說的不好。所以都幾麻煩~有時想表達多d同老師傾都唔得。所以真是有幣同利~~

引用:Quote:原帖由+memehayleybb+於+12-12-27+發

原帖由 happyhealthymin 於 12-12-27 發表
請問你小朋友讀國際幼稚園(全英)還是其他幼稚園的國際班(英普各半)? 如果是國際幼稚園, 小朋友學英文快嗎?  ...
全英的,一星期得一堂普通話。我囡是遲說話的,相信是有少少中英混亂了,但你無需擔心,一到28個月就突然講好多嘢!雖然比其他小朋友遲說話,但而家中英都說得好好,英語發音好準.

不是28個月,是兩歲八個月開始~

‹ 上一主題|下一主題