用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 07-08 根德園 K1 上午班(Kent road) 同學請進
樓主: MJS
go

07-08 根德園 K1 上午班(Kent road) 同學請進 [複製鏈接]

hi 你好,

我今晚問下仔仔知唔知domino先.
但仔仔昨日突然唸了一篇
"我有十個好朋友, 五個在左, 五個在右, 幇我寫字, 幇我拍球"
你哋有冇聽諣??

係呀, 有動作架..
但佢唔記得有洗面及梳頭...
仔仔話domino 係小波波嚟嫁, 我問佢在那裡見到, 佢話在根德園度喎..

原文章由 hazma 於 07-10-9 17:27 硐表
係呀,唱得好得意架!

"我有十個好朋友,五個在左, 五個在右,幇我寫字, 幇我拍球,幫我洗面,幫我梳頭"... 哈

有日,
我同仔仔看"你會做甚麼"時候, 看到好似係"nose"一頁,  佢唱
"to market, to market, to buy a fat pig; home again, home again, chic ka li chick"  有 ? 韻的
小朋友真的好可愛啊.
不過唔知係唔係真的, 因為看中文書, 會唸英文的呢??

原文章由 NathalieMiMi 於 07-10-10 09:45 硐表
亞囡都識唱十兄弟& Domino, 佢都話Domino 係圓点波波嚟ga....

真係好得意.
都好, 知道係喺學校學的.
多d 分享, 可以知多dd. 同仔仔囡囡都可以講多d.

原文章由 natmama04 於 07-10-10 14:21 硐表
我囡囡都有唱呢2首歌(after I ask her),
不過無成首唱,佢唱to market嗰首時仲
將張櫈仔反轉,用手扶住個椅背,然後摟
pat pat,佢話係咁家,ヌ自言自語話”你去
kitty 組,你去panda 組……..   ...

hi wsy99, chingyung,

我都係睇咗你哋首"吹波波"叫仔仔唱, 但佢唱得唔係好清楚, 但睇住你哋歌詞, 就知佢唱什麼.., 英文就清楚少少.

原文章由 wsy99 於 07-10-11 11:30 發表
Hi
chingyung,

見到你囡囡首"吹波波"歌, 我又叫我個仔試下唱,
好采佢都識.
跟住佢話”因爲我有集中精神吖嘛…”
唉.都唔知係唔係成日俾Miss話佢唔集中精神呢…
話時話,
首歌仔唱到尾係"小心吹破......BO.....爆左 ...

係呀,
我都好開心可以這麼快有得見老師, 問下仔仔d 情況.  真的比我想像中好好多.

原文章由 hazma 於 07-10-15 11:26 硐表
各位,

知否KV是否每年K1都是這麼快就有parent's day? 我問過一個仔仔讀緊K3的朋友,她說以往要每半年才有得見老師,對於我們今年K1 那麼快就有 parent's day,很是驚訝, 她說 KV 近這兩年好像開始隨著潮流改變了少許.. ...
‹ 上一主題|下一主題