用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 等面試結果等得好焦急
樓主: Eugnen
go

等面試結果等得好焦急 [複製鏈接]

bbbon
我報了3間,IN 晒喇,(民生, 培正及創價),如果無間得,真不知點算好???唔知你報了那間呢?有沒有信心呢??
我就比較有信心創價,BUT生果那PART4種只答中2種,仲笑笑口答。激死!

[quote]原帖由 bbbon 於 08-11-25 11:30 發表
hi bbbon,

點解我選3間SCHOOL,是因為真是我心儀的,我不想給太大壓力BB,始終他只得2.5YEAR OLD,我沒有對BB說什麼,亦沒有準備只是說去玩及去公園,壓力就留給我們啦!!而我和你一樣對亞仔有信心,如培正收我都不會讀因樓梯太多,很危險。

bbbon
民生第一啦,最主要因為一條龍,不用我煩,但其實創價的師資幾好,AND創價的教學理念以小朋友為首要真的不錯,如民生不收創價收,我亦很HAPPY不會失望。
你呢?你亞仔外型討好所以你不用怕喎,眼緣都很重要的,NOW等消息互相鼓勵啦!

我地呢班媽咪好大壓力呀,明知結果未出仲每天check信箱,真的希望我們一起討論過的bk媽咪,bb都被取錄,記得報上好消息。
仲有如識人才可入讀民生,實在可恥,應當當正正入讀bb才光榮的。

bbbon
你就好喇,唔收我個大隻仔呀,其實那天我仔的表現我比95分,有問必答,仲同老師傾計,MISS給貼紙亦有禮貌說THANKS,我沒有想過他不收,可能老師不合眼緣吧,而我老公同樣都是公務員,我亦是FULL TIME HOUSEWIFE所以不知他們收生準則。BUT ANYWAY 祝您BB開心健康。
而大家落選的BB媽咪不要失望,等待其他心儀學校吧!

bbbon
創價收了我大隻仔,好開心不用擔心沒書讀,
你知喇我只報了3間學校,民生不收,我亦沒有想過培正會收,我那天當去見識下,而創價是我杯茶,希望第日相見。
‹ 上一主題|下一主題