用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2010 升 K.3 大召集~~
go

2010 升 K.3 大召集~~ [複製鏈接]

Hello! 仲有我呀!我bookmark左之前k2條link, 都唔為意開左k3tim!!

你地小朋友做左暑假作業未呀? 我仔做左幾版咋。可能放假放得耐, 佢忘記左有功課要做,加上我又無提佢呢。

我想問下我地係唔係21號返學校呀? 我仔話係22號, 但我明明mark低係21號喎?

你d資料幾時都咁詳盡。thanks!!!!

原帖由 天藍 於 10-8-15 00:02 發表
低班升高班係8月21日星期六要回校, 時間如下:-

上午班: 2:00-3:30p.m.
下午班: 4:00-5:30p.m.

到時要帶交回"兒童學習檔案"回校, 交一對"新輕便白色運動鞋", 帶環保袋-會派發新書。

...

各位, 仲有一日就開學了, 你地小朋友心情如何呀? 黎緊佢地係高班喇, 仲記得無幾耐前佢地仲係大BB, 而家係大哥哥大姐姐lu。我呢幾日都教阿仔要照顧K1既小弟弟小妹妹, 佢答我: 老師會照顧, 唔駛佢照顧喎!

我仔話佢唔想返學呀, 佢有d緊張, 可能太耐無返學校了。

Hello, 各位,

好耐無上黎啦, 大家好嗎? 我估而家個個媽咪都一定又忙又心煩, 我都係呀。希望各位小朋友都入到心儀小學啦!

好多學校今個星期interview呀, 我地3日內有4間, 好彩無撞時間咋。過左今個星期, 又係漫長既等待, 希望有2nd in 啦!

祝各位good luck!!

多左兩日假期, 阿仔好無聊, 第一次聽佢話好想返學....

請問學校通知左幾時換冬季校服未?

打電話問左學校, 如天氣凍, 可隨時自己換季。

加油呀, 未到最後一刻都唔好放棄, 當年我地考創價就係抱住呢個信念。祝成功。

原帖由 zzzlam 於 10-10-31 23:59 發表
呢几曰真系收信收到手软 系reject letter 仲有2大间末考,希望有回音啦

乜你咁醒, 咁都知! 多謝你, 承你貴言啦!

原帖由 muichujamie 於 10-11-1 19:34 發表
試下之後去叩門啦!
Chickee 英華有second in,希望佢成功啦!

多謝晒, 天藍, bbkiu。

也祝你地小朋友入到心儀小學。

原帖由 bbkiu 於 10-11-5 15:47 發表
我都希望你囝囝入到英華,Good Luck!

cheuklokmom, zzzlam,
恭喜你地都有offer了, 起碼個心定d, 可以再等下心儀既小學。

cheuklokmom,
祝你抽中心水學校。

zzzlam,
holy trinity係唔係聖三一堂呀? 佢中學係唔係九龍城校網呀? 禮賢就係深水步網, 咁似乎九龍城網好d喎。

你地係唔係講緊去動植物公園呀? 我都會做義工。你地幾多號去? 我地25號。

原帖由 muichujamie 於 10-11-16 11:36 發表
我會去做架! 到時見....

祝你成功呀!! 我覺入到第二round, 機會好大, 加油。

其實我都有打算, 阿仔最後入邊間, 就搬去學校附近。大過港島區就難少少, 一來貴, 二來我返工太遠了。

原帖由 zzzlam 於 10-11-18 17:18 發表

Chickee ,
holy trinity係聖三一堂呀,係九龍城校網,我都覺得好似個校網優勝dd,但我覺得禮賢既老師好似好少少咁,所以都心大心細呢,今日2in埋港大同學會lu,呢一round係400人選120人入學,希望有機會,我都知好難,其實 ...

原來每組去既地方都唔同。
我都有諗帶大相機呀, 不過又怕做野唔方便。

係呀, 我地都係學校集合。

應該係學期頭派左張通告問家長有無意做義工, 揀左願意佢先會叫。可能今次去的地方遠, 所以要多d人幫手。

原帖由 zzzlam 於 10-11-18 17:22 發表

我地第3組係去濕地公園呀,我地都係25/11,你係咪都要番學校集合先呀?我唸緊帶唔帶部大機去影相呀,想影多d靚相番黎,但又唔知會唔會跟本忙到冇機會影相呢~~
照咁睇,會唔會我地其實唔係義工家長呀?係本身每個家庭都有 ...

原來無位, 我都叫阿仔問, 佢話陳姑娘話唔得喎。
咁我可能同阿仔一齊坐mtr lu。你知唔知小朋友要幾點返到學校?

原帖由 muichujamie 於 10-11-19 14:25 發表
本來諗住同呀女一齊坐校車返學,點知劉叔話架車唔夠位,而家唯有呀女坐校車,我再坐MTR返學。
不過真係好早,要7:30上車。
你地有無睇過早兩日派果張義工scheudule... haha... 真係好忙,我諗真無無咩時間同佢地影相,不過我都照 ...

zzzlam,
你仔仔咩事? 祝早日康復。HKUGA明日知結果啦, 明日等你好消息。

cheuklokmon,
暫時我得優才咋, 其他2nd in未知結果。我有註冊呀, 雖然first choice係英華, 但如讀GT我都滿意了。英華我全部in晒啦, 不過result 要等到1月底, 好耐呀。

muichujamie,
雖然有d唔好消息, 不過我仍然target dss, 唔係幫真道, 我同意佢行政上較混亂, 好多野都依靠晒校長, 呢方面係需要改善。不過我又唔覺佢係亂用公款囉, 如果校長有私心, 佢大把方法唔將條數交上去。我有朋友讀緊, 佢話買樓單野, 幾年前買時學校已經同所有家長講過, 而且炒樓都唔會買居屋啦。

我覺官津校, 可能都會有呢d問題, 而且佢未必要公開, 相對dss可能透明度仲高d tim!

有無媽媽已有派位結果, 上黎報喜呀? 祝好運。

cheuklokmom:
我都係咁諗。你仲有無學校等緊消息?

原帖由 muichujamie 於 10-11-22 11:27 發表
oh....
暫時照比留位費,跟住再抽TKO小學,到時再考慮啦!

mimi666, jk923,
恭喜晒!
‹ 上一主題|下一主題