用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

有無家長等到頸都長,都仲要等多一個月後先知道結果?宣幼真的不怕很多學生已名花有主嗎?

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

相信你都落左唔少訂,但係宣幼有mud好要你等佢!?

聽講 浸幼,民幼 & 培幼 十分輕鬆, no homework, 但宣幼就有, 不過英文程度就一般!

網上資料顯示最多畢業生是:1)東華三院黃芴南中學,2)拔萃男書院,3)協恩中學,嘩!好利害! (不過對拔萃男書院應該係未有男私小拔o既時候)
http://www.apskt.edu.hk/
不過我有親戚教小學話全行都知這是一所出名催谷艱苦型艱苦小學.

janettang 寫道:
真的如傳說中咁難入嗎?  課程很深的嗎?  仲想問宣小畢業後多數升什麼中學呀?

請問知唔知宣小多數收邊間幼稚園學生?

94075702 寫道:
3成....算好多ga la~~~
因為真係好多人考~~
真係好深ga......but d老師比d同學的support係非常非常好,
好主動關心學生,summer do spend好多time同佢地一齊~
誇d講句,好似佢地自己仔女咁~~

應該係3月21日寄出結果.

宣幼會否是你的首選?

queensroad 寫道:
收根德和st.cat多
我都報了宣道,
幾時排彩呀??
呢輪好忙,唔得閒巢番0的資料.....

你都另有路數啦,唔係到e家都未有瓦!?

ethanmama2003 寫道:
我仔仔都正待派彩,不過勝數Ng高,因他是l2月細仔, 這打激已令我麻木了!

Hey be patient, you still have chance!

我個人相信就算第一 round 唔收,第二 round 收o既機會都好大,皆因很多學生已另有著落.

queensroad 寫道:
TWLI:
根德唔收, 依家等宣道睇下得唔得啦~~

Sorry, 我搞錯,應該係3月17日寄出結果至真!

TWLI 寫道:
應該係3月21日寄出結果.

見大家禁鍾意宣幼,係咪因為宗教關係?無可否認,塘宣是以辨學傳福音為宗旨,宗教氣氛都幾濃厚,老師皆為基督徒,愛心相信比較大D!

請問這是因為你希望小朋友大一點才讀k1?還是因為你如此喜歡宣幼?

[quote]
CarmenYsm 寫道:
ethanmama2003,

我小朋友依家讀緊幼兒園,所以如果宣道唔得就會好似妳話咁讀住幼兒園先,今年9月再考07年K1.

[quote]
TWLI / CarmenYsm

你們好!

我都有

今年9月再考07年K1,小朋友已經係大仔大女,有很大優勢去考好多k1,e.g.培幼......這類要求的幼稚園.

[quote]
ethanmama2003,

我小朋友依家讀緊幼兒園,所以如果宣道唔得就會好似妳話咁讀住幼兒園先,今年9月再考07年K1.

[quote]
TWLI / CarmenYsm

你們好!

我都有

如果宣道收讀下午班,你又接受否? 一般來說k2或k3轉審上午班機會大唔大?

TWLI,

宣道係我第一志願,另外因為其他學校一係唔收一係要讀下午班,讀下午班個間又唔係話好鍾意,所以如果宣道唔得,今年9月咪再考過o羅!

請問知唔知宣幼有冇開放日?因為面試嗰日睇唔真.
之前我係網上見到佢地校慶係4月1日,但不招待外賓,可惜可惜!

94075702,
相信你個小朋友係宣幼讀緊,有冇多D料分享下,等我地了解多D吖.

我都想知,雖然下星期五就係喇,但係我更想知係星期五寄出信還是收到信?

有冇人知道到時收個封信,是否有分取錄,後備及不取錄3種級別呢?

可能係又可能唔係,之前我考過一間又話係星期五寄出,結果係星期五收到,這要看幼稚園的做事習慣,不過都係差一個工作天,無論如何祝大家好運!

芝娃娃 寫道:
寄出

我知06K1收大約110人,但係唔知有幾多人報考呢?
‹ 上一主題|下一主題