用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 啓思小學附屬幼稚園(牛津道)
樓主: IRON
go

啓思小學附屬幼稚園(牛津道) [複製鏈接]

IRON,
That really depends on what custome i can find the market.
原帖由 IRON 於 09-12-15 10:19 發表
hi LA,
我仔都話實好多人扮聖誕老人, 佢唔扮呀, 佢話唔靚仔喎. 咁妳仔扮咩呀??. ...

Hi all, 新年快樂!

Hey hey,
pm me, which 女同學?
原帖由 IRON 於 09-12-29 14:32 發表
... 下午個女同學打黎, 佢地傾左半粒鐘, 跟住個女仔話要彈琴, 之後阿仔又彈, 而家又傾左半 ...

收到. pls check pm also.
原帖由 IRON 於 10-1-4 16:54 發表
hi LA,
haha......收pm啦~~

IRON,
He didn't. just ball games only.
原帖由 IRON 於 10-1-5 12:27 發表
hi LA,
妳仔仔有無學武術?? 事頭想佢學返一招半式用係傍身, 而家阿仔太官仔骨骨, 今日有媽咪話學校個教練好ok, 係前國家級, 星期六日有自己開班, 仲唔貴果只, 知唔知我講邊個?? ...

IRON,
This am's Ch exam punctuation marks part - my kid told me not more than 7 allowed as stated on the exam paper.

Is it??? My kid didn't tell me. He hasn't bought school uniform either.
原帖由 IRON 於 10-1-11 21:45 發表
明白.
聽日仲大鑊, 有pe堂, 但全班要著校服話表演喎, 之後即刻要換衫上pe, 好難想像成班人迫去廁所點換衫.

hehe, i agree, 睇你咋 kayiu.
原帖由 wawa 於 10-1-15 15:09 發表
我地都係睇你咋, 咁你出咗更表未?

me 2.           
原帖由 DOUGLASMAMA 於 10-1-20 13:42 發表
21/2 下午無問題,不過最終都要看Kayiu的時間.
如想平時要早出聲,因要請假.

hv u tried 刮砂?
原帖由 IRON 於 10-1-28 10:04 發表
我都無眼睇~~呵呵, 返左話妳知.

做 facial 果幾野妳都掂既, 證明妳好小事, 我係要師傅"彈筋", 彈完佢話人地果d已鬆晒, 我只係表面鬆, 入面一樣緊.

IRON,
How to dress up for the 'Earth Party' next Mon? Do u hv any idea?

Hi kayiu,
This is for P3 only as this is a topic under POI.
According to past years, next Fri students can choose to wear CNY clothes.
原帖由 kayiu626 於 10-1-29 18:03 發表
咩係"Earth Party"呀?
係咪only P.3有gar?我怕我又漏o野ar!!

IRON,
u r welcome lar. Tk you u 1st ma.
原帖由 IRON 於 10-1-30 16:24 發表
hi LA,
尋日唔該晒妳, 雖然而家3次先罸, 不過佢話唔想, 我話佢要自己睇清有無, 無就要即時出聲, 返黎先知太遲!

hi all,
星期六同仔仔去左士多啤梨園, 而家係時候哦, 粒粒都又大又紅又清甜, 係一個好節目. ...

IRON,
Tks. he's ok, on the other hand, he feels there is more homework this week.
I m not going to school lar, 99 will go.
原帖由 IRON 於 10-2-4 09:16 發表
hi LA,
我仔仔尋晚訓前話妳仔仔尋日唔開心, 不過佢唔知咩事, 無野丫嘛??
明日會唔會去學校買野??

IRON,
. Pls check pm reply.
原帖由 IRON 於 10-2-5 22:32 發表
hi LA,
pls 6 pm.

Hi both, i should be available.
IRON, pls check pm.
原帖由 IRON 於 10-2-9 11:43 發表
hi kayiu,
妳咪好囉有仔有女, 通常女都係幫阿媽既, 我得個仔所以要訓練做埋女果份.
咁耐d人都未表態, 點算??

Hi all, 新年快樂!

IRON,
Still swimming? So So cool!!!
i talked to kayiu 2 days ago, i m available Fri night and Sat pm.

原帖由 IRON 於 10-2-18 13:58 發表
hi douglasmama,
人影都無個, 係我咁得閒喳.
岩岩同阿仔去游完水, 好凍呀~~我坐係看台
佢上水後都話有d凍, 我獎左佢食壽司+冒險樂園.

IRON,
your son is SO BRAVE! i simply don't want to leave my bed in the morning!
原帖由 IRON 於 10-2-18 18:47 發表
hi LA,
妳返工啦??
前幾日個教練話年初三游, 不過泳池唔開, 所以今朝游, 阿仔又話無問題, 我做阿媽唯有支持.

IRON, just to remind, Eng Dict on Mon.
原帖由 IRON 於 10-2-19 20:10 發表
hi wawa,
嘩, 妳仔仔好高喎, 我仔仔而家都係130, 有排都高唔過我(165), 仲幾瘦, 得62磅.
hi LA,
佢真係幾有鬥心(好彩唔似我, hea下hea下), 我都好想係被竇; 話時話, 尋日先黎趕工(功課), 今日又去左拜年+party,  ...

wawa,
400字? sounds a lot!
原帖由 wawa 於 10-2-22 09:50 發表
Iron
我仔仔wed 先開始返學, 仲有2日可以hea 下, 但係佢有400字中文要作, 我尋日同佢攪咗個大綱, 今日叫佢自己寫睇下得唔得. 佢地間學校中文真係好深. 對於佢成日慣用英文,真係對佢有些吃力.
原來我同你係咁高咁 ...
‹ 上一主題|下一主題