用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 07-08 根德園 K1 下午班(Kent road) 同學請進
樓主: MJS
go

07-08 根德園 K1 下午班(Kent road) 同學請進 [複製鏈接]

kent (pm):
K1J    Koongmum           son   
K1K    SCJ-family            son  
K1K    swingBB                daughter   
K1M   Waiwing                son               
K1N   LIZTZE                   daughter
K1I    Luiluimama

... [/quote]

頭先 daddy 送番學喊都七彩,係都唔比 daddy 走.........

終於都番左5日學啦.....

[ 本文章最後由 swingBB 於 07-9-8 09:18 編輯 ]

原文章由 sweet2004 於 07-9-10 16:44 硐表

我囡讀k1m, 我未收過老師call

sweet2004 唔緊要我都未收過....
我諗可能無咩事就唔會個個打

本書應該要帶番學嫁....
好似話教完就會 chop 我學會了
你地個b今日有無貼紙呀????

原文章由 waiwing 於 07-9-18 16:05 硐表
書本來的, 我照比佢帶返學呀!

haha..我個女剛剛同你個仔相反
佢only識唱尾果句
"好像燈籠在天上"

唔知係咪將你仔仔前2句+我個女後一句就係果首"中秋歌"呢????

原文章由 SCJ-family 於 07-9-18 10:00 硐表
你哋小朋友有無唱"中秋節"歌?
我個仔唱了兩句, 跟住幾句就唔知佢唱嘜.

"月亮光, 月亮圓......."

原文章由 waiwing 於 07-9-19 11:30 硐表
hi swingBB,
我個仔尋日有張貼紙囉, 不過本書仲未chop"學會了"呀,可能未教完1頁啦...

係呀...我個女都無chop呀!!可能未教完

我個女返番都有唱呀!!
仲做埋動作

原文章由 bellelau 於 07-9-19 23:05 硐表
我女話首詩你『月亮圓,月亮光,好像燈籠,在天上。』
今日有首新的:『學校裡,朋友多,同讀書,同唱歌。』

hi..........coconut

我女女都係 K1K 嫁.....大家多多交流

原文章由 coconut 於 07-9-26 23:55 硐表
我仔仔話學校敎佢"月亮圓,月亮光,好像燈籠在天上."
佢仲一面讀一面做動作,好好笑!

不過就冇唱英文歌.........

K1K

我又唔知我個女就無唱 ROW ROW ROW THE BOAT???
我只係聽佢講唱左國歌

原文章由 SCJ-family 於 07-9-29 01:00 硐表
Hi K1K mama,

今曰我個仔講佢哋教唱Row Row Row your boat, 佢話Miss suen叫了兩位同學出面做, 拖住手坐地吓搖搖搖, 佢哋就唱歌.

另外今天派番的A字圖畫紙,  唔知係唔係老師教佢認字時, 係講個A字頂頂好尖, 佢叫我 ...

我個女都係收到本"你會做什麼"不過就無CHOP印

原文章由 MJS 於 07-9-28 20:52 硐表
我想請問你地d 小朋友今日係唔係剛剛派左本新書 "你會做什麼" 的書....我仔書包多左本第二個小朋友一樣ge 書, 但係已 chop 左 "我學會了" 的印.  我都係今日剛剛收到...點介另外個小朋友己有"我學會了" 的印, 我問我 ...
‹ 上一主題|下一主題