用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 園2九龍塘宣道幼稚006K1家長請進

芝娃娃,
Please check pm too!

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

中秋節本書亞仔話唔駛帶返去喎!   

hin3636 寫道:

我想問下大家中秋節個本書駛唔駛带返學嘅呢?
我有帶,因為唸住中秋節會教呢本書。

[size=x-large]中秋節快樂呀各位..

fionayeung,
唔該哂~咁知唔知係咪連書包都唔駛帶呀?
fionayeung 寫道:
星期三生日會, 大家記住可以著便服, 仲有唔使帶書

呢排囝囝好鍾童唱體操歌,一邊做動作....但..我一句都聽唔明,淨係知好似係英文歌....你地小朋友有冇唱到,可以教我點唱呀

JadeCheung,

唔該哂呀!!你囡囡好叻呀識哂成首歌詞.
JadeCheung 寫道:
今日我囡囡都有唱比我聽,我今日先知佢逢星期三做運動同唱呢首歌咋!應該同twins果首兒歌一樣:
**Here we go Looby-Loo, Here we go Looby-Light.
Here we go Looby-Loo, All on a Saturday night.**

You put your right-hand in, you put your right-hand out. You give your hand a shake, shake, shake and trurn yourself about.
**repeat**

跟住應該係改left-hand, right-foot, left foot等等..

[quote]
Y-3 寫道:
呢排囝囝好鍾童唱體操歌,一邊做動作....但..我一句都聽唔明,淨係知好似係英文歌....你地小朋友有冇唱到,可以教我點唱呀
[/quote]

我都有份表演...通告啱啱話:早上9:30自己帶小朋友到浸大,然後11:30接回外出吃Lunch,2:00返回大學.因為我要做協助家長,不知會否因此不同呢..?
係呢??有沒有家長同我一樣需要幫手呀??咁你們打算點睇仔女表演呀..?(因得我一個有空出席咋)

fionayeung
thanks !!
幫手就要犧牲,分享唔到囝囝嘅表演成果...真係好無奈.. :cry:  :cry:

JadeCheung
係呀好耐冇上嚟,學校會有得賣相,但唔夠原汁原味囉.. 始終拍低佢自己都有得睇番嘛~~最衰爹地嚟唔到.

fiona,真的嗎??
Thanks a lot..他是上幼A班呀...真的感激不盡呀..

通告話自行化淡妝,同唔同佢化好呢?

Fiona
Please check pm.

Fiona
You Wellcome la..公公看得開心嗎..?
fionayeung 寫道:

Y-3,

唔該哂你呀, thank you very much!   
‹ 上一主題|下一主題