用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 77直資校僅1清白(宏信) 問題學校全曝光
go

77直資校僅1清白(宏信) 問題學校全曝光 [複製鏈接]

大家快D來睇下啦~~~證實我地無信錯宏信的!宏信你繼續加油丫!!!!我地支持你!!!!

77直資校僅1清白 問題學校全曝光  男拔涉低估盈餘申加費
隨著整份違規直資名單公開,全港有76間直資校被審計署揭發出現涉違規問題。根據教育局資料,全港有77所直資學校,即是說,除基督教香港信義會宏信書院保清白之身外,被審計署揭發違規的直資學校,佔總數逾九成,多間中學更涉及多於一項違規範疇(見表)。

http://hk.news.yahoo.com/article/101124/4/lfj5.html
   0    0    0    0

如果可以起到驚戒作用就好了, 那樣就可以避免亂加收費了.

"都係個句啦,收幾多學費,做返幾多比家長就得嘞"
十分認同這句~~~我不怕比多左,最怕佢地做得唔夠足,教得好,比多一點我也願意.

原帖由 minnie-ma 於 10-11-30 00:09 發表

係咪轉形做私校咁又唔係好識喎,咁深......
如果係容易解決,應該唔會攪到今日咁局面,一大班高知識份子管理層,發曬茅係咁嘈.......好肉酸,不停咁搬D理由出黎.

都係個句啦,收幾多學費,做返幾多比家長就得嘞......
只 ...
‹ 上一主題|下一主題