用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖瑪加利男女英文中小學 - 徵詢意見
樓主: BCBusy
go

聖瑪加利男女英文中小學 - 徵詢意見 [複製鏈接]

Re: 聖瑪加利男女英文中小學 - 徵詢意見

G-Ma,

請問聖瑪加利男女英文中小學幾時派表?

G-Ma,

謝謝您﹗表格download 完後是否連 PROFILE 一起交呢?另幾時有簡介會?

[quote]
G-Ma 寫道:
我住油麻地, 搭校車好正, 8:00am上校車(最後一站), 15分鐘就到學校.  放學3:55pm就到站(第一站).  不過車費都要$800/month.

[quote]

G-Ma,
我是住何文田的, 請問架有冇校車會經過的?幾時會開始有 form 取?另 interview 要準備什麼?

G-Ma,

Tks!  個校車路程是非常之順路, 但可惜我不是今年讀, 而是明年, 但我要現在開始步儲啦﹗其實明年小一, 學校幾時開始派表呢?交表時要提供什麼呢?另 interview 是 考 d 咩野?

G-Ma 寫道:
hi littlekid,

其實我地上車嘅地點係油麻地同何文田交界, 窩打老道ymca對面嘅教堂仔, 你順唔順路.  如果ok嘅話就應該同我地嘅時間差唔多.  8:00am上車真係好好多, 唔駛咁早起身.

校車8月初會有form比你地, 到月底先會同你地confirm時間地點.

[quote]
littlekid 寫道:
[quote]
G-Ma 寫道:
我住油麻地, 搭校車好正, 8:00am上校車(最後一站), 15分鐘就到學校.  放學3:55pm就到站(第一站).  不過車費都要$800/month.

[quote]

G-Ma,
我是住何文田的, 請問架有冇校車會經過的?幾時會開始有 form 取?另 interview 要準備什麼?
[/quote]

G-Ma,

請問 Profile 是用英文寫好, 還是用中文寫好呢?另請問interview 時是否問英文問題的?家長是否亦須以英文作答?

一家三口,

想問是否只考小朋友, 而不用考家長?另中文科考配詞是點考的?

一家三口,

家長個part,是填什麼的?另要唔要對話?Profile 信是用中文定英文寫?

G-Ma,

請問個 profile 要寫 d 咩好呢?其實我都冇 idea 點寫?想起就煩啦﹗個 profile 放 d 咩好呢?家長interview 是問 d 咩呢?

Tks! G-ma 及各位 mama, 您們太好人啦﹗我在 BK 上好少遇到咁好的人可以回答我咁多問題﹗太感謝啦﹗

現在我要開始步儲如何寫 Profile﹗     

希望我的小朋友可以明年成功入讀,一齊做校友啦﹗

stephanieshum,

"家長個part 是要說出你認為你的小兒/女的長短處 and then the interview conversation for parents will ask you to explain".

我想問是用中文答嗎?

一家三口, stephanieshum

Tks! 我英文都唔係好惦﹗中文 in 就最好啦﹗

freddielau

嘩﹗原本小朋友 in 咁難﹗我都好擔心我囝唔知惦唔惦?唉﹗想起都好驚﹗  

各位,

其實學校選學生有冇先選擇小朋友來自邊間幼稚園先決定收唔收個小朋友?

freddielau,

My son is not attend in Int'l Kindergarten, so no Hope la!

一家三口, Catcatmom, freddielau,

Tks for your support!
I will do my best.

‹ 上一主題|下一主題