用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

桃子, Heidi媽,

我冇誇張架 : , 因為小朋友唔夠高坐大人椅, (仲要係酒樓個隻), 有三四個較細既小朋友真係帶私家座椅, 可能他們家長比較有經驗, 而其中兩位也取得名次, 如果雙腳唔到地個琴很容易滑來滑去, 顧得個琵琶, 又顧唔到彈琴, 也很影響表現, 所以我都有少少後悔冇帶張凳仔去放腳 .
菲媽 =^_^=

Zoey,

你解釋得很清楚, 其實我心曾經都有一殺那想過需唔需要凳仔, 但又怕煩又驚得我帶 ....我真係唔見慣大場面, 要向你多多學習!  

星期一測常識, 我地班唔記得派作業 , 好彩星期六要番中樂, 如果唔係.....
菲媽 =^_^=

Zoey,

今次真係走寶, 以後唔感托你手
菲媽 =^_^=

abbybear,

Hi, 唔好意思, 遲左2日才覆你, 請 check pm.

希望唔會太遲 ...

菲媽 =^_^=

Zoey,

復活節假會唔會睇早場, 買飛前call下我wor.

好正wor, 送全年票 , 但我地咪又要買張全年票law.  計落唔知有冇著數呢?  係就組隊一齊去lu!

Zoey 寫道:

97 Fee Entry Disneyland

妳地會唔會去呀?
菲媽 =^_^=

各位家長, 請注意:

學校於4月11日發出有關「星級閱讀獎勵計劃」通告
===============================

擬於復活節期間進行「星級閱讀獎勵計劃」,因教育城方面的安排出了問題,該網上平台未能提供小學版給本校學生;現宣佈此活動將予取消,不便之處,謹此致歉。
註:此活動衹是一項網上閱讀計劃,並非假期功課。

===============================
菲媽 =^_^=

Zoey,

有野玩唔好溜左我地wor

睇到水運會d相, maggie有獎
菲媽 =^_^=

Zoey,

你有好野益我, 我有好野一定益你既!!

其實最緊要見到大家開心, 你又開心我又開心, 大家都開心, 人都靚d架!

你提議暑期開班整cookie, 快d找地方啦, 有冇其他人有興趣呀?
菲媽 =^_^=

各位家長大家好:

好耐冇留言, 終於都最後二科, 聽亞囡說中英都有同學不夠時間做, 老師話我班中文好差. 算吧, 只要盡力, 不要太介意分數~我安慰緊自己!  

提醒大家作文都要提下小朋友要注意既地方, 原來作文佔中文科比比重都幾大! 加油努力!

我囡星期三放學約左幾個同學仔去威, 想起都開心!

至於留班問題, 照我記憶, 所有科目分3組or 4 組(唔係好肯定), 如其中一組全年總分不合格或一組內有2科全年總分不合格就要留班.

不過4次測考都好容易拉到合格, 所以不用擔心.

仲有, 好多家長都很擔心Science, 依我們經驗, 試題大多簡單直接, 又不用串字, 只要能認字, 絕對不是問題!
菲媽 =^_^=

唉! 又一年啦! 睇番自己好似又老左好多! 有時真係有心冇力! 好似同d小朋友去迪迪尼, 雖然好開心, 但累左2日, 攪到腰酸背痛, 想唔認老都唔得到!  

亞女今次考試又創新低點 , 簡直冇眼睇, 好彩一早有d心理準備, 如果唔係心臟病發…….

趁今個暑假要佢好好反省一下!  
菲媽 =^_^=

四年多的日子, 四千幾個留言, 真係好直得我們懷念和回味! 有些不捨得! 美好的回憶永遠留在我們心內!

希望我們繼續積極面對未來, 繼續互相支持和鼓勵!:loveliness:
菲媽 =^_^=

四年多的日子, 四千多個留言, 真係有些捨不得! 當中有很多事值得我們懷念和回味!

希望在未來的日子我們繼續互相支持和鼓勵! 新屋再見!:loveliness:
菲媽 =^_^=

test

please reply
菲媽 =^_^=

anybody hear me!!!
菲媽 =^_^=
‹ 上一主題|下一主題