用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

KL-Lum,

我成功調左接見時間啦, 你得唔得呀?

到時我一定問佢點解每班d制度都有少少唔同.

Zoey,

你就好, 可以見到校長好既一面, 我就覺得佢cool到不得了.
我真係要多d留意下和發掘下佢地d優點.   
菲媽 =^_^=

abbybear,

你咁早去健康檢查, 菲菲都係出年2月.

KL-Lum

到時可能見到面wor
菲媽 =^_^=

OLIVIA1997,

多謝你讚賞, 但係你話邊張相呀,  
我改過張大頭相, 但係唔成功,
唔通你睇到我改左, 而我自己睇唔到!

OLIVIA1997 寫道:
菲媽,

菲菲張相好有型啊!!!!!
菲媽 =^_^=

哈哈, 我終於都見到張新相啦,
唔知點解咁奇怪,上星期upload到而家先出現   
不過張相效果唔係幾好, 遲d再研究下.......
菲媽 =^_^=

菲媽 =^_^=

好慘呀! 天氣好冬, 天未光就要起身, 真係好辛苦呀!!!!
大家千其唔好冷親, 一早起身記得著件衫先去廁所,
如果唔係就好似我咁大傷風......
每日叫亞女起身係一件非常困難既事,
佢每朝早好似夢遊去返學, 真係人間慘劇!!!
快d放假啦.........  :cry:  :cry:

講返正經
菲媽 =^_^=

[size=medium]多謝  [size=medium]多謝  [size=medium]多謝
多謝各位關心, 食左藥好返好多啦
但係天氣乾燥加上經常包雲吞, 個鼻好辛苦…….
大家都要保重保重…..

見老師時會問:
- 名次, 如唔講 (或者15名之後) 我會問大既排位, 中下, 中上等
- 操行
- 上課時表現
- 缺點(要改善地方)

仲要問d咩呀?   
菲媽 =^_^=

各位好, 我已經好返哂啦!多謝關心!

大家派左成績表係唔係好滿意呀, 我都好滿意菲菲今次d成績,
不過仍有很多要改善的地方.
無論成績如何, 這是第一次考試, 大家還要繼續努力呀!

桃子: 死啦! 你都留意到係校刊我個張相, 醜怪死law, 唔知邊個咁大整古!

Zoey: 入左數比你啦, 睇緊d細節, 大致上都冇問題, 遲d call你.
問左老師, 佢唔講, 死口話冇全級排名, 又話冇意義….(好多解釋)
所以冇辦法,冇再追問…..你地就好la, 起碼心中有數.. 我覺得每班差異都幾大..

你幾時攪個小學party 呀, 我一定全力支持!

Sunniema: 多謝你既詳細分析.
菲媽 =^_^=

Zoey,

係wor, 我真係蠢,   冇問佢平均分係幾多,
唔通要再打電話比老師? 會唔會太煩呢?
..................都係算吧!

食buffet Sunday 好, 測驗完個過星期日仲好.
菲媽 =^_^=

[size=medium]好開心!
大人細路都放假啦! 我要到29/12先再上黎傾計la.
呢幾日要盡情去玩, 放鬆下, 玩完先努力溫習la.  
[size=x-large]祝各位聖誕快樂)))))))
菲媽 =^_^=

Olivia1997,

指定英文圖書睇左一本咋, 唔該哂你呀,  
please send to [email protected] (35M)

Zoey: 多謝報料.
菲媽 =^_^=

OLIVIA1997, 錫哂你呀, 多謝你送比我呢份新年禮物, 好開心呀!       

全部都收到, 除左Peter Pan Part 1 of 2, please send me again.

Thanks a lot.

菲媽 =^_^=

HelloDearAnnie,

How to get 榮誊大奬?
e.g I get 55 marks in first stage, and others 50 marks in second stage, can I get the 榮誊大奬?
I just want to carify, there are 2 times 榮誊大奬?

As I only compete 55 marks at this moment.
菲媽 =^_^=

大家近況好嗎?
我知大家都好忙,
要加油努力呀!

Zoey,

復返你啦! Please check p.m.
菲媽 =^_^=

Zoey,

好呀! 我第一個報名, 個兩日都得.
可以輕鬆下!
菲媽 =^_^=

Sorry Sorry, Zoey,

唔係唔答你, 最近真係好忙, 屋企又忙, 公司又忙,
菲菲測驗又忙, 希望快d過年可以休息一下........

你提議清水灣xx大學我都冇問題, (方便我)
價錢平, 地方大, 但係d食物就麻麻地.
其實去邊到都ok, 你決定啦,
最緊要可以同你地開心盡情地"吹水"

至於d file可以慢慢黎, 唔使急........
仲有,我隻cd 都未整好, 等我在追下細妹先....

桃子,

答左你啦, please check pm.

KL-Lum,

你有時間都帶仔仔一齊傾下計, "吹下"水啦.

菲媽 =^_^=

大家好,

其實小學升中學雖然話有85%學位,
但係都好少收足85%, 聽講話有一年得6x%咋,
好視乎當年既成績.

至於測驗大家情況如何呀?
我覺得今次d卷比上次深左,   
因為菲菲d成績比上次差左d
但勉強都可以啦!
其實都幾擔心,   但又唔想比壓力個女,
為有讚佢叻law,  希望佢下次成績好d啦!
菲媽 =^_^=

Zoey,

其實我睇返d卷都好激氣架,
中文就溜左3個句號, 抄錯幾個字, 唔見左4分, 死未!
英文全部冇寫"s", 實在太唔少心,
但係我都份無野, 叫佢下次要check卷, 小心d,
其實都不知幾激氣! :-x
菲媽 =^_^=

Dear 棋棋媽咪,

其實民生幼稚園冇話收大仔或細仔, 主要係要睇interview 時既表現
所以大仔就著數d啦, 不過唔使驚, 我個女都係細女,
佢k1都考唔到, 考k2就成功.
所以如果k1考唔到, 第二年再考k1&k2, 唔好彩都唔得, k3 再考,

至於小一就真係唔知個成功率同考d咩, 更加唔知收邊間幼稚園,
因為要視乎當時k3升小一有幾多人走, 先知有幾多位
菲媽 =^_^=

Zoey,

補祝Maggie 生日快樂, 最緊要身體健康, 快d好返啦.

[size=medium]天氣寒冷, 大家都要小心身體, 著多件衫呀!
菲媽 =^_^=
‹ 上一主題|下一主題