用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 31/7 家長會
go

31/7 家長會 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Straysheep 於 10-8-2 10:27 發表
放心吧!大部份內容其實已於家長須知小冊子中詳列...只有少許更新,但都為「濕碎」的事情,例如:

1. 返學襪除了到腳眼那種,還可以選擇及膝那種,因學校可能多蚊
2. 可帶備額外小手巾或底衫,如小朋友太大汗,老師可幫忙「攝」毛巾 ...
太致上都係一樣。差不多全部野都可在小冊子睇到。我反而聽唔到唔駛帶叉。唔該哂。

至於內衣內褲,校長話一定要買好quality的,我聽到可zip毛巾, 但聽唔到可換底衫。

校長亦叫家長唔好買有鞋帶皮鞋比小朋友。

醒目開學勳章

漏了一樣野, 校長非常強調, 係唔好比任何利是/禮比工作人員,包括校車ee,司機同學校嬸嬸,校長話呢度係香港唔係太陸,叫d家長千萬唔好咁做。

(我唔太識人情世故,根本唔知原來有家長會有比利是/禮比工作人員!

醒目開學勳章

原帖由 abinayams 於 10-8-3 11:12 發表
請問有無話要影校服相呀?一打夠唔夠?
無提過要比相,不過自己會在家影。

醒目開學勳章

星期6問了老師,原來係要一條濕毛巾,一條乾的, 濕毛巾放入毛巾盒內(for食完野用),乾的放在衫袋(for洗完手抹乾)

醒目開學勳章

突然諗起一樣野,我記得校長話要預備少少水同食物,因為試過有小朋友塞車塞左3個小時(唔知有無聽錯),但星期6,老師話唔鼓勵小朋友帶水,因為重又易整濕...即係應唔應該預備呢?
‹ 上一主題|下一主題