用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 NAIS 田灣campus無政府approvals要重新選址
go

NAIS 田灣campus無政府approvals要重新選址 [複製鏈接]

打左去學校,因為d居民有聲音所以唔批,但會再submit. 我地同佢講我地依家間學校reenrollment deadline係31號,佢話星期五會再contact我地。佢話8月一定有學返。

ChloeGuo 發表於 17-3-27 21:34
請問你會唔會再等?定會要求withdrawal? 但係學校發生d咁既事,令我完全唔再相信佢。 ...

我冇唸過withdraw, 我打去個原因只係問佢開唔開得切,開唔切我就31號前reenrol依家間學校讀到佢ready. 佢話一定有得讀。其實你當佢係一個大機構,全球有分校,藍田又已經run緊,佢開頭有少少阻濟唔會令到我轉軚。你如果識人讀緊藍田或都去過佢open day/ interview, 照計冇理由對佢冇信心(emoji)

Katherinee 發表於 17-3-27 22:09
Will your child go to year 1 or reception?
Actually i do think the school is not to be blamed tota ...

Yeah I guess it just have to resubmit the plan for the government to reconsider.
I applied for nursery.

susumi123 發表於 17-3-28 10:54
藍田校舍咁細,仲邊有位開?

佢封信話喺港島。佢收到市民發聲前已經入左紙,係我做政府都唔批住啦(唔怕俾人鬧咩),因為入紙後10日內要覆。
不過如果有人再打到去問,請update大家

sammypsng 發表於 17-4-3 19:17

好似只係要求提高資訊透明度,唔係入咩紙喎。

星期五學校覆返我地8月照開學。視乎appeal result, 地址如果唔係田灣有其他option喎。

有冇人今年會讀nursery?
‹ 上一主題|下一主題