用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

chingma,

係呀, 我女尋日返來都話佢ENG ORAL左啦! 係PTH就今日.

GS 佢又無話好淺哦! 仲話有D答問題果D, 佢都唔係好SURE架咋. 不過MC有題 佢maybe揀錯左. 應該係悉尼, 佢揀左澳洲.

原帖由 chingchingmama 於 09-10-20 15:55 發表
our class test Eng oral already...

She said GS test has provided vocab for them to fill in the blank.

Newspaper cutting is in multiple choice format, but it should be tricky, she said it asks who ar ...

twu_hk,

原來係你女, 我尋日都有聽聞你地班有個小朋友俾老師扣左十幾分, 都好驚架! 你地班好快呀! 數學又已經知道, gs尋日先考之麻, 又咁快知道, 我地咩都未派, 我e家好驚阿女數學咋. 唔知會唔會唔合格呢? 我已經有個心理準備.

chingma,

原來我地fri仲要背默中文六,七, 阿女話係要自己寫出來架哦! 唔係唔駛寫架哦, 你知唔知架?

你地有無講music又要quiz呀? 我地下星期又要呀! 係唔係即係無test, 用quiz來計分呢? 我係完全幫唔到佢手. 靠佢自己囉.

chingma,

哦, 咁你請左未呀? 定係等下個WEEK先請呀?  

你知唔知呀, 我女話當阿SIR話有一個唔合格果陣, 你女望住佢呀, 幫我8下, 係唔係真係佢. 因為你女坐近阿SIR個位, 佢係唔係睇到D咩?   真係擔心!

原帖由 chingchingmama 於 09-10-21 10:37 發表
ckckcktina

係呀, 背默梗係要寫出嚟…
明明Music上次考咗, 下星期又考過, 我女嗰日會下午請假去考琴添..

bbqueen,

係呀! 就係因為你女班有人無返, so我都都無得派卷呀! 成個week都唔返, 係唔係轉左校呀?

嘩, 你地班咁勁呀! 有咁多個滿分呀! 我地班最高都係79咋.

原帖由 bbqueen 於 09-10-22 16:07 發表

今日返嚟阿女話冇測成語 wor!  仲未派任何 test paper, 我哋班有個女仔成個星期都未返 ar, Maths 有 6 個 80分,
4 個唔 pass.....

twu_hk,

你今日有無再問阿女有無測成語呀? 我問左我女, 佢話無測到哦, 淨係填d詞語咋.  會唔會d卷唔同呢?

原帖由 twu_hk 於 09-10-21 22:22 發表
遲左上來了, 阿女話會測成語, 但會比埋你填充, 所以唔洗默字.

sammom,

我地都係一科都未派呀, 不過老師應該改晒架啦. 因為都有講下邊個最高分, 有幾個唔合格. 再等下添呀. maybe要next week先派囉!

twu_hk,

唔駛cry啦, 我淨係得個知之麻, 如果你唔出聲, 我都唔知係你女呀!   咁你地有無派到卷呀? 阿女最終考成點呀? 聽日見到我, 再話我知啦!

原帖由 twu_hk 於 09-10-21 12:37 發表

咁快出左名啦, 天呀

carlily,

唉...... 我都唔係咁睇好我女今次個test. e家淨係擔心佢唔合格咋, 其他都唔擔心囉.

我返來啦! 幾日無上來, 我都來報告下啦, 今日為止, 終於都派晒所有卷啦.

eng 同carlily, sammom一樣都係幾難接受, 前所未有咁低, only 5x, 又係錯同一樣野. 漏s, 無睇清楚題目就答問題.

only 中文, gs有7x, math反而無唔合格都有6x, lit就 8x.

考完就算啦! 仲要收拾心情, 聽日又eng dict啦. 唉.... 都無咁多時候去俾我地試後檢討. 2個月後, 大家再努力啦! 加油!

twu_hk, chingma,

你地阿女都幾好呀! 真係叻!

bbqueen,

上來報下料啦, 阿女考成點呀?

今日測pth 筆試, 阿女返來話好easy添. 都唔知係唔係.

chingma, 你女溫左lit dict未呀? 我咩都無同佢溫過, 今晚再來努力過.

做咩咁靜既, 大家呢排都唔得閒上來吹下水呀? 考完個試, 個人都好似鬆晒咁! 都唔水理佢考成點囉. 最緊要合格就ok囉!

chingma,

唔該晒呀! 所有野我都收到囉!

sammom,

咩你女咁驚你既咩?

calily,

你女咁勁既? 咁都知. 你地阿女坐隔離台架? 咁清楚既. 茶餘飯後傾下邊個媽咪最惡呀?

尋日佢地去picnic, 阿女返來話好好玩哦. 不過係好肚餓. 因為我無同佢準備lunch, 淨係叫佢帶左d糖返去派俾同學仔食, & 小小水果, 結果佢將d糖當飯食. 尋晚我仲問佢要唔要帶面包, 佢話唔駛, 仲話老師叫帶筷子,帶叉, 仲要帶水果. 等我仲以為有lunch食添. 真係失策. 你地阿女返來有無講咩呀? 我女仲傻呀, 帶左相機去影, 都無影張同學仔一齊既合照, 影埋d垃圾返來. 全景, 一係就影背面, 都唔知佢影左d咩........

twu_hk,

我唔記得同你呻呀! mon我女埋要返om既. 原本我有個frd會幫我接既. 不過佢果日唔記得左接我女, 搞到佢要響學校等我老公收工先過去接佢呀, 返到home都成6點啦!

我女4點幾打來話見唔到人,我都覺得有小小唔妥架啦. 點知真係唔記得左. 打俾怡姐姐, 佢又話已經接走左. 諗住叫阿女自己搭taxi, 老師又唔俾, 話驚佢有事. so都係響學校等.

bbqueen,

你信下你女啦! 我地班都好似無full mark架哦. maybe佢講真既呢? 不過阿叻女響你地班哦, 佢應該都唔差架?
‹ 上一主題|下一主題