用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

hi! tamannabel,I'm Miss Lee ,my daugther's class teacher had called me on just time. She say the notice is just your daugther class teacher make only,not every class have this notice.

唔知點解英文書叫(T.B),搞到好亂.科目唔清楚,最後要打電話返學校問老師先至搞點.

我個女今日都有4樣功課,仲要讀英文書3頁,今日討論區好泠清,無人傾

各位好今天有幾份通告,其中一份是買校服,聽聞中興國貨很平,請大家給意見.另外你們是否有興趣參加10月1日學校活動

各位好今天有幾份通告,其中一份是買校服,聽聞中興國貨很平,請大家給意見.另外你們是否有興趣參加10月1日學校活動

校服問題

中興國貨在彌敦道輿旺角道交界,但唔知平定貴

校服公司評價

我曾經在德信公司買校服,但車工同服務態度惡劣,只有平最為值得唸,質素亦不合格.

回答校服問題

有無人可以答我昨日問嘅校服公司問題呀?     

問題解答

各位好,請問有無人可以答我校服公司邊間好,另外有無邊位家長小朋友讀1w班呀?因為下星期要英文默書,唔知默句子定全部課文呢?手冊寫得唔清楚,唔該可唔可以幫吓我呀?     

Re: 問題解答

tamannable,
hi! 24/9 上午嘅家長會我要返工,由我老公去;但下午嘅家長會我就會去.你去上午定下午呀!  

Re: 問題解答

tamannable,
hi! 我想問你有無興趣到中興買校服呀?

carollam,
你個女好靚喎,我想知道你女女星期六有咩學呀?可唔可以彈啲料嚟呀?     :wink:

tamannable<
唔使 客氣,舉手之勞啫!
今日個女唔知做咩,老師派數學作業,佢話聽到小息鐘響,無放書包,小朋友唔小心拿走佢本作業,佢又唔記得問老師,就唔蔕返屋企,搞到無功課做,真

各位家長好,我到中興睇過,校服啲質料都唔差,價錢經濟實惠.
我會幚中興買嘅,仲唔使等即時有得攞   

cherryma, Bibi12
你哋好,中興就係喺上海街與旺角道交界,記住上閣樓呀!除了有校服外,仲有返學鞋買嘅.
你哋今日有無去下午家長會呀!今日真係好精彩,大家討論得唔停到嘴, 講到唔想走.仲交換電話號碼方便聯絡.

各位家長小心子女在校小息情況,特別女孩子,因為我發覺小女近日私處紅腫痕癢,唔知同佢係小息時坐地下有關.我已經通知佢班主任坐地下唔衛生,要求一定要坐椅. :-|

騰騰震媽咪,
HI! 其實24/9下午當日因分組討論時,有4個家長係同班,大家都因寫手冊,英文默書範圍唔清釋,小息坐地下問題......等有意見一齊發表,望老師留意囉嗦   :

tamannabe,
今日因打風,所以有得提早放工,趁機去湊囡囡放學,但發覺好多問題.例如:返學時下午一年級小朋友全部要迫喺巷入面等上課室,又熱又焗,真慘 同老師講亦只得個吉.而且小息喺坐係草叢側邊,唔比蚊咬至奇! :-x
另外今日派咗英文默書,佢好開心,因為有100分,努力無百廢.     :wink:

tamannable,
首先多謝你嘅關心,我買唨條防走光褲比佢,希望有用.你講嗰支濕疹膏係點呃,阿否寫比我呀!你個囡咁叻,默書一定難唔到佢,放心啦!我對佢好有信心.     :

tamannable, 查詢佐敦童軍活動資料

你可唔可以比佐敦童軍中心有關童軍活動資料我,我想幫阿囡報名參加童軍,等佢有得充實學習紀律.其實我亦幫佢報周六戲劇活動同每星期三英語班.唔該哂!你個囡又報咩呀?  
‹ 上一主題|下一主題