用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 陳守仁面試 - 2nd Interview 11/6
go

陳守仁面試 - 2nd Interview 11/6 [複製鏈接]

Re: 陳守仁面試 - 2nd Interview 11/6

LamMa2,

霖霖咁淡定又乖,你唔使懷疑他的能力woh。

Re: 陳守仁面試 - 2nd Interview 11/6

LamMa2,

是有bk member post 過,早幾年,"放榜後便收到通知可考中英數個半小時,每卷三頁,都有百五人被選中。"
但今年有400+位小朋友2nd int,時間只有30mins/2位小朋友,型式應完全不同。相信離不開關於小朋友的日常生活和學習情況。
我個仔重未int完,都未知點。其實都係人揀我,我揀人。
我個仔無錯喜歡知道時事,(=8),但若萬一被時事問題trigger off,就唔知會發表些甚麼偉論,先至被佢嚇一跳。

(封int 信,我個仔個中文名有一個字出唔到,因有些字體無那個字,所以變左個"?"!!)

如果你要封信內容,夜些tel 我 la。

Yes, Good luck to everyone and wish everyone gets what is most suited to the kids in the end.

收questionnaire的老師有同我傾一陣- 問我小朋友放學後誰看著他,家中講中/英文,間學校要講英文。位老師亦有和該等候房中其他家長詳談。
其實我都趕住走因緊接著有下場interview,但又唔可以表現出來。如果完全無心讀,都可以駁佢,但又要忍忍忍。
‹ 上一主題|下一主題