用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網,宣基小學(坪石)
樓主: 小霆霆
go

48網,宣基小學(坪石) [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+a706382+於+15-6-13+22:00+編

原帖由 a706382 於 15-06-13 發表

回覆 ivypooh 的帖子
今天我也有去家長簡介會!真心,我覺得呢間學校的老師,校長,理念都好好!我都對他們有信心!
我本身住油塘,有叩返近d小學,但宜家反而覺得如果萬一叩門成功點算。系講緊基顯同宣基,到時唔知點揀!

引用:派左宣基小學(坪石)無揀都派咗,新校舍但

原帖由 小霆霆 於 15-06-06 發表
派左宣基小學(坪石)無揀都派咗,新校舍但九年會關門大吉,叩門又怕無希望,小朋友無乜強過人!:c ...
hi 你好,你派坪石,甘你自己有冇去叩門!我在區内叩了3間,其中一間是基顯!但在過往一星期我在網上research, 註册時同老師校長傾過,自己感受過,昨天去埋佢地簡介會!我反而覺得呢間系一間好好,好愛小朋友嘅學校,小朋友一定會好開心。 佢地理念如能實淺,係香港難得!亦唔代表小朋友會唔叻讀書,我反而認為,如成功,小朋友會比谷出来的更好!我宜家反而希望基顯叩唔到,咁我就唔洗諗一於讀坪石宣基。

引用:Quote:原帖由+kimchi_baby+於+15-06-14+發

原帖由 小霆霆 於 15-06-14 發表
我叩咗區內幾間,尋日都有聽簡介會,校長同老師都好高學歷,辦學理念幾好,應該好有愛心,我問咗校長係咪全 ...
甘睇得出成個團隊好有heart的!我覺得佢地只係換個方法來教學,可能效果更好呢!比起band1,band 2, 我更加希望我小朋友能愉快學習。

引用:Quote:原帖由+樂恩媽+於+15-06-14+發表回覆

原帖由 小霆霆 於 15-06-14 發表
睇得出佢好愛小朋友,尋日仲同我個囝影咗相!咁其實自己都係想搵間無咁谷而輕鬆啲嘅學校俾個囝,我而家聽完 ...
放心啦,我當初一抽到都好擔心,仲要去到甘遠返學!但宜家越來越鐘意間學校 !

‹ 上一主題|下一主題